-
[MENTION=54483]Casio[/MENTION]
Filtr paliwa mam nowy od niedawna (były wymieniane wszystkie + olej) i dalej się zdarzyło. Co do wtryskiwaczy: użyłem Liqui Moly do czyszczenia wtryskiwaczy, choć niby są w porządku. Regulator ciśnienia lub pompa to też może być trop (odnośnie czasami lekko falujących obrotów na jałowym).
-
[MENTION=84019]Annatar[/MENTION] mnie się wydaje że w moim przypadku problem dotyczy sporych spadków napięcia w instalacji podczas rozruchu. Wg Cinsoftu są to problemy z masą. Mam swoją teorię, nie wiem czy prawdziwą (mechanikiem nie jestem), że silnik posiada jakieś opory wewnętrzne stąd ten problemy. Akumulator mam w dobrym stanie. To 3 letnia Westa Force 74Ah 720A. Rozrusznik zregenerowany, mimo to kręci dość niemrawo.
-
[MENTION=54483]Casio[/MENTION] No ja kazałem mechanikowi posprawdzać masy ostatnio, ale twierdził, że jest ok. Każę mu sprawdzić to co napisałeś jeszcze. Regeneracja alternatora i rozrusznika raczej nie zaszkodzi też. Aku miałem nowy w tamtym roku, ale 2, 3 razy się rozładował do końca. Wymiana na mocniejszy poprawiła niemrawe odpalanie.
-
[MENTION=84019]Annatar[/MENTION] dostałem jeszcze cynk żeby dołożyć przewód masowy z aku do obudowy alternatora. Ponoć poprawi to ładowanie i aku będzie mocniejszy. Na początek miernik w łapę i trzeba będzie sprawdzić straty na kablach.
-
[MENTION=54483]Casio[/MENTION] O widzisz, dzięki. Wszystko podeślę mechanikowi.