Efekt czyszczenia przepływki środkiem Liqui-Moly
PRZED:
Załącznik 86409
PO:
Załącznik 86410
Tak w ramach informacji czy środek coś daje i czy warto wymieniać przepływkę.
Printable View
Efekt czyszczenia przepływki środkiem Liqui-Moly
PRZED:
Załącznik 86409
PO:
Załącznik 86410
Tak w ramach informacji czy środek coś daje i czy warto wymieniać przepływkę.
W sensie, że jest większy przepływ powietrza po wyczyszczeniu? Lepiej gdybyś dodał wykresy mas, docelowej i zmierzonej, bo chyba te funkcje najlepiej obrazują sprawność przepływki. Ile kosztuje ten preparat i jak się dokładnie nazywa?
Przepływ odniesienia nie jest potrzebny. Wystarczy poniższy PDF przestudiowac i wiadomo jaka powinna być maksymalna wartość przepływu przy maksymalnych obrotach silnika. dla mojej przepływki to 480kg/h
Jak widać na powyższych wykresach. Czyszczenie nic nie dało, bo różnice sa tak małe, że można powiedzieć, że to błąd pomiaru :)
Różnica byłaby jeszcze mniejsza gdyby w obydwu próbach zakręcić do identycznych obrotów, dlatego zgadzam się, czyszczenie nic nie daje:p Swoją drogą ciekawe, czy przy nowej przepływce ilość powietrza faktycznie osiągnie producenckie maximum;> Jak ktoś zaopatrzy się w nówkę, to niech przeprowadzi taki test.
Ja jeszcze wstrzymuję się z zakupem, bo przeszukuję cały internet w poszukiwaniu jak najtańszego nowego boscha, ale chyba te dla opli to najlepsze rozwiązanie.
Czy może ktoś potwierdzić, że wkład z 0 281 002 180 będzie do mnie pasował ??
z wykresu widać, że przy tych samych obrotach przepływ się praktycznie nie różni. Odczuć brak.
Kiedy kupiłem nową przepływkę BOSCHA do 156 i pokazywała 390kg/h przy odcince.
Witam po raz kolejny ekipe alfaholicy postanowiłem kupić tą nową przepływke tylko w tej chwili dzwoniłem do sklepu i dostępny jest bosch o nr 0 281 002 207 z wkładką jak się doczytałem taka jak w mojej marysi czyli f 00c 2g2 030 cena 240 zł ale mają jeszcze magnetti marelli za 180 zł co myślicie którą kupić ??? czy te magnetti są wytrzymałe i czy chodzą tak samo jak bosch??? proszę o odpowiedz
Też wiele razy o to pytałem i wszyscy ostatecznie stwierdzali "tylko bosch". Myślę, że gdyby przepływki innych firm były równie dobre, to ludzie z boscha chcąc utrzymać sprzedaż musieliby obniżyć nieco ceny. A jak widać konkurencją się nie przejmują i to może o niej świadczyć.
Co to za sklep, do którego dzwoniłeś ?
--------------------
Czy jest na pokładzie ktoś kto ma włożoną wkładkę F00C 2G2 030 w 1.9 8v cf3 ??!
Magneti Marelli był sprawdzane na forum. Nie pokazują pełnego przepływu. Tak samo jak inne przepływki zamienniki. Chiński zamiennik pokazywał tyle co uszkodzony Bosch.|Bubu to testował
Sklep do którego dzwoniłem to "Miś Ryszard Części samochodowe Dąbrowa Tarnowska ul.Żabnieńska 58a" kupuje u nich już od dawna różne części do mojej marysi.Czyli widzę że tylko bosch wchodzi w gre.
- - - Updated - - -
panowie jeszcze jedno czy ta przepływka jest z czujnikiem temperatury?