Witajcie...nabyłem alfę jak w temacie ...szukam napinaczy do łańcucha rozrządu do w/w modelu...jak ktoś cos wie proszę o info...za każdą informacje z góry dzieki.pozdrawiam wielbicieli włoskich samochodów.☺️Wojtek
Printable View
Witajcie...nabyłem alfę jak w temacie ...szukam napinaczy do łańcucha rozrządu do w/w modelu...jak ktoś cos wie proszę o info...za każdą informacje z góry dzieki.pozdrawiam wielbicieli włoskich samochodów.☺️Wojtek
Silnik jest konstrukcji GM, z tego co wiadomo, to taniej wychodzi kupno kompletu przez internet z USA. Poszukaj na forum informacji, powinieneś znaleźć szczegóły.
Jestem w tym temacie nowy...gdzie mogę kupić cały zestaw za 1200...jak mozesz prześlij linka ...bede wdzieczny
Tutaj jest zestaw bez wariatorów
https://m.ebay.pl/itm/MACE-PREMIUM-T...QAAOSw-YZa9PET
Tutaj jest zestaw z kołami zębatymi, tylko ktoś musiałby potwierdzić, że tak wyglądają wariatory w 3.2
https://m.ebay.pl/itm/MACE-PREMIUM-T...IAAOSwZNBa9Sco
Z ciekawości, co to za awaria w Twoim aucie?
EDIT:
Na ebay są też aktualnie zamienniki z USA w cenie >3000 zł.
Są stuki od strony rozrządu mój mechanik stwierdził ze to na 90 % napinacze ...po zdjęciu pokrywy rozrządu...
Witam powiem że nie znam sie aż tak na tym rynku części do tego modelu ,ceny nie smakowicie różne dziękuję za te informację i proszę aby tak sobie pomagać bo serwisy by nas wyssaly z kieszeni,jak założę te napinacze bende szczęśliwy aby zamruczal ten rasowy motor pozdrawiam
Witam myślałem ze zrobię Ale sklep zawodzi i nadal nie ma części czy ktoś nie na tych napinaczy odsprzedac tylko nowe,?????pozdrawiam
Na miejscu może być problem. Druga sprawa to cena samego napinacza (ASO?). A jak reszta gratów? Koła zębate, łańcuch?
Majster mowi że łańcuchy ślizgu są ok,wiem aso to drogo,
- - - Updated - - -
A co do zamówionych części to człowiek czeka ze powinny być juz a tu nic ,dzwonie a oni ze w przyszłym tygodniu i tak juz miesiąc mija
Gdzie zamawiałeś?
Elbląg części z usa 800zł za te napinacze lecz bardzo długo to trwa,3 szt komplet znasz ten sklep
Ja brałem napinacze i łańcuchy z Elbląga dwa miesiące temu. Mięli na miejscu więc na drugi dzień miałem je u siebie. Wszystko pasowało idealnie.
To chociaż tyle ze maja pewne części,to też jest ważne że sa pewni myślę ze doczekam sie haaaa
Znam ten sklep. Na szczęście jeszcze nie musiałem z ich usług korzystać ;)
Witam a moze wy mieliście ten problem z szumem od strony strony rozrządu,dokładnie to na zimnym pracował ok,a jak się trochę rozgrzal zaczyna szumiec ,łańcuch jest oj???
Pasek pk zdjęty?
Skoro po rozgrzaniu słychać to wpływ oleju. Olej ma wtedy niższą lepkość i napęd może się odzywać. Nie wiem czy sam łańcuch, ale na pewno koła zębate itp. Ja bym wymienił cały napęd rozrządu.
Na jakim oleju auto jeździ?
Wiem tyle ze 5x40 olej ale jakiej firmy nie wiem,tyle co sie dowiedziałem wymieniał rozrząd lecz dał używek
Z tego co wiem z dostępnością części do V6 nie jest już za wesoło, odezwij się na priv, może uda mi się coś ogarnąć po hurcie
A zapytam bo pytanie bylo jaki olej ,ja zapytam jaki wy wlewacie do 3.2v6jts bo tak naprawdę jest to bardzo ważne ???
Jest ważne ze względu na zmienne fazy rozrządu
Producent przewiduje 5W40, można go zamienić na 0W40 (czego jestem zwolennikiem), ale wymiana na xW50 lub wyżej nie jest wskazana.
A myślę ze za tydzień bende zalewal silnik jak dojdą te napinacze, nie szczesne
Ja miałbym inne pytanie, jakie przebiegi wytrzymuje ten silnik? Mój ma 126 700 , wydaje mi sie że chodzi bez problemu. Co do oleju to ja leje castrol magnatec 5w/40
Witam mam zapytanie czy nie ma ktoś na sprzedaż napinaczy łańcucha rozrządu do 159 3.2v6jts Q4 pozdrawiam
- - - Updated - - -
Mogę odkupić jesli komuś są zbędne
Witam chciałem was zapytać -na pewno ktoś z was ściągnął części z ebay... jak długo i czy sa jakieś problemy z przesyłką???dziekuje.pozdrawiam
Jaki koszta przesyłki,?jak czytałem to przykład wysyłka 6 grudnia a od biur 12 grudnia.i koszta przesyłki piszą różnie 50zł 150zł w tych kosztach to prawda czy ??
- - - Updated - - -
Przykład rozrządu cena 1200zł +150 przesyłka zgadzało by się ??? To
Tak, to możliwe.
To muszę powiedzieć że jest przepis pomiędzy cenami w polsce a stanami USA czytali jest lepiej zamówić tam czy na allegro???
Witam proszę o poradę wymieniam olej,nie wiem na czym jeździł poprzednik myślę o fabrycznym jaki jest stosowany,do Alfa 159 3.2v6 jts Q4 jeszcze raz prosze o konkretne odpowiedzi pozdrawiam
Nie ,nie mogę go jeszcze uruchomić bo wczoraj dopiero mi napinacze przysłali ten z Elbląga na tyle bezczelny był ze wyprzedził mnie a jak juz mu przysłali to sie podniósł z ceną po prostu brak słów ,a pytam o olej bo po świętach juz go odpale pozdrawiam
jesli chodzi o olej, to polecam olej fuchs 0w40, i napewno nie castrol. U mnie poprzedni własciel zalał z powodu poboru za namowa warsztatu z Mogilan zajmujacych sie alfami 10w60 castrola, Zrobiłem na tym oleju 1tys km i musiałem dolac 0,5l oleju. W kwietniu zaczeły sie problemy błedy synchronizacji wałku rozrzadu. A rozrzad zrobiny jak i zmiana oleju 4tys wczesniej na orginałach łacznie z wariatorami. Zmina oleju na 0w40 fuchsa i straszna zmiana wszystkie problemu ustały. Samochod przestał brac olej moze na 2tys km weznie 100ml. Spalanie spadło i to dosc mocno, temepratury oleju tez spadły, olej szybciej łapie temperature robocza
Moim zdaniem również na 0W40 JTSy pracują najlepiej ;)
Witam dziękuję za poradę w oleju do mojej alfy myślę ze trafny bandzie wybur pozdrawiam