Z góry dzięki za odpowiedzi.
Jaki jest koszt takiego przepływomierzu i gdzie coś takiego mogę kupić?
Printable View
Z góry dzięki za odpowiedzi.
Jaki jest koszt takiego przepływomierzu i gdzie coś takiego mogę kupić?
ok 300
w kazdym sklepie moto ;]
Koledzy jak wyciągnąć ten czujnika ciśnienia doładowania, bo odkręciłem tą jedną śrubę i za cholere nie chce wyjść. "chodzi" z oporem w lewo prawo ale wyjść nie chce.
Kręc i wyciagaj do góry - jak nie chce wyjść musi byc nieźle sadza oklejony
witam ponownie!!!
walka z MCSF i błędem P-1238 zakończona sukcesem!
powód mojego problemu był prozaiczny...
zapieczony zawór EGR w pozycji otwartej,i tutaj wielkie dzięki dla kolegi A_S_K za naprowadzenie mnie na właściwe tory.
cewka i rdzeń EGR-u działały poprawnie dlatego jego błąd się nie pojawiał.
dopiero wymontowanie zaworu pokazało całą prawdę...
grzybka sterującego nie dało się w ogóle ruszyć,dopiero moczenie w rozpuszczalniku NITRO i benzynie przyniosło efekty.zawór dokładnie wyczyściłem i umyłem,następnie osuszyłem go sprężonym powietrzem i nasmarowałem olejem silnikowym prowadnicę zaworka.
pokusiłem się również o regenerację oryginalnej cewki z mojego EGR,dotychczas jeździłem z cewką od 2,4JTD.
zabieg ten przeprowadziłem według opisu umieszczonego na forum alfaowner:
http://www.alfaowner.com/Forum/alfa-...tructions.html
po skończonej pracy podłączyłem kompa i sprawadziłem pracę EGR na wykresie,otwiera się i zamyka w całej skali.
błędy wykasowane a samochód ciągnie równo i od samego dołu.
dziękuję wszystkim za wszelką pomoc!!!
pozdrawiam!!!
a co jesli...
egr nowy czyszczony itp, wszystkie czujniki doloty zrobione.nowa turbina.. a blad sie ciagle pokazuje
i blad ciagle sie pokazuje??
koles ma alfe 147 150 km .. i takie jazdy...
co to moze byc?
najlepszy skecz.. ze u mnie to samo :|
blad sie zaswieci i zgasnie.... ale nie tak jak wtedy przy docisnieciu pedalu gazu i brak mocy...
teraz auto mocy juz nie traci (wymiana turbiny, wszystkih czujnikow itp)
ale przy dojezdzie n do zakretu kiedy obroty spadaja na 1000 sie zaswieca i znika...
zglupialem juz.. jade dzisiaj odczytac blad :]
Ja postanowilem wyczyscic EGR zgodnie z instrukcja , razem z przepustnica i kolektorem, byl piatek ,auto stalo caly dzien i calo noc pod domem ,w sobote rano pojechalem do sklepu wrocilem i pojechalem do znajomego 30 km ode mnie ,z zamiarem czyszczenia EGR i reszty , po drodze zapalil sie MCSF ,wyczyscilismy wszystko poskladalismy i autko nabralo wigoru od samego dolu lecz MCSF pali sie ciagle. I palil sie nieprzerwanie bez znaczenie czy przyspieszalem czy stalem ,i pali sie ciagle. Jade wlasnie na komputer i zobacze ,po powrocie podziele sie wynikami...
---------- Post dodany o godzinie 17:00 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 16:05 ----------
odpalilem autko pod domem i MCSF pali sie dalej ,po drodze do kolesia od koputera jakims cudem zgaslo i nie pojawia sie ,na komputerze nie bylo zadnych bledow ,nie umiem tego wyjasnic wiec zostawiam ta łamiglowke dla bardziej obcykanych forumowiczow...pozdro
Po 5-10 odpaleniach i przejechaniu 30-50km zniknie