Szukałem, szukałem i znalazłem :)
Cała Europa (w tym i Polska) z 2008 i 2009 roku.
Są też mapy dla innych systemów, np. Connect Nav + (NIT G1).
http://gpsunderground.com/forum/foru...o-Fiat-Lancia&
Powodzenia!
Printable View
Szukałem, szukałem i znalazłem :)
Cała Europa (w tym i Polska) z 2008 i 2009 roku.
Są też mapy dla innych systemów, np. Connect Nav + (NIT G1).
http://gpsunderground.com/forum/foru...o-Fiat-Lancia&
Powodzenia!
kurcze dużo tych map która to dokładnie??
jesli możesz napisz coś więcej o instalacji
Jeszcze odnośnie samego forum z mapami i instalacji.
Aby zciągnąć pliki do rapida z mapami trzeba się na tym forum (GPS Underground) zarejestrować.
Mapy są w poście "Blue&Me Navigation Europe". Do ściągnięcia prawie cała Europa w 24 paczkach.
By odpalić nawigację skopiowałem na pendrive wszystkie pliki z płyty CD którą miałem dołączoną do auta. Ściągnietą mapę Polski też wczytałem na pendrive - do katalogu MapRegions.
I to wszystko.
Po włożeniu pena do portu USB nawigacja zadziałała jak należy :)
Zostało testowanie, by stwierdzić na ile ta mapa jest dokładna i aktualna.
Powodzenia i szerokiej!
Cześć,
GPSUnderground nie działa, a potrzebuje bardzo pilnie tych map. Czy byłbyś w stanie podać bezpośredniego linka do RS gdzie były te mapy, albo gdzieś wrzucić kopie Twojego pendrive'a? Mogę udostępnić jakiegoś FTPa, albo coś jeśli będzie potrzebne. Z góry dzięki.
Forum znów działa. Dzisiaj udało mi się tam zalogować
Dla pewności podaje link bezpośredni do tych map: http://linksave.in/10921142854c0cc2c15dd77
Myślę, że będzie ok :)
Witam!!! Potrzebna mi mapa Polski do navi w 159!!! Pomoże ktoś:-?:o:cool::)
Z chęcią też bym wsysnął. A maż z wyświetlaczem czy bez ?
Pozwolę sobie odświeżyć temat. Czy ktoś z forumowiczów posiada mapy do systemu blue&me nav i byłby tak miły, żeby je udostępnić? Wszystkie linki które udało mi się znaleźć w sieci są już niestety nieaktualne.
Cześć, słuchaj mam podobny problem. Czy udało Ci się namierzyć mapy? Albo może masz je gdzieś i byłaby opcja przesłania ich...
Hejka, czy do B&M Nav są nowsze mapy niż z 2010 roku?
Chyba niestety nie :( przynajmniej ja nie znalazłem
Eee to lipa. Myślałem, żeby sobie dołożyć nawigację "tak na wszelki wielki", ale skoro mapy są z roku smoleńskiego to sobie odpuszczam.
a da się jakoś sprawdzić czy ma się Blue&Me z opcją nawigacji?
W menu Blue&Me jest opcja NAVIGATION (jesli oczywiscie nawigacja jest, bo jak nie ma to nie ma) :D
Nie.
Są centralki "Blue&Me" oraz "Blue&Me NAV".
Pojawiły się nowe mapy, jeśli dobrze czytam, dane pochodzą z końca 2013r:
http://www.navigation.com/is-bin/INT...gationMenu=YES
Czy może ktoś trafił na pliki do pobrania?
Panowie pojawily mi sie problemy z nawigacja po klopotach z akumulatorem. Na Chorwacji w jednej chwili mi padl akumulator, musialem kupic drugi na szybkosci. Po odlaczeniu akumulatora na navi pojawia sie taki komunikat:
Koledzy może ktoś poratować linkami do mapy na kartę SD do Blue&Me Nav? 2010 bo tej najnowszej jeszcze pewnie nie ma w internetach...
i ja również byłbym wdzięczny za mapki do Blue&Me Nav. Z góry dzięki! :)
Witam serdecznie.
Od niedawna jestem właścicielem Alfy Romeo 159 1,9 jtdm 120KM rocznik 2008. W aucie znajduje się system nawigacji Blue&Me (radio bez dużego wyświetlacza), gdzie wskazania drogi wyświetlają się na wyświetlaczu pomiędzy zegarami za pomocą strzałek. Proszę o informację, czy istnieje możliwość zakupienia/aktualizacji map, ponieważ obecne są z roku 2008. Czy istnieje możliwość wgrania innego systemu np. TomTom.
Nie istnieje i nie ma możliwości. Są jednak aktualne mapy na RT3
Znajdziesz to wszystko w wątku o aktualizacji navi
Straszna lipa, że zostawili tak użytkowników bez wsparcia. Równie dobrze mogli nie instalować systemu nawigacji skoro nie ma możliwości aktualizowania map.
Myślałem że można coś innego wrzucić skoro system jest Windowsa??
Wysłane z mojego D5103 przy użyciu Tapatalka
Zapytaj o aktualizację w ASO Alfy Romeo zobaczysz co powiedzą
Odpowiedź wprost z ASO:
Blue&Me – to system głośnomówiący odpowiadający za współpracę telefonu komórkowego z samochodem, dzięki czemu, między innymi, możemy bezprzewodowo i bez trzymania telefonu przy uchu prowadzić rozmowy telefoniczne. Nie ma on nic wspólnego z nawigacją. Prawdopodobnie ma Pan zainstalowany system Blue&Me NAV. W tym przypadku faktycznie mamy opcję nawigacji bez wyświetlacza w radiu a poprzez wskazania „strzałek” na wyświetlaczu komputera pokładowego (pomiędzy prędkościomierzem a obrotomierzem). W tym systemie Blue&Me NAV mapy zawarte są na Pendrive i aktualizowane/uzupełniane przez złącze USB zainstalowane w pojeździe. Cena takiego Pendrivea z mapami to wartość około 800-1000zł. Usługę taką można wykonać w naszych stacjach obsługi (Kielce, Krakowska 32 lub Kraków, ul. Tomickiego 4). Niestety system nie ma możliwości przeróbki na mapy innych producentów. W razie dodatkowych pytań jesteśmy do dyspozycji.
Ciekawi mnie na kiedy są datowane te mapy na owym pendrive za 800-1000zł? Szczerze wątpię, by to było cokolwiek z okresu ostatnich 5 lat, ale obym się mylił... ;-)
No właśnie. Zapytałem czy w tej cenie otrzymam pendriva z aktualnymi mapami z 2016 roku. Niestety odpowiedzi już nie uzyskałem... Zobaczymy może jeszcze odpisza. W sumie chore by to było gdyby za takie pieniądze dawali mapy sprzed 6-8 lat.
Dostałem dzisiaj info z ASO, że mapy są z roku obecnego. Ciekawe w jaki sposób to aktualizuja i skąd mają mapy. Uważam, że 800-1000 zł za aktualizację map to jakiś absurd. Chętnie bym przygarnął, ale na pewno nie za taką kwotę.
Mój nick Tom-asza zobowiązuje: nie uwierzę, dopóki nie zobaczę i sam nie włożę pendrive w otwór USB w moim schowku. :P No ale, oby. Dobra wiadomość by to była, że takie mapy w ogóle istnieją. Jeszcze kwestia, które mapy za tę cenę dostajemy? Cała Europa? Tylko Polska? Dotychczas było to około 30 plików .psf obejmujących tylko kraje Unii Europejskiej (duże kraje, np. Niemcy, Francja itp. były podzielone na kilka części, ale Polska to tylko jeden plik). Niemniej, tak czy inaczej, cena zdecydowanie absurdalna. Taka polityka cenowa dystrybutora wprost zachęca do zrobienia spółdzielni, w rodzaju zebrania 10 chętnych, zrzutka po 80 zł i tadaaam. :cool: Ja rzecz jasna do niczego nie zachęcam, bo to oczywiście baaardzo nielegalne i za to potem dusza będzie się w piekle smażyć. :P
Ja też wpadłem na taki genialny pomysł, żeby to rozdzielić na kilka osób, ale nie chciałem wychodzić przed szereg ;-)
https://www.navaudio.nl/update-navig...-software-1534
panowie, od nie dawna mam 159 z ble&me nav i szukam updateu, jako ze mieszkam w NL natknalem sie na takie cos... myslicie ze bedzie dzialac? w poniedzialek do nich zadzwonie
Karta SD (Europa) sygnowana 2017 - 169,90 Euro + przesyłka do Polski 11,90 . Policzcie sami.
napislalem do nich ale 0 odpowiedzi, znalazlem wersje download za 139 eur:
http://fcagroup.navigation.com/product/Catalog/Catalog_AlfaRomeo_Alfa159_2011/DOWNLOAD-RADIONAV-INSTANT-NAV-EUROPE-2017/sku/E2142011641001/en_GB/FiatEMEA/EUR
a jak jest z mapami do Radionav na sd - są nowe nie za grube $