Witam wszystkich.
W moim kluczyku wytarła się gumka, która jest na przyciskach od otwierania na pilocie i na której są oznaczenia otwarcia drzwi i bagażnika. Czy ktoś wie, czy można dokupić samą gumkę, żeby ją wymienić? pozdrawiam
Printable View
Witam wszystkich.
W moim kluczyku wytarła się gumka, która jest na przyciskach od otwierania na pilocie i na której są oznaczenia otwarcia drzwi i bagażnika. Czy ktoś wie, czy można dokupić samą gumkę, żeby ją wymienić? pozdrawiam
Tak na ebay są
Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka
szukam takiej na ali(pewnie będzie kosztować tyle co te 100szt z ebaya) jak znajde dam Ci znak;)
Czekam na linka:) dzięki za odpowiedzi pozdrawiam
Też się piszę, nawet na dwie ;)
Tutaj macie link do gumek https://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B00...emote+alfa+159
Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka
Ja znalazłem to samo na ebayu http://www.ebay.pl/itm/SOLO-TASTI-GO...VFBMj#shpCntId - czarny
http://www.ebay.pl/itm/SOLO-TASTI-GO...sAAOSw7aBVFDAT - czerwony
ale koszt przesyłki powala:(
- - - Updated - - -
Może by napisać maila do GM, bo ponoć oni to robią. Jest nawet nr. fabryczny 400477977572. Może udało by się ściągnać w większej ilości jeżeli byłoby więcej chętnych na forum
A z ebay idzie zamówić więcej przy jednej przesyłce? Chętnie bym ze dwie czerwone wziął.
Ktoś ma konto na Ebayu? Ten GM to niestety nie General Motors. To jakaś firma z Włoch. Trzeba by wysłać zapytanie do sprzedającego jak wygląda wysyłka w przypadku większej ilości. Jeżeli przesyłka taka sama rozłoży się na kilka osób, może nawet kilkanaście:)
Wysyłka 9,99 EUR + 2,5 EUR za każdy dodatkowy przedmiot.
To padaczka:( nie opłaca się:(
Spokojnie, czekam na odzew skosnych z ali. Jak tylko pierwsza zmiana skonczy w kopalni przerzuca ich do fabryki lateksu i tylko czekac nam zostaje ;)
Tylko żeby im gumowe jeb@dła znowu nie wyszły =)
Haha ok to czekamy
no czekam już tydzień bez odzewu więc to dobry znak, przeważnie jak czegoś nie mogą zerżnąć to od razu piszą coś w stylu "nie i uj",
a jak jest cisza to kminią "..jakiego tu rakotwórczego tworzywa dodać żeby było bardziej po chińsku??"
Cierpliwości
x)
Jak będzie w rozsądnych pieniądzach to też bym się dołączył :) Chętnie kupiłbym całą obudowę kluczyka ale na allegro to ostatnio widziałem za 300 zł, trochę drogo :(
Cała obudowa - a szczególnie ten element pochromowany - by się przydał. Bo po kilku latach słabo wygląda.
Dokładnie, chromowwny element potrzebuje i ja koniecznie. Da radę coś?
Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka
Z tym chromem to przesada, na razie mam 2 skosnych ktorzy zrobili by ten gumowy element ale musza miec cos na wzór.
Albo jakis kawalek zużyty trzeba bylo by im wyslac albo zrobic dobre foty z kazdej strony i zwymiarowac.
Podejrzewam ze reszte kluczyka tez by ogarneli ale trzeba by caly na wzor wyslac.
Jak by w chinach nie mieli jednej 159.. ://
edyta:
Pany jest progres, jeden chinol pyta ile chciałbym tych gumek napisałem, że po 5 w dwóch kolorach.
=D
Hehe dobre kontakty masz ze skosnookimi
i w jakiej cenie to robi?
Ja na czerwone 2 sztuki też bym się pisał. :-)
Ja również bym ze dwie, a nawet ze cztery czerwone ogarnął :)
To jakbyś zamawiał większą ilość to dla mnie też po jednej czerwonej i czarnej możesz liczyć :)
Witam
To i ja bym 2 sztuki wziął
Haha widzę że z mojego tematu zrobił się bazar, ale ja też się pisze na 2szt czarne
ja też dwie czarne i dwie czerwone
Ja też chce po 2 czarne i 2 czerwone :D
Temat chyba umarł :/
Na to wygląda, tak dobrze żarło i zdechło :(
Trzeba samemu do jakiegoś skośnego napisać, jak dam radę wieczorem coś do nich naskrobię.
Piszcie do AlfaOne on ogarniał temat gumek
Z tego co widzę to nikt nie czytał moich postów ze zrozumieniem, skośny zrobi wszystko i w każdej ilości problemem jest gumka na wzór.
Trzeba było by im to wysłać i poczekać aż sklonują bo jak pisałem z 4 skośnymi żaden z nich nie ma dostępu do 159tki..
U mnie gumka się trzyma dobrze więc od siebie nie wyślę ale gdyby ktoś z was miał wymontowanego trupka który jako tako trzyma wymiary to można było by im wysłać.
Ja niedługo będę miał taką gumkę na zbyciu AlfaOne pisz na pw adres to ci wyślę ☺
Ruszyło się coś w temacie?
AlfaOne dostał ode mnie gumkę na straty:) i nawiązał kontakt z Chinolem:) także na dniach będzie wysyłał gumkę, aby podług niej Chinole wyrzeźbili coś na wzór naszych przycisków
Mogliby wyrzeźbić też cały kluczyk, bo jedyna obudowa zastępcza jaką znalazłem to koszt ok. 550 zł
Czyżby to ta z carbonu ? Masz link?
W sumie, to skoro chińczyki potrafią odlać kawałek gumki, to z pełną obudową też powinni sobie dać radę :)
Witka wszystkim
Sprawa gumki nie jest taka łatwa jak myślałem;
któryś już z rzędu większy sklep samochodowy z ali odpisuje mi, że wszystko jest do zrobienia ale problem to kasa bo nikt nie będzie ustawiał maszyny i robił projektu tylko po to aby zrobić kilkanaście czy kilkadziesiąt gumek..
Aby zacząć produkcję należy wywalić ok 200$ (to nie jest dużo - minimalne zamówienie ale nie wiem nawet ile z tego było by gumek i jakiej jakości..?), nawet nie przemawia do nich fakt że te gumki to materiał deficytowy i oprócz ludzi z tego forum (przykładowo podaję 80 os x 6 gumek - 3czarne, 3 czerwone) na pewno znalazło by się więcej nabywców z całego świata
- chińczycy nie chcą ryzykować i ja ich rozumiem, w końcu ile tych gumek musieli by sprzedać aby zwróciło się te 200$ + free shipping - koszta wytworzenia i pracy licząc że szły by po 1-2$/szt..?
Reasumując, skoro nie chcemy w ciemno "inwestować" tych 200$ (nie podejmuję się żadnej zbiórki ani nie mam zamiaru pośredniczyć w przekazywaniu uzbieranych - gdyby do tego doszło - pieniędzy..) zostaje WAM spamowanie każdego chińskiego sklepu z pierdołami samochodowymi pytaniem typu:
"Hi, have You got silicon rubber to [notranslate]Alfa[/notranslate] Romeo159 car key like this from foto.." ect.
Może dotrze do nich, że skoro jest klient to warto sprzedać.
Czekam na Wasz koment i radzę się szybko ogarnąć jeśli mają być efekty ;)
edyta:
Niektóre sklepy poruszają temat, że mają "kompletny kluczyk" (cokolwiek to znaczy) do Belli ale gdy proszę o foto i wycenę - szybko przepraszają że się pomylili.. :/
https://www.koshigroup.com/product/c...b-cover-frame/
Gdyby w tej obudowie zawierał się carbonowy przycisk zamiast tej gumki, kupiłbym już to dawno - a tak mam mieszanie uczucia jak to będzie wyglądało po prostu ze zwykłą gumką.