Ja planuje w halogeny, i tak może 2 razy na rok je wlacze. Upewnijcie Upewnijcie mnie że tam jest fi90.
Wysłane za pomocą myśli z i9100
Printable View
Ja planuje w halogeny, i tak może 2 razy na rok je wlacze. Upewnijcie Upewnijcie mnie że tam jest fi90.
Nazar powiem Ci że biorę taką ewentualność pod uwagę,myślałem też nad oddzielnym dynamem na opone od Wigrus'a ale ciężko dostać... :P
Zastanawia mnie fakt poboru prądu przez automat do długich czysto teoretycznie,czy faktycznie altek jest wtedy odciażony czy tylko taki pic.
Tak,jest tam na pewno 90mm
Dlatego ja mam dzienne z automatem normalnie i wtedy odciążam i alternator i aku i w lato biedne lampy bo oprócz dziennych ani na zewnatrz ani wewnatrz nic nie swieci . Policzcie sobie wszystkie lampy , lampeczki i inne podswietlane piedoły ile to prądu wpierdziela . Same 2 żarowki "krótkich" to 110W a gdzie reszta...A diodaki kilka waciszy i nieżal mi teraz piecyka w bagażniku rozkręcić na fula:D
To nawet nie chodzi o zużycie prądu, ale i reflektory i wszystkie żarówki krócej żyją. Koszty kosztami, ale mnie się nie chce ich wymieniać :)
Witam
Ja także planuje zakupić sobie taki zestaw halogenów ledowych. Kupowaliście je na allegro czy moze ktoś z forum sprzedaje?
http://moto.allegro.pl/okragle-swiat...525921518.html
Mam od jakiegoś czasu takie i ładnie świecą, nie zakłócają radia. Tylko dorobiłem sobie włącznik załączający je powyżej 13 Volt. Ten oryginalny automat załącza bezpośrednio po przekręceniu zapłonu.
70mm wlozyles w halogeny czy obok? Też myślę o takich tylko 90mm. Pokaż jakieś foty tych ledow w słoneczny dzień, trochę z dala, z bliska to wszystkie ładnie wyglądają/świecą.
Ja zamontowałem między halogenami i wygląda to tak:
Załącznik 64949
Nie chciałem rezygnować z halogenów oraz zasłaniać wlotów powietrza do IC oraz chłodnicy oleju wspomagania. Zamiast tego wyciąłem prostokątne otwory w kratce pod zderzakiem. Światła podpiąłem pod przekaźnik pompy paliwa. Montaż był prosty jak sznurowadło w bucie :) . Pobór mocy światełek to 8W, czyli zaoszczędziłem około 150W. W środku zegary i przyciski bezsensownie nie są podświetlane w dzień. Nie wspominając o oszczędności żaróweczek i problematycznej ich wymiany. A wizualnie auto wcale mocno nie zbrzydło.