Napisał
mattom
Tak zapewne bym kupił - o ile jeździ i ma sie dobrze.
Oglądałem sporo aut i sporo odrzuciłem. Ale wybaczcie - nei wiem jak wy szukacie i co dla was jest priorytetem - ale jak czytam to forum czasami smiech mnie napada.
Jak to 99% alfistów szuka 156/147/166 do 10 tyś w full opcji i żeby było nie bite wszystko wymienione i jeszcze najlepiej zeby dostać na to auto gwarancje.
Igiełki ? a za ile te igiełki za 15 ? 16 tys zł ?
Nie mój target.
Szukając swojej 147 miałem jasno określone - max 12 tys zł
Ani grosza więcej - wyrwałem za 9 - 3 tyś mi zostało.
Jadąc wiedziałem ze nie jest idealna, ale wiele tych pierdół które dla 99% osób szukających tu auta - dla mnei jest bez znaczenia.
Moge mieć wstawiona cwiartke moge miec klejone podłuznice czy chociazby szpary
mi to nie przeszkadza - o ile auto jedzie prosto nei zostawia 4 sladów a przy hamowaniu nie potrzebuje 2 pasów bo tak rzuca.
Mam wymieniony pas przedni w swojej i do tego coś tam na jednej podłuznicy kombinowane bylo - ale co z tego skoro auto jedzie prosciutko - geometria i zbieznosc wporządku.
Jakoś bezpiecznie nim jeżdże juz rok nie mając żadnej przygody z uciekającym tyłem czy pływaniem.
Sory - ale sprzedając auto kupujacy do mnie - że zawieszenie nie domaga. Ale ja sie pytam ? Jakie ono ma byc w 11 letnim aucie ?
Ja wiem ze dla kazdego kto kupuje - idealne. Ale prosze was - bez pierdzielenia że wolicie zapłacic 13tys zł z wymienionym zawiasem jak 9 - i do auta podokładać.
Co z tego że jeżdziłem ogladać 147 za 12tyś - skoro silnik 2.0 TS w dużo lżejszej budzie szedł gorzej niż ten w mojej 166 - to chyba o czymś swiadczy - ale przecież zawieszenie bylo ok - no i blacha nie naganna.
Prawda jest taka - ze jeżeli silnik + skrzynia jest ok i auto jedzie prosto - jest dobre.
I jeszcze jedno - ludzie czytajcie ze zrozumieniem - chłopak szuka 147 1.6 TS z początku produkcji
a każdy wyznawca czarnych kłebów - nie wiem jak to ostatnio chłopaki wymyślili - wyskakuje z uszkodzonymi dwumasami turbinami lejacymi wtryskami i sadzą z komina.
Ja wam szczerze współczuje - że w TSie z początku produkcji macie tyle problemów :o
Ci wlosi mieli fantazje - skoro wam to wszystko do TSa o którego było pytanie ładowali.