-
Wyglądają genialnie! Szkoda, że zdjęcie tego nie oddaje...
W przyszłym tygodniu jadę odciąć klosze i przyciąć wewnętrzne odbłyśniki. To ważny krok. Od tego zależy czy każdy z nas przerobi swoje lampy sam, czy będzie musiał szukać specjalistów od demontażu/przerabiania lamp.
W międzyczasie zacznę dumać nad elektryką.
-
rewelacja ! napaliłem sie, ale od poczatku nie mialem watpliwosci, ze cos takiego bede chcial u siebie zrobic :) a ten facet nie proponował Wam jakichś modułów wiązki do tego ?
Mylsle ze co do goscia ktory jest w stanie to zrobic profesjonalnie to juz go mamy - tylko na zestawie testowym wczesniej mozna zrobic pryzmiarke i okreslic dokladnie tak jak chcemy, ewentulanie jesli okaze sie ze nie jest to powazna sprawa mozna podlubac samemu. Zawsze rozwiazanie awaryjne jest !
Powodzenia i stay tuned.
-
On miał tylko gotowe wiązki do BMW. Do środy dowie się co i jak można by zastosować u nas.
Co do Twojego znajomego, który by to dla nas zrobił - jest jeden problem. Jeśli przypadkiem zdarzy się któremuś z nas niemiły pan niebieski, to ja z raz odciętych kloszy wyjmę ringi w godzinę. Nie będę musiał do nikogo jechać i płacić ponownie za demontaż i ponowny montaż po odebraniu dowodu.
W tygodniu okaże się jak skomplikowane jest to cięcie :)
-
Spoko. Choc mysle ze szanse na Pana niebieskiego sa minimalne, ale masz racje trzeba rozwazyc wszystkie ewentualnosci tak zeby w razie co mozna bylo to zdjac lub do maintenance jak sie cos przepali.Tylko martwi mnie to co piszesz, ze wnetrze odblysnikow tez chcesz przycinac, why ? Ja mimo wszystko nie robilbym takiej przycinki w srodku (jesli to tylko mozliwe) bo jak wyjmiesz ringi to juz srodek masz tez inny - odciecie klosza mozna przebolec...
-
Ringi są stosunkowo szerokie. Twierdzę, że montowanie ich wewnątrz odbłyśnika spowoduje:
-zdecydowanie gorszą estetykę (mocno widoczne)
-ograniczenie snopów światła
-problemy z montażem
Ringi muszą być też zamontowane na stałe jakimś klejem/silikonem. Ewentualny demontaż z nieprzyciętego odbłyśnika i tak zapewne zostawi ślad.
Kolejna sprawa, że nie wiadomo jak zachowuje się ta odbłyskowa powłoka. Jak jest mocna. Nie chciałbym by ring się odkleił razem z płatem odbłyśnika. W "moim" przypadku odklejenie jest niegroźne. Ring będzie zblokowany pomiędzy odbłyśnikiem a przodem klosza. Nawet nieprzyklejony będzie na miejscu.
Gdybym musiał zdemontować na stałe, pomalowałbym obciętą krawędź na czarno z milimetrowym marginesem. Tak samo widoczne, odsłonięte wnętrze klosza. Nie będzie tragedii.
-
ok nie zrozumielismy sie, monotaz na odblysniku nie ma sensu tu pelna zgoda (myslalem ze chcesz cos w srodku przyciac i balem sie ze to odblysnik), jak nie to ok.
Najlepiej by ringi zamontowac najblizej tego (tak samo) co na fotkach ktore wkleiles.
-
1 załącznik(i)
W czwartek obejrzysz na żywo i wytłumaczę co i dlaczego trzeba przyciąć :)
Fotka pod słońce:
Załącznik 45542
-
Panowie - potrzebna pomoc z elektroniką. Znacie kogoś?
-
Jeden klosz odcięty, srebrna rurka skrócona, ring włożony :) W weekend robię resztę.
Zaraz małe zakupy:
-gogle ochronne
-maska na usta i nos
-klej/silikon
-sprężone powietrze
-
O co chodzi z tym "odcinaniem kloszy". Mam rozumieć, że dzięki temu nie trzeba by rozklejać reflektorów by zamontować ringi?
Pozdrawiam.
- Rafał