Witam,
Zamierzam zamontować podwójny wydech w samochodzie Alfa 159 i mam pytanie jakiego kolory końcówka będzie lepiej pasować do białego samochodu.
Z tradycyjnego chromu czy może z czarnego chromu?
Printable View
Witam,
Zamierzam zamontować podwójny wydech w samochodzie Alfa 159 i mam pytanie jakiego kolory końcówka będzie lepiej pasować do białego samochodu.
Z tradycyjnego chromu czy może z czarnego chromu?
Z czarnego :)
Pozdrawiam.
- Rafał
Czarny zapewne będzie lepiej kontrastował :)
Też jestem za czarnym a tak nawiasem....Bella w białym lakierze to jest po prostu bajka :) Szerokości
Końcówki w czarnym połysku do białej 159 będą wyglądać kozacko :) . Jak zrobisz to wrzuć fotki żeby się pochwalić . Pozdrawiam .
Tylko czarny..
nigdy nie widziałem na żywca białej alfy 159 :/ musi być wyczesana
To może zapodasz jakieś zdjęcie swojej belli bo też nie widziałem białej...
tak byłoby najlepiej :) czekamy
Jak tylko poprawi się pogoda to zrobię kilka zdjęć i wrzucę;)
Oklejałeś ją na biało ? :)
Pozdrawiam .
ważne żeby był efekt :) mam nadzieje że dobrze oklejona :D
O kurcze , powiem szczerze że nie wiedziałem że wychodziły białe :P . Pytam dlatego ze sam się zastanawiałem nad taką operacją :D . Czekam na zdjęcia ślicznotki :) Pozdrawiam .
Jeszcze nikt nie zauważył, że Bella jest oklejona.
Samochód mam od października i folia się trzyma;)
Co Wy nie wiedzieliście, że 159 była także w fabrycznym białym malowaniu ??!!!
Biała Włoszka..pierwsze zdjęcia na forum;)
Załącznik 93012Załącznik 93013
Załącznik 93014Załącznik 93015
Załącznik 93016Załącznik 93017
świetna , z tym dachem komponuje sie b.dobrze , nie zmienialbym juz nic :)) pzdr.
Pięknie to wygląda :)
Jak dźwięk, jakaś różnica? Dałeś same końcówki, czy tłumiki też?
Delikatne mruczenie na wolnych obrotach i powyżej 2200obr/min trochę głośniej niż na seryjnym tłumiku. Z tego co się dowiedziałem to prawie każdy tłumik będzie głośniejszy od seryjnego. Seryjny podobno ma bardzo skomplikowaną wielokomorową konstrukcję, dzięki której jest tak cichy.
To jest dedykowany zestaw Ulter'a do Alfy 159. W moim przypadku były robione na zamówienie same końcówki, ponieważ chciałem czarne bez napisów.
Ładnie to wygląda taki wydech podwójny ;) Z tego co piszesz to ładnie mruczy... Hmm może i ja skuszę się na taki wydech. Jaki masz silnik przy swoim aucie, że tak ładnie chodzi?
- Rafał
jaki to silnik 1.9 ? mi obliczyli ze moge max do 150 KM , zapewne masz seryjna 150
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Wydech wygląda rewelacyjnie, sam zastanawiam się nad czarnym, ale na chwilę obecną pojedynczym zamiast serii. Wpadniesz kiedyś w czwartek na 3 stawy? Rozmiar to raczej fi90 (bo dostępne są też fi70)?
Z drugiej strony ciekawe jak się będzie prezentował na czarnym sedanie :confused:
a co do podwójnego :
czy ktoś coś widział do 2.0?
p.s.
podobno mnie nie rajcuje bo wiem że podobno z 1.9 do 2.0 pasuje
pytam o konkrety zanim zacznę rzeźbę całości
czy ktoś widział gdzieś jakieś dedykowane do 2.0 ?
bo ja kurde jeszcze nie
Dzisiaj założyłem dedykowany Ultera 90mm. Zostało jeszcze z zaślepki zrobić zakładkę na prawy otwór chociaż przy tym rozmiarze rur tak bardzo nie rzuca się w oczy,że są nierówne wycięcia.
Orientujecie się może, czy jest możliwość wstawienia podwójnego dedykowanego wydechu ultera ze srebrnymi końcówkami tak aby nie wystawały one poza czarną, niemalowaną część zderzaka? Bo widzę, że te czarne końcówki u kolegi kamala są nieco krótsze od srebrnych i fajnie zgrywają się z resztą :)