Jeździłem na Gnieżnieńską do pana Jacka, ale........Ci co tam jeździli to wiedzą.
Dlatego pytam o nowy namiar na dobrych fachowców od Belli.
Printable View
Jeździłem na Gnieżnieńską do pana Jacka, ale........Ci co tam jeździli to wiedzą.
Dlatego pytam o nowy namiar na dobrych fachowców od Belli.
ja mam swojego mechanika ale w oławie. nie wiem czy cię interesuje.
Po raz już wtóry mogę z czystym sumieniem polecić chłopaków na Poprotnej tuż za Marino. Robią przede wszystkim tylko i wyłącznie włoskie auta, stosunkowo nie drogo i solidnie. O ile się nie mylę zakład ten nazywa się Irbis.
Polecam !!! :)
tak jak kolega wyżej zdecydowanie polecam irbis na paprotnej ewentualnie jeszcze Sebastian Bogulak na przeciwko tvp ma bardzo dobrego mechanika ale jeśli chodzi o ceny to lubi sobie przyciąć.
A jeszcze pytanie do Ciebie Norek co to za mechanik w Oławie którego możesz polecić ??
witam ten mój to ma zakład za odrą, czy go mogę polecić nie wiem ale wszystkie alfy moje tam u niego robiłem i nie było problemów. a była to 145 boxer( do tej pory jest), 155 1.8TS, 146 boxer, 164 2.0TS( łańcuch) i ta ostatnia którą mi prowadzi 166. jest trochę maruda ale daje rade, co mi się podoba to to że jak nie wie to nie rusza, tak miałem z 164 jak chciałem naciągnąć rozrząd. powiedział że nie robił tego i nie chce coś zepsuć. w każdym razie mnie nie zawiódł, tylko ja go wkurzam bo marudzę. jak byś chciał go sprawdzić podjedz, albo daj mi znać to ja do niego zadzwonię, to go ustawie jak by marudził. pozdrawiam.
Piękne dzięki wszystkim.
OMIJAJCIE GO Z DALEKA
ten super mechanik zalał mi olej typowo do benzyny (a mam JTD),prosiłem o wpis do książki nie zrobił, wymienił mi filter powietrza (żekomo był zabrudzony) ale jak chciałem zobaczyć stary to się rozpłynął w powietrzu, zdiagnozowali że bella jest przymulona bo siedzi przepływka,wieć wymieniłi (450 zł sama przepływka) a okazało się że po wymianie nie ma żadnej różnicy a pan bogulak na to "wymieniliśmy bo i tak co jakiś czas się wymienia" Myślałem że im wpierd.le na miejscu.
OMIJAJCIE GO SZEROKIM ŁUKIEM.
We wrocławiu tylko "Irbis "na poprotnej
Ja aż takich strasznych przeżyć z Panem Bogulakiem na szczęście nie miałem, bo przytomnie w pore, z Bożą opatrznością trafiłem na Paprotną. Chłopaków z Irbis(Paprotna) polecam najbardziej we Wrocławiu.
Ja kupę rzeczy robiłem na Partynickiej
bravo serwis wrocław - Mapy Google
Tanio nie jest ale solidnie, papiery na wszystko i miła atmosfera. Raczej same włochy robią.
dla mnie Bogulak jest OK.
Co do ''Bravo Serwis Wrocław'' i ''Bogulaka'' to nie korzystałem z ich usług,
bo za dużo osób mi ich odradzało, a to że komuś wymienili klocki hamulcowe i jest zadowolony, to nie znaczy że po wymianie rozrządu będzie ok...
Jak dla mnie większych magików od chłopaków z paprotnej nie ma we Wrocku!!!
Jedyny magik który był równie profesjonalny jak oni, to niestety był pan Jacek z Gnieźnieńskiej;-(
OCB?
Dlaczego taka zmiana zdania? Co jest przyczyną takiej nagłej zmiany opinii?
polecam pana Darka z Jagodna, jadąc od strony miasta mijacie osiedle na Jagodnie, takie nowe i zaraz od razu za osiedlem skręt w lewo w podwórze, widać warsztat. Facet pracował 8 lat w serwisie na Karkonoskiej i robił alfy. Robi dobrze, uczciwie i szybko.
adres na jagodnie to bodajze buforowa 112 ,w zeszlym roku jak bylem tam z firmowa panda to w garazu stal stary spider jeszcze i na wloszczyznie rzeczywiscie sie znaja,ceny normalne nie zawyzone nie zanizone ;-)
pingwin mialbys moze numer telefonu do nich ??
a robil ktos moze swoje autko na kniaziewicza w wiwa auto-serwis ??
ja robie i polecam dwa zaklady "Krótki-Długi" na ul. Trojkatnej 3 to jest kolo glinanek w kierunku lesnicy. Malowałem u niego cale auto i jest meega dobry lakiernik i blacharz. Mechanike tez bardzo dobrze robia! A drugi zakład to "Ossowski" na ul. Komandorskiej 5 z tyłu Arkad Wrocławskich. Ostatnio robilem przguby, krzyzaki, zawieszenie i troche innych pierdulek i mega dobrze tam robia!
Witam
Znacie może jakiś dobry warsztat lakierniczo-blacharski, który może naprawić szkody na koszt PZU ?
Bo stala sobie dzisiaj alfa na parkingu i tirem próbował zawrócić i naczepą zachaczył o mercedesa stojącego obok i przeciągnął go tak, że zatrzymał sie na alfie :/ i chce oddać auto do lakiernika zamiast brać kase od pzu.
Maykee, wiesz może czy tam gdzie malowales auto mają umowe z PZU?
Jakiś nr. tel do nich masz lub coś?
a orientuje się ktoś z Was może jakie mają ceny w ASO za podpięcie do komputera?? konkretnie chodzi mi o kasowanie błędu airbag'u. Bo mi w Świdnicy krzyknęli 150zł za kompa.
Możecie polecić jakiegoś fachowca co podepnie się pod komp i wykasuję błąd za rozsądną cenę?? Ci na Paprotnej jak się cenią, może tam??
z góry dzięki za info:)
Partynicka 21
53-031 Wrocław
71 795 77 37
Ostatnio mi zakrzyczeli koło 60 PLNów. Zadzwoń, sprawdź, specjalizują sie w Alfach i elektronice. Możesz sie powołać na Grześka z czarnej 155-ki :)
Witam,
Czeka mnie remont generalny dolnej czesci silnika i w zwiazku z tym dwa pytania:
1) Kupowac nowy silnik (okolo 3000 + 1000 robota) i miec nadzieje ze bedzie dobry, czy naprawiac stary okolo 4.5 -> 5.0 tysiecy
2) Gdzie i u kogo kupowac / Gdzie i u kogo robic?
Jestem z wroclawia.
Czy ktos moze cos polecic?
Moj silnik to 1.6TS jezdzi na gazie, ma przejechane okolo 170tys. Bierze prawie 2L oleju na 1000km.
Dzieki
J
to może z innej beczki! miałem dzwona firmowym renault mascottem i potrzebuje pilnie zregenerować przekładnie kierowniczą. najpóźniej do jutra potrzebuje odpowiedź. pomóżcie bo mnie szef zabije (a gość jest wielki)!!!
Sprawdź w Mirkowie
LINK
Nic u nich nie robiłem, także nie wiem jak robią. Ale jak ręka w nocniku to myślę, że się przyda.
dzięki za szybką odpowiedź ale kontaktowałem sie z nimi i powiedzieli że to jest za duże auto i nie mają gdzie go postawić. mogę do nich przywieść samą przekładnię i oni zregenerują. chyba jutro sam wyjmę tą przekładnie na podwórku. co prawda jeszcze nigdy tego nie robiłem.
wszedzie tylko nie partynickiej, chyba,ze dobrze sie znacie na autach i nie dacie sie naciagnac lub oszukac, bo albo wymienia wahacz a tak naprawde tego nie zrobia albo powiedza,ze trzeba wymienic cala szkrzynie mimo,ze wystarczyloby wymienic pomke sprzegla...
Polecam irbis na Paprotnej za Marino !!!
Profesjonalna obsługa, Tanio i bardzo uczciwie.
pozdrawienia dla obsługi od blondynki z czerwonej alfy 147 oraz jej narzeczonego
czy Irbis poradzi sobie z turbodoładowaną starą benzynką sygnowaną Lacia?
ufff dzięki Rafik że jesteś :D
Ogólnie bardzo polecam ten zakład. Chłopaki robią robotę jeśli chodzi o diesle, comonraila i TS. Ale z tego co zauważyłem to z digita motorem nie bardzo, majster ze swoim TB też nie bardzo. Więc takie moje założenia. No chyba że coś się zmieniło i maja nowych pracowników.
Ale to tez nie znaczy że nie możesz do nich podjechać. W końcu daleko nie masz :D
A tam na marginesie to masz jeszcze tego szalonego żółtka?
ba żółtek zmęczony życiem - tak jakoś nie mam dla niego czasu od pół roku:P - ale śmiga;]
Toż to moje podstawowe wozidło, choć dumam nad czymś starszym i bardziej kanciastym. :D
może wy tam wszyscy pracujecie na tej paprotnej? Kurde, jakiś fan klub:)))
Witam przeczytalem wypowiedz kolegi norka z Olawy i musze sie z nia nie zgodzic poniewaz od lat naprawiam swoje auta u Mariusza o ktorym norek napisal jakoby mu zle zrobil Alfe.
Mialem przerozne diwolagi w swoim zyciu i z kazdym sobie radzil a czego nie potrafil to nie zabieral sie co sie chwali bo przeciez nie mozna robic wszystkiego np elektryki ktora sie nie zajmuje (mowia ze jak ktos robi wszystko to tak naprawde nie potrafi nic)
Jestem swiezo po wymianie chlodnicy i czujnika przy termostacie i mimo ze mialem popekana obudowe od filtra powietrza i inne ,,kwiatki,, po poprzednim wlascicielu to zrobil to chlop jak nalezy i moje Bella oddycha w koncu pelna piersia.
Osobiscie polecam warsztat za Odra i uslugi Mariusza bo nigdy nie mialem problemu z naprawa jakiegokolwiek auta u niego.
robix
- każdy zakład ma swoje wzloty i upadki.
- jedne z tych warsztatów zbyt często mają upadki.
- nie byłem niestety u p. Jacka na giełdzie, troche żałuje bo bym sobie wyrobił zdanie.
- prawda jest taka ,że wiarygodność zakładu to nie szef jeżdzacy BMW, tylko jego pracownicy, wsiadający do swoich golfów i ustawiający rozrzad w alfie bez blokad.
- moje spostrzeżenia:
- Partynicka, omijam szerokim łukiem.
- naprzeciwko Polskiego Radia, staram się tam nie zagladać.
- Paprotna, jestem fanem i nie jestem ich pracownikiem.
- co do zakładu na Paprotnej to miałem wątpliwości jak koledze z Legnicy zatarli wałek rozrzadu.
- z zaciekawieniem śledziłem rozwiazywanie tego problemu.
- i chyba fanem pozostałem dalej.
- nie znam innych warsztatów, może żle a może lepiej.
- ECu juz mam obcykane,
- teraz siedzę nad rozrzadem i blokadami.
- potem do rozpracowania sonda lambda ( 370 zł to rozbój ).
- i na końcu przepływomierz.
- i masz chyba rację, nie będzie potrzebny mechanik.
- jak będę kupował części zastepcze, czyli o wiele taniej, to stac mnie bedzie na to aby sobie robic pomyłki mechaniczne a nie dawać mechanikom do złego złożenia spaprania sprawy.
Panowie pozwolę sobie odkopać temat.
Szukam niedrogiego mechanika, najlepiej w okolicach centrum i w kierunku Leśnicy.
Co prawda rozrząd i jeszcze kilka rzeczy w okolicach silnika robiłem w Irbisie na ul.Paprotnej i bardzo sobie ich usługi chwalę, ale tym razem potrzebuje wymienić wahacze a wydaje mi się, że Irbis do najtańszych nie należy.
W wymianie wahacza wyższej mechaniki chyba nie ma więc wolę nie przepłacić - tym bardziej, że muszę jeszcze hamulce zrobić.
Pzdr.