jak odbiorę samochód i dostanę faktury to napiszę co i jak z cześciami...bo wszystko miało wyjść 4,600 zł...ale nie miałem tyle kasy więc kupię używane tłoki i w 4 tys. powinienem się zamknąć...:)!!!!
Printable View
jak odbiorę samochód i dostanę faktury to napiszę co i jak z cześciami...bo wszystko miało wyjść 4,600 zł...ale nie miałem tyle kasy więc kupię używane tłoki i w 4 tys. powinienem się zamknąć...:)!!!!
jak chcesz pomocy z czesciami w dobrych cenach moge pomoc...powodzenia ja ze swojej strony powiem tak NEro bral ode mnei czesci i zawsze byla to najwyzsza niemalze polka.
dzięki za dobre chęci ale już mam wszystko co gdzie i za ile kupić...:Dale dzięki za fatygę...:)!!!!
---------- Post added at 10:35 ---------- Previous post was at 10:35 ----------
ale jak będę coś na przyszłość potrzebował to się odezwę...:)
podziel sie lista cen i producentow:) chetnie dowiem sie co dokladnie ile zzera w takim remoncie:)
podzielę się ale jeszcze nie teraz...:)najpierw muszę dostać faktury bo sam w tej chwili nie pamietam co i ile kosztowało i dokładnie jakie to były firmy...:)jak odbiorę samochód to wtedy wam napiszę dokładnie co i jak :)!!!
cena tego remontu silnika bardzo duża, nawet w warszawie zrobiłbym dużo taniej razem z klamotami
to samo mysle, i nasuwa mi sie jedna mysl, dlaczego ten super mechanik nie sprawdził korbowodów, bo skoro waliły tłóoki w zawory to powinny sie tez korby pokrzywic,, wrzuc moze fotki tych tłoków co?
Korby nie powinny być ruszone ale zawory powinny być pogięte a silnik nie powinien nawet odpalić. jedno co mi przychodzi do głowy jeśli tłoki są rzeczywiście pęknięte to tylko z przyczyny przegrzania silnika
wiesz andrzeju ja przewaznie słyszałem ze jak bija tłoki o zawory to tak jak piszesz, zawory to raz a korby pogiete to dwa, a silniik to fakt nie nadawał by sie juz do uzytku...mówisz ze przegrzany? to w takim razie na rozgrzanym tłkoki powinny puchnac i auto ledwie by jechało...
Korba jest żeliwna raczej się nie wygnie tylko strzeli