-
witam
Piszę w tym dziale, chociaż temat podpięty powinien być też pod "rozrząd na Mierzynie"
W tym miejscu chcę podziękować Pikerowi z "furini team" który podjął się poprawnego ustawienia rozrządu w moim alfonsie na blokadach tak jak być powinno i poprawek po mechanikach z aso poznań którzy bardzo pięknie odje... sztukę. To jak ręce które leczą, poważnie, ludzie 1 raz oddałem alfonsa i spałem spokojnie...rozrząd ustawiony ja zadowolony,alfons lata jak szalony. polecał chłopaków, nie tylko do naszych samochodów, ale także do innych marek (mój wujek już z nich korzysta i morda zadowolona "mercedes"). Gdyby człowiek nie był taki głupi to by od razu z nich skorzystał, chciało się zaoszczędzić to za głupotę trzeba płacić razy 2! Ludzie z pasją a nie wymieniacze jak to przeważnie w tych czasach bywa! Pozdrawiam cały zespół Furini team. Cholernie zadowolony właściciel alfonsa.
-
Macie jakieś doświadczenia gdzie najlepiej oddać Alfę na konserwację podwozia w Szczecinie?
Chciałbym, żeby było to zrobione solidnie z czyszczeniem ognisk korozji, a nie tylko chlapnięte bitexem.
-
Niestety musisz znaleźć warsztat i podkreślić, że chcesz malowanie z czyszczeniem, przed malowaniem ( nałożeniem bi-teksu ) chcesz zobaczyć jak jest wyczyszczone, tylko w ten sposób poprzez kontrole przed w trakcie i po .
-
Gdzie podjechać na geometrię w Szczecinie ?
-
Sama geometria czy kąty także?
Tylko przód czy 4 koła?
-
Kąty tak
4 koła tak
czyli full service
-
Znam taki warsztat w Podjuchach przy pętli.
Tylko musiałbyś się umówić bo nie zrobią tego z miejsca.
-
Witam,
gdzie w Koszalinie lub okolicy moge ustawić zawory w AR 2,4jtd 136hp.
Wiem, że jest serwis na morskiej ale chyba dobrej opini nie mają.
Nie chcę dawać komuś samochodu, kto będzie uczył się na moim :stop:
Moze ktoś ma sprawdzonego mechanika i poda namiary.
-
Zdecydowanie odradzam serwis samochodowy Fampol na ulicy ul. Wyzwolenia 122b. Nie potrafią naprawić samochodu, Pan mechanik nie wie co to omomierz, twierdzi, że kontrolka silnika ma się palić bo "ten typ tak ma" , według niego gdy na wolnych obrotach autem trzęsie jak traktorem to jest ok, za niewykonaną naprawę wołają śmiesznie wysokich pieniędzy, pomimo nie zrobienia niczego, Pani z biura jest chamska, odzywa się do klientów na ty, właściciel tak samo, nie potrafi przyznać się, że samochód jest niesprawny i nic nie zostało zrobione, wciska mi kit, że jest z nim wszystko ok, a gdy słyszy słowa, że nie zapłacę twierdzi, że jestem głupi, bo auto chodzi dobrze i mam wypieprzać. Omijać szerokim łukiem!
-
Orientuje się gdzie w Szczecinie podłącze 159 pod komputer aby sprawdzić błędy czujników parkowania? Oczywiście możliwie jak najtaniej.