Mam pytanie czy lepiej kupić oryginalny filtr Alfa-Lancia-Fiat czy może produkt firmy Knecht?
Printable View
Mam pytanie czy lepiej kupić oryginalny filtr Alfa-Lancia-Fiat czy może produkt firmy Knecht?
Teraz jestem przed wymianą filtra paliwa i brałem pod uwagę 2 filtry:
Purflux za 230 zł i Ufi za 148. Jest różnica w cenie i zamówiłem dzisiaj UFI. Zastanawiam się czy za ceną rzeczywiście idzie wyższa jakość filtra Purflux. Purflux podobno idzie często na pierwszy montaż i do ASO aut francuskich i Fordów niektórych. Taką informacje uzyskałem od kuzyna pracującego od wielu lat w sklepie motoryzacyjnym.
Dodano po 24 minutes:
Ciekawy artykuł o jakości włoskich filtrów UFI
http://www.motofakty.pl/artykul/ufi-oryginal-w-vag.html
Koledzy a ja mam takie pytanie kupiłem nowy filtr paliwa ufi,i jak nim poruszam to coś lata w środku tak ma być?tzn nie lata luzem po całej puszcze tylko jest luźne ;) tak bardziej na dole filtra.
Chcę go wymienić sam gdzie go znajdę w silniku 1.9 8v?
wypowiem się ponieważ pracuję w branży (Filtron) :) nie ma sensu wydawać 240 zł na filtr Purflux. Po prostu jest za drogi, ja zmieniłem niedawno (wiadomo na jaki), bo wiem jakie mam wyniki w badaniach porównawczych i mogę Was zapewnić, że spokojnie można go montować. Pytania? pytać ! :)
Dodano po 2 minutes:
acha, to co 'lata' to pływak, a filtr znajdziesz w pobliżu grodzi komory silnika. odkręcasz obejmę odpinasz wiązkę i szybkozłączki, wymieniasz filtr i odpalasz samochód :) trochę na początku pokręcisz, bo musi zaciągnąć paliwo
lepeiej by bylo jakby jeszcze przed zalozeniem zalal filtr paliwem
po wymianie filtra odkręca się odpowietrznik po czym kilka razy naciska się strat (nie uruchamiając silnika)
ok czyli tym klekotaniem w środku się nie przejmować,filtr na pewno zaleje paliwem ;) a tak na marginesie skoro klekocze pływak to jaką on tam pełni funkcję w zasadzie ?
nie ma paliwa to klekocze, później nie będzie. :D