Witam wszystkich mam pytanie jakie oleje idą do skszyni biegów i tylniego mostu ??
Printable View
Witam wszystkich mam pytanie jakie oleje idą do skszyni biegów i tylniego mostu ??
ooooooooooooo.. nowa Q4 na forum ;-) pochwal się co to sztuka, rok, stan, kilka fotek... :-)
kolego jak będzie złożona to wżuce fotki auto było rozebrane na części pierwsze co do śrubki była tylko skorupa tereaz powoli się składa . część zawieszenia było w galwanie .
tu jest pare fotek jak jest rozebrana Załącznik 32058Załącznik 32059Załącznik 32061Załącznik 32060
noo czekamy na fotki:D
Czy taka alfa może być ???????
noo super projekt:D jak już ją doprowadzisz do stanu pożądanego to te speedliny zostaw sobie na zimę a na alto szukaj zenderów milano 17":D
eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee. tam, speedliny sa Ok i wystarcza. Niewiele się różnia od zenderów, a wywalanie dużej kasy tylko dla nazwy mija się z celem. Wolalbym juz kase wydać tak jak luk na zabezpieczenie budy :-)
Efekt będzie jak to już będzie złożone całe . Jeszcze na polerke samochud pujdzie do lakiernika . mam jeszcze drógą maske i chce zrobić wycięcie i wstawić szybe żeby był widoczny śilnik
jasne, że zendery są o niebo lepsze i wbrew pozorom caałkiem inne:D, jeszcze jedna felga jaka mnie urzekła do tego modelu to Keskin KT5
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...lfa1642_gr.jpg
z tym że najlepiej wyglądają z wypolerowanym rantem:)
i żadnych cudów z szybą na masce, proszę Cię nie rób;)
to ma być maska na pokas szyba była by z grawerem
a w czym zendery lepsze? Możesz wyjaśnić ???? Moim zdaniem drobne róznice w wyglądzie nie są warte tej ceny, zwłaszcza za napis zender :-) a reanimacja alfki superowa - pojezdzi kolejne 20 lat. Rozpoznales w jakim stanie napędy ? To i amory to chyba najbardziej kosztowna zabawa, o ile da sie w ogóle dostać gdziekolwiek...
a z tą szybka w masce to zły pomysł... baaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo zły :(
rób na full oryginał, szkoda takiego unikatowego autka
Napend jest w dobrym stanie i amortyzatory tagże . Mamy tylko mały problem bo nie wiemy ile ma być ciśnienia azotu w gruszce od napendu
moim zdaniem zendery mają coś takiego w sobie, że nawet gdyby była tylko inna śrubka od rantów to i tak bym je chciał:)
a mam pytanie czy wiecie gdzie kupić tylnie lampy diodowe
na szczęście do 164-ki takich nikt nie robi :-)
chłopie zostaw wszystko w serii!!!
mówicie że nic nie cudować z wyglądem . A powiedcie mi czy da się turbine elektryczną założyć do niej
po co tu jakies turbo jak masz 231 koników i 4x4 ??????
powiadacie że niema sensu dawać turbiny do niego
---------- Post added at 22:09 ---------- Previous post was at 22:06 ----------
a wie ktoś jaki olej do napendu ma iść bo nie moge dojśc do tego .
Idą tam dwa oleje jeden wlewany do tylnego mostu to typowy olej przekładniowy taki jak ten w skrzyni biegów np 80W90 drugi to jakiś olej sylikonowy. Jest on odpowiedzialny za sterowanie napędem więc jeśli nie ma potrzeby to raczej nie warto tam zaglądać bo bez odpowiedniej wiedzy więcej tam można popsuć niż poprawić. Z koleji jeśli chodzi o podnoszenie mocy w Q4 to trzeba rozważyć wymianę sprzęgła na jakieś wzmacniane bo standardowe na pewno nie wytrzyma. Moc w tym samochodzie jest wystarczająca, nie jest to wyścigówka ale można naprawdę fajnie pojeździć.
"Majstrowanie" przy wyglądzie i mechanice tego auta, powinno być karane z urzędu.:)
Widzę, że kolego zaczynasz buraczyć z Q4. Jeśli temat podtrzymasz, życzę Ci, aby się zatarła a napęd zastrajkował...
Q4 jest tak rzadkie, że tylko seria została, ewentualnie Zender, każdy tuning to buractwo w całej okazałości...
pszekonaliście mnie i nie będe nic zmieniał w niej . Będzie orginał tak jak z fabryki . Może nawet lepiej niż z fabryki :)
brawo:)
przez chwilę pomyślałem, że robi sobie chłopak jaja... ;]
A to fotki tylniego zawieszenia i spodu auta po konserwacji i nowe pszewody Załącznik 32203Załącznik 32206Załącznik 32208Załącznik 32213Załącznik 32214Załącznik 32215Załącznik 32216Załącznik 32212Załącznik 32209Załącznik 32210Załącznik 32211Załącznik 32205Załącznik 32204
Pod płotem może ktoś zauważył oparta druga alfa 164q4 ale skasowana
a można wiedzieć skąd je nabyłeś?:)
z Bielska
---------- Post added at 15:55 ---------- Previous post was at 15:28 ----------
koledzy kiedy będzie jakiś zlot Alf w tym roku jeszcze . Ja licze że do końca września wyjade już furą
---------- Post added at 15:57 ---------- Previous post was at 15:55 ----------
tą alfe kturą robie od nowa posiadam od 2002 rok a tą na częsci kupiłem niedawno w Bielsku znajomy ją miał i niestety curka mu ją rozbiła
ogólnopolski już się skończył, i dopiero w następnym roku będzie. zostają spoty regionalne albo jakoś w połowie września ogólnopolski zlot forza italia pod Wawą
tak chyba czerwona... no ale do rzeczy... stary to co robisz to jest niesamowite , tylko tej maski nie rob ze szklem.. zendery czy speedline twoj wybor ,,,.. moze bys sie pokusil o dokladki zendera( mam taka z przodu u siebie , czekam na progi i tlny zderzak)... ale moze to niektorych razic ze nie oryginal... jeszcze raz gratulacje zapalu ..