-
ET felg potwierdzę dopiero po wizycie w domu bo możliwe że robili różne. Jestem dobrej myśli i liczę że na nowym zawiasie będzie OK, w końcu te felgi były podobno opcją więc nie mają prawa obcierać, jeśli będzie inaczej to będę walczył dalej:)
Problem w tym że większego ET z tyłu już nie zrobię, wywaliłem dystansy i jest o niebo lepiej, problem w tym że wygląd byłby beznadziejny bo od wewnątrz jest jeszcze dużo luzu a od zewnątrz nadkola są tak kiepsko wyprofilowane że zaraz obciera, no ale to nic nie zmienia bo trzeba by już inne felgi wkładać żeby jeszcze bardziej do środka poszły.
-
3 załącznik(i)
Piotrek, jednak z przodu przy 205/14R17 również rzeźba będzie wskazana (ja chciałem mieć odrobinę wolnego miejsca na zapas):
Załącznik 113407
natomiast z tyłu rzeczywiście tylne nadkola nie pozwalają na fantazje a jedynym racjonalnym wyjściem na poprawienie wyglądu jest mniejsze ET i delikatny naciąg:
16"-tki, ET 25 na zimę:
Załącznik 113409Załącznik 113408
-
Te zimówki wyglądają tak jak moje 17 na dystansach, teraz są głębiej schowane. Niby te 5mm a robi kolosalną różnicę. Przyjrzę się ile mam miejsca z przodu, może wystarczy albo uda się ewentualnie dorobić dodatkowe mocowanie naciągające nadkole. Dużo może robić zużycie i zniekształcenie, w poprzedniej 155 wytarło mi nadkole przy 195/55R15, tu mam szczęście bo wszystkie elementy dają się bez większych problemów spasować na swoje miejsca, w starej z racji rudej ciężko było powalczyć:)
-
1 załącznik(i)
Co wy wiecie o dużych kołach - nic nie obciera :)
-
Dzisiaj byłem przy aucie, pooglądałem, pomierzyłem i wychodzi że 205/45R17 wejdzie na styk:) Zresztą musi wejść bo już zamówiłem oponki:)
A felgi u mnie to 7Jx17 ET35 wg dokumentacji.
-
Panowie, ja mam problem z 16. tłumacze . Do tej pory śmigałem na 205/45/16 . Czy ktoś z was jeździ może na profilu 50 ? Bo mam na oku fajne sztuki ale wyższe o tą 5. Przewidujecie jakieś problemy ? Amorki 6 lat , sprężyny sam nie wiem.
-
-
Panowie pytanko z dystansami. Od początku w śmigam bez dystansów z przodu. Poprzedni właściciel wsadził je do bagażnika i tak mi zostało. A wiem że, były oryginalnie montowane z przodu.
I pytanie . Co mi da jak je założę ? Czy coś się zmieni ?
-
Dystanse były zakładane fabrycznie tylko z tyłu w konfiguracji 2,5V6 oraz 2,5 TD + ogumienie 205/50/R15. Reszta, to kombinacje własne :)
-
No niestety nie. Większość TSów też dystanse ma, te które nie mają to właśnie jest inwencja własna. Jest jeszcze ewentualność że zależało to od modelu felgi który kupujący wybrał w salonie. Wiem co mówię bo mam auto które na początku było 1.8 8V i ma seryjne tarcze z tyłu jeszcze i po zdjęciu dystansu od wewnątrz i on i tarcza wyglądały jak dopiero wyjęte z pudełka.
Zresztą jeśli dobrze pamiętam to Eper też pokazuje dystanse do 2.0 8V.