-
Ale są najbardziej skupione tam gdzie snop światła idzie przecież, no to na pewno od ksenona, on też UV emituje na pewno + temperatura. Słońce oczywiście też.
A gdzie klosze same można zamówić i jaka cena jak sądzisz ? - indywidualne bo grupa się na pewno nie zbierze.
No regenracja też uziemia auto na tydzień z grubsza. Ale oczywiście to najlepsza droga.
-
Zrobienie matrycy to koszt rzędu 4-5 tysięcy złotych.
-
1. Mam dzienne zrobione z długich i ustawione na 40%. 3 kontrole drogowe - brak jakichkolwiek zastrzeżeń. Jak w nocy wjeżdżam do garażu to nie muszę świateł włączać :)
2. Moim zdaniem to niestety, ale jakość poliwęglanu w naszych alfach jest totalnie pod psem. Ja swoje też polerowałem i malowałem, ale są tak spękane, że ręce opadają. O dziwo mam puntolota '00 i foke z '03 i ani w jednym, ani w drugim nie ma mikropęknięć.
-
Damian, te pęknięcia pojawiają się w kloszach o dużych powierzchniach (na prawdę wielu markach). W małych tego nie spotkałem.
-
Marek ty zerknij jakiej wielkości jest światło w Focusie I ;) Alfa to przy nim pikuś
Edit.
I najlepsze jest to, że i w Puntolocie i FFI nie muszę polerować, bo nic z nich nie złazi, nie matowieją. WYglądają wręcz jakby wczoraj z fabryki wyszły. A to daje troszkę do myślenia.
-
Widzisz, zależy. U mnie w pracy FFI i ma pająki. Teraz mam lampy od cougara i pająki..... W PII pająków nie widziałem ale wszystkie które do mnie przyszły były zżółknięte :) + klasycznie w małej soczewce odbłyśniki wyjarane. Tak samo BBM i FC (też żółknie i pająki). Miałem takich lamp tylko kilka ale na forach przecież aż dudnią :)
-
danus77 - jakim zestawem/modułem tp przyciemnianie robiłeś i jak z instalacją tego przez laika ? bez zdejmowania deski rozdzielczej itp. ?
-
Ja kupowałem z tej aukcji, tylko wybrałem sobie moc 40% zamiast Follow me home, bo to mamy w standardzie.
http://allegro.pl/drl-swiatla-dzienn...194666906.html
Instalacja tego dość prosta, bo otwierasz klapę pod kierownicą, wyciągasz moduł świateł i podpinasz się do kabli przy wtyczkach. Ja u siebie lutowałem, bo nie ufam tym zapinkom.
Niestety dokumentacji foto nie robiłem, korzystałem ze schematów, które i tak zawierają błędy :(
Jakby co to pisz, otworzę jeszcze raz i spiszę który kabel gdzie.
Żadnego piszczenia z modułu nie mam.
U siebie podpinałem dodatkowo tak, aby wyłączał się po zapaleniu pozycji.
-
Danus, jaki to ma sens Skoro tak i tak Xenon dużo prądu nie pobiera?
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
-
Oszczędność żarnika, przetwornicy, silników poziomowania i przede wszystkim odbłyśnika świateł mijania.