Bo to symulacja ;)
Miałem ten sam problem, raz działa raz nie działa
Czy ktoś rozwiązał problem z piszczącymi czujnikami?
Centralka tylko na tył. Piszczy cały czas mimo braku przeszkody. Grafika pokazuje jakby była jakaś przeszkoda tuz za autem. Włączenie/wyłączenie grafiki między zegarami nic nie zmienia. Brak błędów. Wszystkie czujniki nowe, sprawne, cykają "na ucho".
Czujniki przód+tył nie działa cały przód czujniki sprawne , działają bo zamianie ich na tył, napięcie jest w wtyczce do zderzaka. Wiązka zderzaka sprawdzona , jakieś pomysły?
Też odkopię temat.
Parking help problem standardowo.
Wymieniłem wszystkie czujniki przód-tył. Przód działa ideolo bo pikają jak zbliży się ucho do czujników.
Problem za to jest z tyłem.
Tylko na jednym kablu z 6 z tej kostki pod zderzakiem, mam na mierniku sygnał połączony np. z zasilaniem lampki oświetlenia rejestracji. Jeden na 6 kabli.... Posprawdzałem całą wiązkę, brak przetarć, 0, nul, kompletne zero. Skoro wiązka jest ok, to za centralką może być coś spaprane że te cholerne czujniki nie działają?
Ta kostka 6 pinowa w zderzaku to jest + ,- i 4 piny (sygnały) do każdego czujnika z osobna , więc jeśli mierzysz przejście między zasilaniem lampki to dobrze że tylko z jednym z nich masz ciągłość.
Mam pytanie, w której częsci bagażnika znajduje się moduł tylny czujników PDC ?. Próbowałem ściągnąć tą półkę czarna na której jest prawe prowadzenie rolety ale po odkręceniu wszystkich sróbek nie chciała zejść z zaczepów..ma ktoś może poradnik jak dostać się do tego sterownika czujników, u mnie w Alfie przestały działać czujniki parkowania i lampka w podsufitce z przodu która oznajmia działanie czujników parkowania też przestała działać...Załącznik 290461
Centralka jest z tyłu po prawej stronie.
Załącznik 290476