Kup bez wzmocnień bocznych to będzie bardziej miękko. To z praktyki.
Printable View
Kup bez wzmocnień bocznych to będzie bardziej miękko. To z praktyki.
A ja myślałem, że taki rozmiar ma być, bo takie teraz mam, w sensie z takimi kupiłem. Ale rzeczywiście w instrukcji jest profil mniejszy 225/45 R17.
Profil 50 jest o tyle fajny, że licznik pokazuje dokładnie tyle ile GPS, więc jak dla mnie super.
Teraz rozglądam się za nowymi oponami, bo obecne są bliskie końca i mam dylemat. Czy inwestować w markowe opony typu Pirelli tak jak mam teraz, czy może jesteście w stanie polecić jakąś markę opon, żeby budżetu nie zjadły, a jednocześnie byłyby przyzwoite jakościowo? Na czym Wy jeździcie?
Ja w 166 mam 16tki, a na nich mam vredestien sportrac 5 - ciche, komfortowe i bezpieczne na wodzie i suchym. W 159 mam 19ki i tam mam conti sport contact 3 - masakrycznie głośne ale i zużyte, więc na wiosnę przymierzam się do zakupu np Nexen N8000 lub N9000. Na samym początku w 159 miałem 17ki i nowe Michelin Primacy HP ale nie były jakoś specjalnie ciche i przyczepne - to chyba jakieś opony eko, raczej nie polecam.
Rigidigi wiekszosc malo znanych marek ma juz jakis jeden wzor opon na prawde dobry, nexeny,sunny itp. Najlepiej poczytac opinie na necia, bardzo duzo opon ma po kilkadzisiat opini. Moj ojciec kupil sunny i na prawde sa mega dobre a rozmiar na tyl to 265/30 jak dobrze pamietam wiec zafen balon. Ale trzeba tez uwazac bo niektore modele sa mniek udane.
Zrobię zakład na dużą kwotę, że opinie na temat opon napisane, na portalach handlujących oponami, to twórczość handlarzy, a nie użytkowników. Wszystkie napisane w tym samym stylu. Dlatego wolę zapytać użytkowników, a nie sprzedających..
JA będę kupować na wiosnę Nexeny Nfera Su1, czy jakoś tak sie nazywają. Podzielę sie opinią jak pojeżdzę trochę. Jak na tą chwilę nauczyłem się jednego, że te drogie markowe opony (oczywiście nie wszystkie) nie są ani ciche ani lepsze od niektórych dużo tańszych. Na zime kupiłem właśnie Nexeny i jestem bardzo zadowolony. Nowy komplet 225/45/R17 kosztował mnie 900zł:D
I tu kolejne pytanie. Jeździ ktoś oprócz mnie na 225/50/17?
Tak spojrzałem na zdjęcia swoich kół i jakiś strasznie wysoki ten profil 50 to się nie wydaje, a 45 to już całkiem mało.
W firmie, w której obecnie pracuje strony sprzedażowe przygotowywane są już razem z komentarzami zarówno pozytywnymi jak i negatywnymi.. Do wszystkich komentarzy na takich stronach, trzeba podejść z dużą rezerwą. Dlatego forumowa wiedza użytkowników jest nieoceniona.Cytat:
Napisał dareme89
Jak dla kogo:P Ja jak widziałem raz czy dwa 225/50 w 166 to naprawdę od razu rzucało mi sie to w oczy i jak dla mnie wyglądało kiepsko. Wszystko zależy od tego co dla Ciebie jest ważniejsze, komfort czy wygląd?
Ja wybieram wygląd i letnie kupuje 225/40/R18 :D (dla przykładu zimowe kupiłem tak naprawdę 215/45, żeby była ta opona jeszcze troszke nizsza i lepiej wyglądała)
Ja mam takie na zimie.Z początku trochę mi rzucało się w oczy że są to duże balony-ale teraz już nie zwracam na to uwagi i optycznie mi nie przeszkadza.Nigdzie nie ociera,jest git.
Dodano po 6 minutes:
lato 225/40/18 fajnie wygląda , ale jak założyłem zimę 225/50/17 - to komfort o wiele lepszy.Ale co tam komfort - moja alfa ma wyglądać;)