HAha no bez kitu 24 tys smieszne pieniądze ;/
Printable View
Co jeszcze może skrzypieć? Maglownica! Tak jest u mnie z lewej strony.
to nieciekawie jak to maglownica ;/ 1000 zl za samą część ;/
uhh te alfy... :)
Co do maglownicy w 159 to wg. specyfikacji Fiata, element ten jest jako całość razem z drążkiem/przegubem (to coś w tej karbowanej gumowej osłonie pomiędzy maglownicą, a końcówką drążka kierowniczego) i pozostaje tylko zamiennik. Gdyby nie zamienniki to pomimo sprawnej maglownicy i uszkodzonego tylko drążka musielibyśmy wymieniać cały układ. Ja dzisiaj będę wymieniał drążek/przegub z lewej strony na zamiennik firmy Lemforder. Firma podobno bardzo dobra, robiąca części na pierwszy montaż do bmw.
Załącznik 77339Załącznik 77340
Jutro zrobie 1000 km. to zobaczymy czy pomogło, bo teraz przejechałem tylko drogę z serwisu do garażu, ale chyba już nie skrzypi. Swoją drogą drążek wyglądał fatalnie, korozja, luz jak 100 smoków i zero smarowania. Czyli pomimo tej manszety (stara nie była uszkodzona) z tworzywa (to jednak nie guma) i opasek do środka i tak dostaje się syf. Dam znać, jak pojeżdżę.
Nie skrzypi! Błoga cisza :-) Czyli jeśli ktoś wymieniał jakieś części zawieszenia i skrzypienie nie ustało, niech sprawdzi układ kierowniczy, bo drążek kierowniczy (ten na zdjęciach wyżej) w tej ruchomej części (jabłko) może skorodować i na początku pomimo braku luzu zaczyna skrzypieć. Można zdjąć osłonę, sprawdzić i ewentualnie oczyścić i przesmarować jakimś tawotem. Powodzenia w lokalizowaniu wszelakich skrzypień ;-)
skoro tak mówisz to jutro zamawiam drążek kierowniczy i końcówkę drążka, zobaczymy co będzie po wymianie, umówię się na piątek. dam znac