[145] Kraków, Serwis Alfa Romeo ul. Saska 4
Witam Panowie!
Byłem dzisiaj z moją Ślicznotką w serwisie Alfy, Fiata i Lancii na ulicy Saskiej 4 w Krakowie. Padł mi siłownik wspomagania sprzęgła i pedał od sprzęgła wyglądał i zachowywał się jakby był zapowietrzony. (Początkowe objawy to, miganie kontrolki hamulca ręcznego przy przyśpieszaniu, oraz na ostrych zakrętach).
Przy okazji diagnozy Panowie z serwisu sprawdzili mi autko podpinając je do komputera i jest przypuszczenie błędu sondy lambda. Na razie kazali mi pojeździć i poobserwować spalanie, na które się skarżyłem, że jest zbyt wielkie. Poza tym przeczyścili mi świecie (Autko zostało zakupione w sierpniu tego roku i przyjechało do mnie z Włoch. Przebieg około 102.000 przy zakupie, użytkowała go kobieta nie paląca. Stan bardzo dobry! No, ale handlarz w Polsce musiał zając się czyszczeniem silnika co by Alfa wyglądała jak oni to mówią "funkiel nówka". To jak meches zaczął się zajmować myciem silnika to mył chyba kercherem, bo jak dzisiaj mechanik odkręcił pokrywę od świec to było tam pełno wody, przez co auto traciło na mocy i rwało przy przyśpieszaniu.
Bella została w serwisie na noc. Jutro popołudniu jadę ją odebrać ;) :D Koszty wymiany wraz z zakupem przez serwis siłownika wspomagania sprzęgła to 200 zł. Co myślicie o tej cenie ? Proszę o wypowiedzi?
Dodam, że podpięcie do komputera, diagnozę usterki, oraz czyszczenie świec a raczej wypłukiwania wody panowie zrobili za 50 zł. Co myślę, że jest dobrą ceną ;)
Zapowiedzieli mi także, że koszt sondy lambda Bosh'a ;) wraz z jej wymianą i przygotowaniem (komputer itp) to 250 zł - Co sądzicie także o tym. Szukać czegoś tańszego czy dobra cena ?
Pozdrawiam Panowie !
Sprawdzony warsztat w Krakowie
Witam, proszę o informację na temat sprawdzonego i korzystnego cenowo warsztatu w Krakowie. Chodzi o to żeby nie zdarli na maxa ;) Szykuje mi się niestety, najprawdopodobniej wymiana sprzęgła. Będę wdzięczny za info.
Warsztat Bosch Auto Service - Kraków
Panowie,
Namierzyłem AR 156 w Krakowie, obecny właściciel serwisował ją tam w serwisie Bosch Auto Service ul. Barbary 9, podobno wcześniej był to jakiś ASO Fiata. Czy macie jakieś opinie o tym warsztacie?
Z góry dziękuję za każde info.
Pozdrawiam,
Tomasz.