Że ktoś ma zdecydowanie za dużo pieniędzy. Wolałbym salonową 75 QV, która stoi za 40 tys. EUR w Holandii i nie może się sprzedać.
Printable View
Wątpię, zeby ktoś to kupił i miał jeździć. Auto raczej zostanie schowane głęboko w ciepłym i suchym magazynie... a za kilka/kilkanaście lat ktoś zarobi grubą kasę na takim rarytasie.
No pytanie tylko, czemu nie kupił takiego auta 3-4 lata temu jak było za połowę tej kwoty :D
Ale wiecie... równie dobrze mogę się mylić, bo przecież kto bogatemu zabroni?
No właśnie chyba jednak 24 czerwca 2015 :D
Ale sama w sobie AR nie wrzuciła takiej informacji na swoim FB profilu... ani nigdzie indziej nie moge znalezc. Trzeba jeszcze chwilkę poczekać, ale w każdej plotce jest dużo prawdy :)
mc007 podesłał link: http://icsphotography.it/2014/09/alf...o-del-marchio/
Ale jaki to rarytas? Bartonki można kupić za 100 tys. zł z dużym spokojem, to myślę, że 159 może nigdy do takiej ceny nie dobić... 164 V6 potrafią teraz kosztować po 5 tys. zł.
Hmmm, z ciekawości zerknąłem na autoscouta i za 80 tys. EUR można mieć w tej chwili Giulię SS:
http://www.autoscout24.eu/Details.as...000000&asrc=st
159 raczej nigdy nie wyląduje w tych rejonach.
159sw o której napisałem była czystą nówką, pewnie ktoś przegapił czas i nie kupił do kolekcji. Coś mówili o 75 z Holandii, ale jeden z gości bardzo ją krytykował mówił coś o blachach (może to o tej). Współczesne samochody nie staną się takimi perełkami jak te lat 50/60-tych. [Ciekawe (dla mnie oczywiście) było to iż za żadnego z kolekcjonerów nie dał bym 5 złotych. Miałem okazje zobaczyć jedną z kolekcji w "piwnicy" 16 m pod ziemią, 80 samochodów a "facet" do miasta jeździ pandą (kanciastą) z 85 roku.] W kuluarach mówili o pokazie GULII jeszcze w 2014 i sprzedaż pod koniec 2015 roku. Nie ma oficjalnych komunikatów, więc trzeba opierać się na plotkach.
Na mobile.de mozna znalesc kilka "nówek" 159 z przebiegiem do 100km i cena okolo 30 tys € i wyzej.
Sent from my Iphone using Tapatalk
Z ciekawości zainteresuję się dlaczego była taka cena. Tu są lepsi fachowcy niż ja. Co do Gulli to mówi się o nowym silniku benzynowym do 2.0. Pod zakładami w Modenie koczują paparazzi, w sobotę podobno mają wieść prototypy na tor.
Marek156 w jakich ty kręgach się obracasz, że masz tak urozmaicone życie :)
Mam tą samą chorobę co Ty a ponad to trzeba coś na "starość" robić. Jak nie można samemu mieć kolekcji to trzeba mieć przyjaciół.