Resztę dopłaca Unia z funduszu wspierania działań proekologicznych.
Printable View
a na regionalnym dziale forum zapytaj o polecanego mechanika bo chyba ktos tam jest z tego forum:)To co jest Q-TRONIC??
Q-TRONIC myslałem ze to automat:))
A mnie wkurza parkowanie GT (choć może dlatego, że zwykle to oznacza koniec jazdy...), ale chyba również przez widoczność do tyłu i promień skrętu autobusu miejskiego. Parkuję zwykle tyłem, aby móc wyjechać tak szybko jak to tylko możliwe, ale może też dlatego, że przodem często trzeba byłoby się "złamać"... Mam wrażenie, że Camry III to był przy tym całkiem sprytny samochodzik. Minimalnie powiększyłbym też lusterka i bardziej wyciszył wnętrze do prędkości autostradowych.
Jednak naprawdę wkurzyłem się gdy ostatnio odkryłem odchodzący plastik na gałce zmiany biegów przy przebiegu 90k... a potem dowiedziałem się jeszcze ile ten plastik kosztuje... naiwnie myślałem, że ta część jest cała metalowa...:confused:
Irytowało mnie jeszcze szarpanie kierownicą w koleinach (nawet tych maleńkich) na oryginalnych 18-tkach (Pirelli 225/45) - mimo, że wymienione były wahacze i zrobiona geometria. Założyłem na zimę 17-tki (GoodYear 205/55) i tych samych kolein po prostu nie ma! Ale wkurzam się bo 18-tki robią robotę w GT. Zastanawiam się czy inny model/rozmiar opony może coś zmienić...
Najbardziej lubię chyba Q2 i zachowanie w zakrętach, i jeszcze to uczucie zaraz po zajęciu miejsca za kierownicą... Nie potrafię też wyjść z samochodu i się nie obejrzeć. Ona po prostu ma to "coś"... ;)
Jakie Pirelli kolego? Kupilem swoja na Pirelli. W dobrym stanie byly, oddalem koledze tak wybieraly koleiny, ze strach bylo jechac. Sprawdzilem doslownie wszytsko zawieszenie zrobilem, potem wszedlem na google, wpisalem model i sie okazalo, ze nie jestem osamotniony w tym temacie. Kupilem nowe, wieksze felgi, zalozone z przodu Fuldy, z tylu Kumho i nic mi nie ucieka na koleinach, na mniejsze felgi zalozylem nowe zimowki Dayton i przy tych Pirelli sie okazalo, ze teraz to jest komfort jazdy. W ogole byly niemilosiernie glosne przy predkosciach 50-60km/h. Poczytaj o tych swoich, ja bym obstawial opony. Chyba, ze masz zalozone dystanse to auto tez moze sie tak zachowywac.
Żadnych dystansów. Tych Pirelli już nie mam, były w aucie od nowości i już się kończyły – niestety nie jestem pewien, który to był model (przy okazji zauważyłem, że pomyliłem wymiary, to były 225/40, a 17-tki to 205/50). Teraz myślę, co kupić na wiosnę... również pod kątem komfortu i obecnie jestem najbliżej GY Eagle F1 Asymetric 2.