Mam na zimę 185/65R15 - balon jak się patrzy.
Printable View
Mam na zimę 185/65R15 - balon jak się patrzy.
Pewnie za jakiś czas będę musiał napisać, że mam takie do sprzedania ;). Niestety wciąż nie kupiłem letnich i dziś przy 22C śmigałem na zimówkach.
Kupiłem w końcu DUNLOP 225/45 R17 SP SPORT MAXX RT 91Y i póki co jestem zadowolony : )
WItam, mam pytanie, kojarzycie koledzy jaka dlugosc srub idzie do felg 16" w alfie 147?
22mm gwintu standardowo
Wystukane panewką z miski dwulitrowego TS'a
Koledzy potrzebuje pomocy;
Kupiłem komplet felg z oponami R17 225/45. Pojechałem do zakładu wulkanizacyjnego i poprosiłem o wyważenie i montaż. Mówiłem wyraźnie, że dopiero je kupiłem i by sprawdzili czy pasują. Założyli i powiedzieli, że jest OK.
Dzisiaj zupełnie przez przypadek cos mnie tknęło i włożyłem rękę za oponę. Okazało się, że opona ociera się o wahacz wewnątrz. Włożyłem kartkę papieru między wahacz, a oponę i wchodzi. Więc jest tam ok. 2 mm luzu. Opona sie jeszcze nie wytarła bo mało km zrobiłem, ale mam obawy, że sie wytrze.
I tak się zastanawiam; Na postoju jest ok. 2 mm luzu, ale przy prędkości i zakrętach guma pracuje i ociera o ten wahacz. Nie wiem czy dobrze rozumuję, ale ten wahacz nie pracuje między oponą. Ta odległość między tym "zardzewiałym" wahaczem, a oponą jest stała?
Jeżeli tak to może wystarczą dystanse 3mm lub 6mm?
Prosze Was o radę, bo "specjalistom" z wulkanizacji już nie ufam.
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=129793&stc=1
Aż z ciekawości sprawdzę jutro jak jest u mnie bo mam taki sam rozmiar kapci a z tego co pamiętam u mnie jest sporo miejsca. W każdym razie u Ciebie pewnie skończy się założeniem dystansów bo nie wygląda to obiecująco w takiej formie jak na zdjęciu
wystukane tabletem o paluchy ;)