ja mam czerwony plyn czy to znaczy ze nie mialem wymienionego zbiorniczka??Jak mozna poznac czy zbiorniczek jest pozmianowy??Ja nie czuje zeby dzialo sie cos niedobrego ale pytam zeby wiedziec
Printable View
ja mam czerwony plyn czy to znaczy ze nie mialem wymienionego zbiorniczka??Jak mozna poznac czy zbiorniczek jest pozmianowy??Ja nie czuje zeby dzialo sie cos niedobrego ale pytam zeby wiedziec
nie końecznie, bo nie każdy wymienia płyn na zielony.Ja osobiście po wymianie zostałem przy czerwonym. Najszybciej można poznać, że ze zbiorniczkiem jest coś nie tak jeśli zbiorniczek jest "zapocony",lub płyn "pieni" się w środku zbiorniczka, oczywiście nie wspomnę o dziwnych odgłosach podczas kręcenia kierownicą.:)
na zbiorniczku jest data produkcji z dokładnością do jednego miesiąca. Porównaj ją z datą produkcji samochodu. Jeśli masz oryginalny (od nowości) to data będzie taka sama jak data produkcji pojazdu albo wcześniejsza. Po tym poznasz czy był wymieniany, czy też nie.
Mój był wymieniany. Data jego produkcji to rok 2008, aczkolwiek chyba znów nadaje się do wymiany :/
Pozdrawiam.
- Rafał
dzieki alces.Jak nie zapomne to jutro lukne.Pozdrawiam
u mnie jest data od strony silnika- 01.08.006.Tak jest i jakby brakowalo 2 w dacie 2006.Czyli mam zbiorniczek najprawdopodobniej z 2006 r.Nic sie z nim nie dzieje(tfu,odpukac).Plyn mam czerwony.Nic sie nie pieni
Data powinna być na wierzchu w postaci niewielkiego kółeczka z cyferkami dookoła i podana jest z dokładnością co do jednego miesiąca. Sprawdź jeszcze raz
OK, jednakże chciałbym wpierw wiedzieć do czego służy sitko/filtr znajdujący się w środku zbiorniczka.
Pozdrawiam.
- Rafał
Drodzy koledzy, pytanie - czy po skręcie kierownica wracam wam samoistnie do punktu wyjścia (centralnego)? Oczywiście przy prędkości >10 km/h ? Jak tak to czy dzieje się to płynnie?