"1.9 na podwójnej turbinie" haha :D
Ale Alfy to "porażka" przecież :D
I gdzie te wystające poza obrys auta koła bo nie zauważylem.
Printable View
Dziękuję bardzo. Faktycznie ciekawa lektura. Zwłaszcza pytania i odpowiedzi część druga.
Taka moja mała konkluzja o przetargu.
Jeżeli polskie prawo będzie zawsze brało pod uwagę tylko cenę w przetargu, to nie ma się co dziwić, że wychodzą wózki i w efekcie trzeba do całości dokładać.
Odnośnie działań KGP. Dla mnie osoby prowadzące przetarg to urzędnicy absolutnie niekompetentni. W prywatnych firmach juz dawno by wylecieli na pysk. Polecam internetowe forum policji i wątek o radiowozach. To nie pierwszy raz gdy próbuje się wprowadzić "bubel" do użytku Policji. I nie mówię tu o samych samochodach, ale o wyposażeniu "policyjnym" robiące z ALF radiowozy. Mam nadzieję, że tak jak pisze w którymś artykule, Wojewódzkie komendy Policji nie odbiorą tego sprzętu i zrobi się cyrk. Na drogach będzie jak zwykle, nic się nie zmieni i za jakiś czas będzie można odkupić od Policji, tanie nieżywane samochody:D
A zwycięzca przetargu ACM MariCar, za robienie negatywnego wizerunku firmie Alfa Romeo wg. mnie powninien pownien stracić autoryzację FAP i wylecieć z rynku.
Myślę, że to jest możliwe.
A myślisz, że FAP by się zgodził na tekst w stylu "spoko nie mamy stalówek, ale wciśniemy im od citroena. Co prawda nie pasują, ale założymy dystanse. Trochę gumy będą wystawać, ale przecież wciskamy auto Policji, to się nie kapną, że będą łamać przepisy PRD. Zresztą pewnie to nie my pierwsi im taki numer zrobimy, chyba".
Mnie się wydaje to niemożliwe, ale ALFĄ:D i omegą w tym temacie nie jestem. Jeżeli było jak sugerujesz to dla mnie jest masakra:(
Policja niedawno kupiła Lancie Delty, tam też takie jaja z kołami były?
Bo jak wadliwą elektrykę jestem jeszcze w stanie zrozumieć, to już problem z gumami jest absurdalny poprostu:mad:
Sugerujesz, że to używki??
Szczerze, nie wierzę. Tak wiem, nie muszę. Poza tym to nie zmienia faktu, że stalówki można było zamontować, tak dla świętego spokoju, żeby się , jak sugerujesz, paści pozbyć. No chyba, że na każdej osi inna piasta, ale to już wogóle bajka.
Proszę, poszerz moją wiedzę, co za auta idą na przetargi.
Hehe, w kolejnych częściach też wałkują temat, nawet proponują dorzucenie do zamówienia 240 dodatkowych alusów(po 2 na auto, oprócz kompletu 5 pełnych kół) na podmianę gdyby te miały się uszkodzić.;) Inna sprawa, że wtedy może nie zeszliby aż tak nisko z ceną i nie wygrali przetargu.
Tylko że to nie są prywatne pieniądze, żeby je wydawać wg. własnego uznania - kryteria wyboru powinny być chyba jasne a aukcja daje 100% przejrzystość zakupu. Jeśli trzeba brać pod uwagę inne kryteria to wypisuje się je w specyfikacji przed złożeniem ofert - i tak też zrobiono przecież.:) Jak to Twoim zdaniem powinno wyglądać?
chciałem tylko napiać że dziś w Bydgoszczy po raz pierwszy widziałem 159 w barwach policyjnych z kogutem :) wyjeżdzało chyba od ASO Autex w kierunku bazy Policyjnej.
Nie orientuje sie ktoś czy w okolicach BDG też coś bedzie jeździć ?
policyjne alfy w akcji
http://www.tvnwarszawa.pl/stolica,ne...wki,70691.html
"Alfa 156 to porażka a nie samochód"
Hahaha co za burak.