Czy ktoś z Was wie gdzie można dokupić taką siatkę do bagaznika nie licząc oczywiście serwisu?
Printable View
Czy ktoś z Was wie gdzie można dokupić taką siatkę do bagaznika nie licząc oczywiście serwisu?
allegro?
ale widziałeś dedykowaną czy nie?
Serwis gryzie?
Najlepsza będzie dedykowana. Dedykowana będzie w ASO. Ceny dodatków są stałe. Można utargować w ASO 10-12% od ceny detalicznej. Jak ma się szczęście, to można kupić taniej na allegro z jakiegoś czyszczenia stanów magazynowych (ja tak zaoszczędziłem niemal 200zł na nakładkach na pedały i emblematach).
Nie wiem, a Ciebie?
coachu poszukaj sobie na alledrogo jest od cholery siatek do każdego bagaznika...pytanie co to znaczy dedykowana przecież to kawał siatki z 4 zaczepami na elastycznych gumkach...co tu może być dedykowanego nawet w norauto kupisz takie coś za 30zl.
Wiem, już sprawdzałem. Nie byłem w temacie. Pomierzę sobie te zaczepy i sprawię sobie taką siatkę. Myślę, że takie coś jest wygodne i pomocne. Przynajmniej jakieś drobne bagaże nie latają po całym bagażniku.
ja kupiłem do sedana siatkę z fue vert za 25zl i pasuje ;)
A w sedanach były może siatki? bo wkurzają mnie zakupy jak mi latają po bagażniku
można kupić standardową siatkę z 4 zaczepami, w bagażniku masz również 4 "uszka" więc nie ma problemu żeby taką siatkę "zamontować" Ja swoją kupiłem w fue vert na Ursynowie za coś około 25zł.
jak masz zaczepy to co za problem kupić sobie siatkę?
kolega wyżej napisał, że kupił.
To już pytanie do właścicieli sedanów...
zaczepy są w w bagażniku - dwa przy samym progu a dwa na bocznych ściankach, nie da się ich nie zauważyć. Jeśli ich nie masz to znaczy, że ktoś je zdemontował albo ich nie zamontował po jakiś naprawach.
http://allegro.pl/dywanik-do-bagazni...625276338.html
na tym zdjęciu widać dwa z czterech zaczepów, pozostałe dwa są na ściance progu
awaryjne otwieranie wlewu paliwa.
Bez reklam prosimy.
coachu ale dlaczego??
nie no bez jaj przecież to wszystko jest dokładnie opisane w instrukcji a siatek na aledrogo pełno
Jak jest z siatką oddzielającą bagażnik od kabiny? Nigdzie w necie nie znalazłem takiej opcji do założenia. Ktoś próbował zrobić coś takiego? Wiem, że niektóre wersje miały taką siatkę.
Takie siatki są dostępne np. na alledrogo pod: części samochodowe>wyposażenie wnętrza>rolety bagażnika.
Ja dokładałem taką siatkę. Musisz dokupić mocowania siatki w suficie następnie na swój sposób zlokalizować ponkty pod podsufitką do których przykręca się wspomniane mocowania (mocowanie posiada już odpowiednią śrubę na klucz typu torx). następnie wyciąć odpowiednie otwory w podsufitce i przykręcić mocowanie. Koszt jednego mocowania to około 40-50 zł ja w zeszłym roku w CARSERWISIE kupiłem ostatnie dwie sztuki w swoim kolorze tapicerki po 18 zł, sympatyczny Pan powiedział że zbyt długo leżało na regale w magazynie i da mi na to duży rabat :). Jeśli chodzi o mocowanie siatki to musisz wyjąć roletę i następnie tuż przez miejscami w których jest mocowana roleta patrząc od strony bagaznika są dwie zaślepki włożone na wcisk musisz podważając je wyjąć w tak przygotowane miejsce najpierw wsuwasz siatkę a potem roletę. Nie pamiętam czy z rolety bagaznika trzeba wysunąć gumową uszczelkę czy nie ale sam do tego dojdziesz jak po prostu nie bedzie ci się chciala roleta zmieścic w mocowanie. Jedyny mankament tego wszystkiego to to, iż pomiędzy fotelami a pierwszą w kolejności siatką jest przerwa 5 milimetrów, niestety nie wymyslono w takiej konfiguracji żadnej uszczelki, która jest np przy rolecie bagażnika.
Ja również proszę o foto mocowań tych uchwytów w Twoim aucie.
poniżej zdjęcia uchwytów siatki, mocowanych w podsufitce
Załącznik 62873Załącznik 62874Załącznik 62875Załącznik 62876
mocowania są dostępne m.in. pod nr 156070473 i 156070475 oczywiście są ich różne kolory tak jaki i podsufitek
Dziękuję bardzo :)
Czy mocowanie tej siatki jest na zasadzie P&P czy też trzeba coś wycinać/wiercić? Mam dołożone chyba wszyskie pozostałe siatki do SW (oryginalne akcesoria) i z tego co pamiętam nie zawsze wystarczyło 5 minut pracy przy zakładaniu. Tej jednaj nie udało mi się nigdy zlokalizować.
... a czy ktoś kto już zakupił takową siatkę do bagariana SW, może się podzielić wymiarami zakupionej sztuki, tudzież ewentualnie sugestiami odnośnie wymiarów? (wiem że sam mogę sobie pomierzyć, ale auto kilkaset kilometrów ode mnie, miarki brak, a chcę ten zakup mieć już z głowy..)
z góry dzięki za podpowiedzi!
Kupiłem taką siatkę miesiąc temu, wymiary 75x110 [cm]. Siatka dobrze dociska dwie zgrzewki wody mineralnej- to tak celem zobrazowania funkcjonalności siatki :) Można ją trochę regulować. Wszystko zależy co się chce transportować i jakie przeznaczenie ma mieć siatka, Siatkę kupiłem na stronie http://autosiatki.pl/siatki-samochodowe/ za 49 zł plus koszta wysyłki
Pracuję w firmie http://autosiatki.pl od ponad 6lat. Jeśli ktoś byłby zainteresowany siatką, chętnie pomogę.
Mogę również zaproponować 10% rabat dla forumowiczów.
Bardzo chętnie odpowiem na wszystkie pytania.
W przypadku kontaktu poza forum proszę w mailu napisać (forum.alfaholicy.org - Rabat)
Witam wszystkich,
Wyciągam temat. Mam pytanie do osób mających siatkę seryjnie. Domówiłem uchwyty do mocowania siatki dla tapicerki szarej tyle, że przyszły czarne. Numery się zgadzają. Czy to możliwe, że do szarej tapicerki montowane był czarne uchwyty w suficie? (Teoretycznie do wyboru były tylko jeszcze beżowe)
Druga prośba, czy mógłby mi ktoś podać w jakich odległościach od brzegów podsufitki (tył, bok) znajdują się śruby do mocowania uchwytów? Przez podsufitkę nie da się wyczuć ich lokalizacji, a wolałbym trafić z cięciem za pierwszym razem...
Naprawdę nikt nie ma takiej siatki w SW ?
Sent from Mars using Curiosity
Odgrzewam delikatnie kotlecika :) czy ktoś wie skąd można wyczarować taką siatkę jak na zdjęciu na dole? Byłem dziś w ASO w Gdańsku (AutoPlus) i kolo twierdzi, że brednie jakieś opowiadam i nigdy takich siatek nie było... Jak macie jakieś zaprzyjaźnione ASO to dajcie namiary ;) może wysyłkowo jakoś bym to załatwił...
Załącznik 116219
Spytaj tutaj - powinni wiedzieć o co chodzi: http://www.autoservis.com.pl/categor...159-sportwagon
Ja kupiłem taką miesiąc temu w Carserwisie w Warszawie. Cena 112 pln brutto. Zdaje się że to jest jej numer 156070496. I ważna sprawa ona nie występuje w katalogu z akcesorjami tylko w jakimś innym. Wiem to, bo tam gdzie kupowałem też jeden ze sprzedawców powiedział że nie ma czegoś takiego a drugi znalazł i zamówił. Powiedz kolesiowi w tym ASO żeby się wysilił i trochę poszukał.