Właśnie, bo naprzykład Czeskiego nie ma wogóle :( ;D
Printable View
Właśnie, bo naprzykład Czeskiego nie ma wogóle :( ;D
Panowie mam problem z aktualizacją..
Idę zgodnie z instrukcją, pobieram configurator, zaczytuje plik z B&M wrzucam na stronę B&M.
Początkowo zaczytywało mi 2gen Blue&Me w wersji językowej Niemieckiej - takie też miałem komunikaty. Pobrałem pliki aktualizacyjne do v. 10.0, w samochodzie po podłączeniu pendrive'a "update in progress" wyświetlało się na ekranie ok. 2/3 minuty po czym wygasło bez zmiany na "completed" i uruchomiło się radio.
Ponowiłem cały proces począwszy od ponownego zaczytania wersji B&M z auta i przy ponownym zaczytaniu pliku na stronie wyciągnęło już włoską wersję językową. Ponownie pobrałem aktualizację 10.0 i ta sama sytuacja. Próbowałem kilkukrotnie pociągnąć dalej aktualizację, czekałem też aż wyświetli się inny komunikat i po około 5 minutach już po uruchomieniu radia wyrzuca błąd "USB update error 10". Nie mam pojęcia jaka jest obecnie wersja w B&M gdyż dopiero co zakupiłem auto.
W pliku BMConf.xml jest zapisane poniższe
-<BlueAndMeInfo>
<CarType>Giulietta</CarType>
<Configuration>2B4D2</Configuration>
<BDaddr>59766_20_2340</BDaddr>
</BlueAndMeInfo>
Macie jakiś pomysł jak to rozwiązać? Są gdzieś dostępne do pobrania starsze wersje oprogramowania?
też tak miałem, jak zaczynasz plik że strony, to robisz nowego pena z part2 i powtarzasz procedurę z part1, i czekasz cierpliwie aż wyskoczy complete, bo tam będą wyskakiwały jakieś głupie komunikaty, radio się włączy i wyłączy że 2 razy;)
Hmm,
Najpierw part 1, pobieram na nowego pena part 2. W samochodzie zaczynam ponownie od part1 i od razu po zakończeniu p1 na włączonym zapłonie wkładam P2?
Tak nie robiłem, działałem wg schematu z instrukcji - zaczytalem wersję B&m, pobrałem part 2, tego samego pena sformatowalem i wrzuciłem pobraną aktualizację, w samochodzie wpinałem i czekałem do momentu updated completed ale się nie pojawiało..