A widzisz, o tym zapomniałem. Poczekam do wymiany na zimówki i jeśli nie będzie zmian wtedy wymienię łożyska. Dzięki :)
Printable View
No i taka kwestia, jeśli to łożysko to jak skrecasz w lewy powiedzmy zakręt to tył prawy będzie bardziej "buczał" jeśli jest padnięty i odwrotnie prawy zakręt, jest szansa że w ogóle przestanie. To tyle z moich mądrości.
interesuje mnie jedno, silnik 155 2.0 16v ts i przepływomierz, czy mozna podmienic ze 156 przepływke? czy moze musi sie nr przepływki zgadzac? bo z tego co wiem u mnie jest zamiennik i chciał bym na oryginał dac, kupic uzywke a w dostepnosci od 156 jest full tego...
i tez mnie cewki interesuja , wyglad maja identyczny...
Nie chcąc zakładać nowego tematu , mam sprawę odnośnie części i zmowy jakiejś ?
Wiele razy się zdarzyło że dana cześć pasuje z wielu modelów do 155 i wczoraj już mnie szlak trafił .
Chce kupić poduszki silnika do mojego TD . Poszedłem do sklepu Auto Data tam mi gość mówi ze niestety z innego auta nie podejdzie ze Alfa ma tylko do Alfy a inne modele mają zupełnie inne , spoko ide do AutoParntnera hmmm , pan mówi mi podobnie z tym ze mają zamiennik z Febi za 300zł ZAMIENNIK ! . W pro carsie czy jakoś tak powiedzieli mi ze cięzko i ze nie da rady - podłamany podszedłem do zwykłego małego sklepiku z częściami do Fiata i nagle od strzała ( od lady poduszka za 150 prawa lewa 170zł SRline ). banan na ryju ale odmówiłem ( bo chłopak z forum jeszcze mi części załatwia po taniości ale nie ważne ) . przypomnę że w każdym sklepie mówiłem żeby sprawdzili bo tempra tipo to praktycznie to samo - ale niestety każdy twierdził że nie pasuje itd.
poszukałem na necie i link http://www.czesci24.pl/szczegoly/852...kombi-01900896
ta sama poduszka co jest u mnie pasuje do Bravo , Brava , Tipo , Tempra , Dedra , Delta ale nie jest nigdzie napisana Alfa ? Nie wspomnę ze idealna jest w 145 , 146, 147, oraz 156 --------- ale wszędzie numer części jest inny !
O co tu chodzi ? Zeby golić większą kasę od posiadaczy Alfy? Wspomnę tylko ze trafiłem na ogłoszenie oryginalnej Fiatowskiej poduszki za 220zł ( przypomnę ze oferowano mi zamiennik za 300zł ) .
Albo ja jestem Głupi i biedny , ale nie rozumiem ?
Czemu części Alfy muszą być droższe raz tyle i numer części w AR jest inna a mimo to jest to samo ? 95r system był nie wdrożony czy jak ?
A teraz druga akcja , potrzebuje do mojej Rurę kolektrową ( ta co jest z łącznikiem elastycznym ) . W wyżej wymienionych sklepach zamienniki po 400zł ( a ja kupiłem do Tipo oryginalną z Walkera za 120zł nówkę z 3 letnią gwarancją )
Albo ktoś mnie robi w h**** albo nie wiem bo to nie normalne . Powiem ze rura kolektrowa jest taka sama w tipo , temprze , dedrze , 145 itd.
dlatego jak idę do sklepu i wiem, że coś pasuje od t/t lub bbm to najpierw pytam o alfę a później mówię 'to daj pan to samo tylko do tipo' :D (wyraz ich gęb bezcenny) jełopy myślą, że jeleni znaleźli...
Na razie to tylko jeden koleś mnie nie naciąga... a reszta próbuje ja może a ja tak lubię ich podpuszczać :D
Poza tym w sklepie na samo słowo alfa sprzedający ma złotówy w oczach :D
podobnie jest z mechanikami zobaczą ze alfa to ceny wymyślają z kosmosu
Dziaru, nic nowego, ja szukałem piasty do AR i ni chu, chu, ostatecznie podeszła od Punciaka II:) Poduszki skrzyni też nie mogłem znaleźć, ale w końcu się udało - wg większości stron pasuje do GTA:D Najlepiej wejść na stronę InterCarsa i w ich sklepie patrzeć na numery części i gdzie są stosowane - do tej pory praktycznie tylko jednej drobnostki nie mogłem znaleźć.
Uruchomić ePer i wpisać nr VIN. Następnie poszukać potrzebnej części i spisać jej numer.
Teraz wchodzimy na stronę główną ePer i szukamy części po jej numerze. Program wyświetli jaka to część i wszystkie modele samochodów z koncernu Fiat, w których ta część jest stosowana.
Dziękuję.
Koledzy od czego podejdzie osłona prawego przegubu wewnętrznego, ta przy podporze koło podstawy filtra, bo mi error wystąpił :)
zewnętrzne podchodzą od cromy ale wew. już chyba nie bo w komplecie jest ten kołnierz metalowy i rozstaw dziur musi się zgrywać z przegubem.
Mam gdzieś stare folie od nich to jak będzie tam numer to Ci później podam.