Tylko kto ją kupi taką do remontu:)
- - - Updated - - -
warto do gościa zagaić, nawet jeśli nie chodzi o skrzynię tylko o inne części?
- - - Updated - - -
http://allegro.pl/alfa-romeo-166-skrzynia-biegow-automat-2-5-3-0-v6-i3910870100.html
Printable View
Tylko kto ją kupi taką do remontu:)
- - - Updated - - -
warto do gościa zagaić, nawet jeśli nie chodzi o skrzynię tylko o inne części?
- - - Updated - - -
http://allegro.pl/alfa-romeo-166-skrzynia-biegow-automat-2-5-3-0-v6-i3910870100.html
V6 nawet do remontu zawsze ktoś kupi. Tylko wiadomo - dobrych pieniędzy nie dostaniesz. Sprawdź najpierw skrzynię co i jak i jeżeli będzie po ptokach i koszty wymiany zbyt duże - sprzedaj auto. Kup 147 albo 156 - nawet auta do poprawek będą tańsze niż rozgracona 166 :(
Skrzynia tanio, jeżeli faktycznie w stanie bdb. Nawet bym powiedział bardzo tanio. Niestety za samą przekładkę dasz pewnie drugie tyle, jak doliczysz olej.
Jeśli chodzi o inne części to są też ludzie na forum z częściami do 166 - zobacz w dziale Bazar.
NAJPIERW jednak sprawdź, czy faktycznie skrzynia nawala, czy nie. Ja na Twoim miejscu poszukałbym jakiegoś kumatego gościa od 166 (z forum/mechanika) który Ci powie ile tak naprawdę musisz w to auto wrzucić kasy, żeby było OK. Wtedy łatwiej podejmować decyzje :)
a mnie jeszcze jedno interesuje, czy te 4 weahacze do wymiany to powiedzial Ci mechanik czy stacja diagnostyczna? bo az nie chce mi sie wierzyc ze 4 sa do wymiany, przeciez to by tluklo niemilosiernie, a moze mechanik pomyslal ze kobieta przyjechala to mozna naciagnac. wydaj 20zl na stacje diagnostyczna i sprawqdz dokladnie.
Co do skrzyni. Czy to aby oplacalne patrzac na wartosc auta?
Karolina raczej psycho fanem 166 nie jest wiec po co ma si enarazac na koszty skoro nei wie czy ona to auto chce miec w posiadaniu. Co innego jakby fura miala u niej dozywocie jak u co poniektorych psycholi tutaj:beer:
MEchanikom - jak dareme pisze- nie ma co wierzyc i trzeba brac na nich poprawke. Duza poprawke. Bo 90% udaje madrych a nawet nie wiedza co to za model alfy jest:D
Dopoki nic sie nie dzieje zlego z zawiasem- nie wali niemilosiernie to nie ma sie co przejmowac karolina. Jak zacznie walic bardzo mocno to wymien na poczatek takie cos co sie nazywa " łącznik stabilizatora" koszt 22 pln za sztuke a potrzebne sa 2.
Ja bym si eta skrzynia martwil. Co to znaczy ze cos z nia jest nie tak? Na jakiej podstawie tak KArolina twierdzis? Mechanik tak powiedział? Czy autem szarpie czy co? Jak jest ok to nie ma co panikowac.
dajcie mi ktoś numer telefonu zadzwonię i opowiem bo mam wrażenie ze to jest jakiś cyrk z tym autem
Ktoś kto się zna na 166, ma taką.
Bardzo plis;)
Alfina na chodzie! Ihaaaa!
Kiedy jakiś zjazd?:)))
I bardzo dobrze, cieszę się, że ogarnęłaś temat ;) Co z tym gazownikiem wyszło? Uwzględnił?
Bardzo fajnie się to wszystko czytało i trochę zaczęło mi się żal robić Karoliny bo dziewczyna weszła w związek z Alfą Romeo i na dzień dobry takie problemy które faktycznie zniechęcają i załamują człowieka.Ale ogromne brawa dla Ciebie Karola, że się nie poddałaś chociaż już byłaś tuż tuż i trzymaj tak dalej a przyjdzie moment, że radość z Twoich ust nie będzie schodzić jak zaczniesz bez problemów śmigać swoją Bellą :) bo wtedy się zapomina,że trochę nerwów napsuła aż do kolejnego razu i tak w koło :)
Pozdrawiam :) i życzę powodzenia oraz wiele radości z Alfki
Garos
Ostatni dzwonek żeby się zapisać ;)
http://www.forum.alfaholicy.org/zlot...ca_2014_a.html