Hej
Tez rozważam się dopisać do listy ale ciężko - nie znając terminu.... ja jeśli to jechałbym z Poznania...
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Printable View
Hej
Tez rozważam się dopisać do listy ale ciężko - nie znając terminu.... ja jeśli to jechałbym z Poznania...
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Odpisywałem juz wyżej Na ten moment napisał że tylko obniży o koszt czesci.. Ale napisał tez ze na miejscu cos napewno wszystkim obniży ciezko o o tych niestandardowych pytaniach gadać bo póki co cisne go o termin bo to jest kluczowa sprawa. Liczę że się określi z terminem i wtedy będziemy weryfikować listę:) może będzie trzeba na 2 dni rozłożyć na ten moment 13 osób sie wpisało.. I większość ma 2 rzeczy do zrobienia. Nawet jak ktoś się wykruszy to mamy mysle ok 10 spokojnie.
Ja jestem na 101% zdecydowany miejsce drugorzędna sprawa bo gdziekolwiek w PL to bliżej niż do Włoch:)
Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
No właśnie trochę tu brakuje jakiegoś rzędu wielkości ceny - jeśli gość bez montażu dalej ma liczyć za montaż (napisałeś że nie policzy tylko części), to tak trochę średnio, skoro montaż to będzie lwia część czasu jaki poświęcać będzie na dane auto. Poza tym nie wierzę że da radę zrobić maraton i 10-ciu obsłużyć średnio 1-2 elementy gdzie trzeba się narozbierać auta i potem to poskładać. Nawet 2 dni nie da rady sam IMHO. Niech Ci wyceni czasowo ile każdy element mu zajmie, i może z tego to jakoś rozplanujemy. Nie chcę tu nic negować czy czepiać się, chcę pomóc, myślę że będzie to musiało wyglądać tak że niektórzy przyjadą z pomontowanymi gratami, ale też trzeba będzie dać zachętę (cenę bez montażu) - moze wtedy znowu więcej chętnych będzie? Na dwa dni też mogę udostępnić garaż. Co do wyboru lokalizacji, to weź pod uwagę że trzeba zminimalizować różne ryzyka, musi być prąd, musi być wygodnie, jasno, czysto, kibelek, narzędzia na wszelki wypadek itp - robiąc w pierwszym lepszym miejscu cały projekt może runąć przez pierdołę. Trzeba minimalizować ryzyko, a myślę że ja mógłbym to zapewnić. Przecież gośc będzie też musiał gdzieś odpocząć komfortowo - siądzie sobie na tarasie, zje albo poleży na łóżku - na pewno nie da rady grzebać 12h non-stop, tym bardziej że Włoch to pewnie nieprzyzwyczajony do przemęczania się (stereotypy).
Jest jeszcze jedna sprawa, którą trochę od 3 tygodni odpuściłem, ale mógłbym przyspieszyć. Jakiś czas temu zrobiłem programowalny wyłącznik S&S do Giulii/Stelvio. Z wtyczkami więc jest plug and play, montaż 5 minut roboty. Na razie mam prototyp w swoim aucie, ale plan jest zrobić z tego produkcję i wyjście ze sprzedażą w swoim sklepie internetowym. Na liście mam kilka innych urządzeń, tak na szybko choćby bypass SGW dla aut od 31.1.2018. Jeśli miałbym ponad miesiąc do tej całej akcji (najchętniej wolałbym już czerwiec, bo nie ma mnie 25-29 maj), to na to spotkanie mógłbym mieć pierwszą serię produkcyjną/finalną tych 2 urządzeń i mógłbym je od razu pomontować jeśli ktoś byłby chętny. Dodatkowo chętnie bym nawiązał kontakt z tym Włochem, może byłby zainteresowany sobie to potestować i ewentualnie dystrybuować u siebie? Dlatego też tym chętniej proponuję swoją lokalizację.
- - - Updated - - -
I jeszcze jedno. Czy ASO będzie widziało jakieś reprogramowania BSM albo ECU jeśli chodzi o tryb Race? Czy aktywacja ACC to sprawa na wieki i tip-top na legalu, czu jak FCA się kapnie to nam cofnie przypisanie opcji a jeszcze narobi problemów z gwarancją? Coś na ten temat pisał?
O mnie się nie martwcie. Ja sobie z Pomorza dojadę. Wycieczkę zrobię, w końcu Alfa to radość z jazdy.
Jak będzie znany termin, to ja się dokładnie określę z potrzebami, bo na pewno CP i manetki, ale zastanawiam się jeszcze nad ekranem. Ale jak mówię, to jak będzie znany termin i miejsce. Ja dojadę wszędzie.
To to trzeba ograniczyć tylko do programowania. Każdy montuje graty sam, Włoch przywiezie 2 czy 3 komputery i sprawa załatwiona. Jak zrobimy z tego za duży projekt, to się nie uda.
Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
Albo zamykamy listę i załatwiamy termin. Zrobi się pierwsza grupa, pojawia się nowe informacje, odpowiedzi, ceny itd to zorganizujemy 2 grupę.
Kiedy RACE przestanie być zgadywanką, a potwierdzonym info co i jak, to ja chętnie tez bym się pisał.
- Czy tryb RACE zniknie po ewentualnej aktualizacji softu (chociaż ja mam stary 002.009.043, więc raczej już nic nie będzie aktualizowane w moim przypadku);
- Czy przy późniejszej zmianie mapy z 200KM na 280KM tryb RACE dalej będzie działał?