Przekaźnik na 100% podaje napięcie? Miałem tak że cykał, wyglądał ok, a dopiero po przelutowaniu wszystko zaczęło działać prawidłowo.
Naprościej byłoby na próbę podmienić na jakiś inny.
Printable View
Przekaźnik na 100% podaje napięcie? Miałem tak że cykał, wyglądał ok, a dopiero po przelutowaniu wszystko zaczęło działać prawidłowo.
Naprościej byłoby na próbę podmienić na jakiś inny.
Witam u mnie problem polega na tym że tylna szyba grzeje super natomiast lusterka nie grzeją (obydwa) .sterowanie elektryczne działa. Czy wie ktoś co najpierw sprawdzić?
Witam serdecznie, u mnie jest tak samo jak u kolegi tzn. dioda się zapala, przekaźnik cyka, tylna szyba grzeje, sterowanie lusterkami działa a obydwa niestety nie grzeją... Gdzie szukać przyczyny?
rozebrać lusterka, sprawdzić czy do grzałek dochodzi prąd. Jak tak to winne są grzałki, jak nie to szukać po wiązce gdzie ucieka. :)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Podobnie zrobiłem zwarcie przy wymianie żarówek. Wymieniłem panel i wszystko działa oprócz mrugania kilometrów i zegarka, które zaczęły mrugać po zrobieniu zwarcia przy wymianie żarówek.
U mnie ewidentnie jest przerwany obwód gdzieś, lusterka grzeją, szyba tylnia już nie, do konektorka po prawej stronie prąd dochodzi, do lewego już już nie. Wie ktoś gdzie szukać wspólnego łączenia kabli żeby nie rozebrać pół auta niepotrzebnie. Załącznik 284599Załącznik 284600Załącznik 284598