Nikt o takim oleju nie pisał , chodzi tu o olej 5 lub15W50Cytat:
Napisał puotek
Printable View
Nikt o takim oleju nie pisał , chodzi tu o olej 5 lub15W50Cytat:
Napisał puotek
Castrol 10W60 czy Valvoline 10W60 ceny podobne,wiec???
Zamówiłem i w najbliższym czasie zaleje 10W40 Valvoline MaxLife ;]
Mam nadzieję, że nie będę żałował
Mam już przejechanie ponad 170tys. w tym 70tys. na Castrolu Magnatec 10w40. Mogę zmienić na Motul/Valvoline 10w40?
a czemu nie ? przecierz generalnie to ta sama klasa oleji. ja zalałem valooline bo jest właśnie do aut z większym przebiegiem ale moze też być inny jak chcesz.Cytat:
Napisał Alfik84
Śmiało możesz zmienić.Cytat:
Napisał Alfik84
Szczerze mówiąc nie zastanawiam się w ten sposób bo nie mam takiego sponsora :DCytat:
Napisał puotek
Myślałbym nad jakimś Motulem z serii 300V... może Le Mans 20W-60? Choć tą propozycję pewnie zaraz Maciek zmiażdży :D No to w takiej sytuacji pewnie coś 10W-60, nawet Selenia ;)
Tak ogólnie jakbym nie brał pod uwagę aspektów finansowych to jeździł bym V6 i to na benzynie oczywiście ;)
panowie i panie na naszym forum blagam was nie lejcie do swoich belli selenii w zadnym jej istnieniu.pracowalem pare lat we wloszech jako mechanik samochodowy i jestem pewien ze to jest olej ktory nie spelnia zadnych naszych wymagan.jezeli chodzi o olej ktory chcemy wlac do naszych bestii,jezeli chodzi o benzyniaki to mobil1 10W40 moim skromnym zdaniem(przetestowane)nie ma lepszego oleju.jesli chodzi o diesle to tylko castrol magnatec do diesel-i. mam nadzieje ze sie ze mna zgodza bardziej zmotoryzowani(tzn.mechanicy).pozdrowionka
Ja do mojej belli zalałem (przez polecenie mechaniora) Mobil 1 5W40 czyli pełny syntetyk.Mam najechane 120000 oleju nie bierze i wszystko jest git. Do JTD z czystym sumieniem polecam MOBIL 1
Ja do mojej belli zalałem (przez polecenie mechaniora) Mobil 1 5W40 czyli pełny syntetyk.Mam najechane 120000 oleju nie bierze i wszystko jest git. Do JTD z czystym sumieniem polecam MOBIL 1
Jak do diesla to lejesz mobil1 0W40 Diesel API CF (zdaje się że nie ma mobila 5W40 do diesla) - taki polecają serwisy do silników JTD