-
Bo teraz mam jakieś trollowskie czerwone sprężyny, poprzednią alfe miałem na oryginalnych sprężynach i nie było prawa zeby z tyłu cos obtarło, a było koła 18", teraz w tej mam zimówki 15stki i co auto podskoczy to trze guma o nadkole:D. Nie lubie niby tuningu, jak wyszło auto z fabryki takie ma być:D
-
To chyba, że tak :D Chociaż może być to też kwestia kończących się amortyzatorów, ale to pewnie wykluczyłeś... :P
-
Amorki juz nowe czekaja:) ale rok temu na przegladzie te stare jeszcze dychaly:) Po trochu wymieniam wszystko w autku w miare ile mam luznej kasy:) najbardziej nie chce mi sie porobic maneli pod maska: wariat,rozrzad,normalny pasek i sprzeglo.Mam wszystko tylko czasu brak hehe, co ile wymieniacie rozrzad i olej w TS?
-
Ja wymieniam w Alfie olej co 10 tys. km, rozrząd co 60 tys. km.
-
Z tym rozrządem to odważnie :P Ja bym nie trzymał dłużej jak 3 lata/40.000km
-
Bez przesady :) 60 kkm to bezpieczny dystans. Inna sprawa, że i tak zazwyczaj Gtv częściej zmienia właściciela niż wyrabia choćby te 40 kkm, więc myślę że rozrząd częściej jest zmieniany :)
-
Ale nie zapominajmy, że część naszego przebiegu wyrabiamy stojąc w korkach, a pasek się kręci bez nabijania kilometrów ;) Dlatego napisałem o tych 40,000km.
-
Jak jesteśmy przy rozrządzie to napiszcie proszę jak to widzicie. Rozrząd miałem robiony w 2010 roku w listopadzie, od tego czasu auto przejechało 17 tyś km. Zmieniać czy nie zmieniać? Samochód jeździ tylko latem raczej nie po korkach. Spider 2.0 TS.
-
jak masz kase to wymieniaj, jak nie to o ile kojarze pasek wymieniac trzeba co ~ 5-6 lat jeśli nie ma przebiegu (wg zaleceń większości producentów), w każdym razie warto żeby mechanior zajrzał pod osłone i sprawdził czy nie parcieje
-
W tamtym roku w styczniu sprawdzał go mechanik polecany na forum i powiedział że wszystko super. No to jeśli co 5-6 lat to w takim razie w tym roku daję sobie spokój. Wymienię w przyszłym.