-
Hej, niedawno montowałem wiązkę DSP, widzę że ta wiązka jest przed liftem, jeżeli masz ICSa nowszego to nie podłączysz jej plug&play musisz przeszczepić ze swojej aktualnej wiązki do wiązki DSP wtyk od klimatyzacji(reszta pasuje). Ilość pinów i kabli jest ta sama z tego co pamiętam, będzie różnica w kolorze jakiegoś kabelka albo dwóch.
Dodano po 12 minutes:
Zapomniałem dodać, że w wiązce DSP nie ma kabla antenowego, w ICS gniazdo 1 to podłączenie zmieniarki, sterowania z kierownicy, gniazdo 2 to są głośniki jak zauważyłeś, jest podłączone gdy nie ma DSP, jak jest DSP musi być puste ponieważ zasilane głośników już nie będzie z ICS tylko z wzmacniacza DSP. Szeroka wtyczka za ICS musisz ją przepiać do wiązki DSP i to by było na tyle z przodu :).
PS. wtyk w ICS nr 3 to zasilanie ICS wiec nie będzie tego w wiązce od DSP.
-
Z drugiej strony wiazki wygląda ze jest wszystko zmieniarka dsp tel nawi. Ale chodzi mi tylko o dsp. Wiec muszę z nowej wiazki znaleźć kable takie jak ida aktualnie do kostki klimy i dorobić dołączyć kostkę klimy do nowej wiazki. może ktoś robił takie cos i może jakos powie jak to zrobił
Dodano po 3 minutes:
chodzi o to skąd wziazc albo jak zrobić kostke do sterowaniem klimy.
Dodano po 3 minutes:
jeszcze jedno głośniki z drzwi ida przez nowa wiazke wiec nie podlaczam ich osobno podlaczam te szeroka kostke za icsa i dźwięk sobie idzie tamtędy??
czyli w moje wiązce nie ma podejścia do panelu klimatyzacji. dobrze rozumiem?
-
Hej,może inaczej czy wyjąłeś już swój ICS? jeżeli tak to będziesz widział jaką masz kostkę od panelu klimatyzacji. W Twojej wiązce DSP jest biała to ta węższa w wiązkach po liftowych była czarna z takim ustrojstwem do zapinania jej. Jeżeli kostki się różnią to będziesz musiał do wiązki DSP dorobić wiec ją wytniesz ze swojej oryginalnej wiązki.
PS. widzę że pomyliła Ci się kostka w miejsce nr 6 idzie wiązka, która jest w samochodzie nie w wiązce DSP.
-
Aha czyli pokiełbasiłem kostka która wchodzi w miejsce 6 (od awaryjnych i przeciwmgłowych) jest w samochodzie i zostaje stara jej nie wyciągam razem ze starą wiązką. Ona jest po prostu w samochodzie i nie ma nic wspólnego z nową wiązką. Czyli jest wszystko plug&play. Jeszcze jedno dźwięk na głośniki drzwi idzie po nowej wiązce nie muszę jakoś podłączać bocznych głośników?
-
Przednie pójdą po tej wiązce za ICS, tylne ida z wiązki DSP, chyba trzeba przepiać tylko wtyczkę gdzieś pod siedliskiem kanapy tylnej, jak będziesz przeciągał wiązkę to będziesz wiedział o co chodzi:)
-
Cze,
Kupiłem właśnie zestaw DSP (bez przednich głośników, i tak mam lepsze customowe) z przedlifta i chce go zamontować do polifta. Jak będzie z długością, jeśli chciałbym wrzucić go na prawą stronę i puścić progiem?
Druga sprawa - dla uniknięcia rzeźbienia wtyczek itp. - czy jest opcja zostawienia w aucie starej wiązki (i starą i nową jednocześnie) i użycia wyłącznie tych kabli/wtyczek, które odpowiadają za połączenie wzmak/ICS/głosniki? A stare wtyczki by sobie leżały luzem.
-
Jak to jest wiązka od przedlifta to nie lepiej ją poprowadzić tak jak jest w przedlifcie i nie przerzucać ją na prawą stronę.
-
Tomtrz, wątpie - mało miejsca masz za ICS z kablami. Lepiej wyłożyć i włożyć tą od DSP.
Ktoś mi jeszcze powie od czego jest funkcja SDV w wiązce zwykłej ? Bo w wiązce DSP tego nie ma.
A i jedna sprawa jeszcze nie działa mi zgłaśnianie podczas zwiększania prędkości co za tym stoi ?
-
Miejsca jest za ICSem sporo. Trzeba to tylko ładnie poukładać. Masz jeszcze miejsce po lewej i nad ICSem w głębi kokpitu.
SDV to ubogie ustawienia dźwięku jak nie masz DSP.
Jak dobrze pamiętam to z tym dynamicznym dźwiękiem to gdzieś w menu się ustawiało. Poczytaj instrukcję. Ale w poprzedniej na przykład nie działało mi to wcale pomimo ustawień. Czemu? Nie wiem.
-
SDV to automatyczna regulacja głośności w zależności od prędkości Panowie :P
A wracając do mojego pytanie - czy dzięki temu unikne rzeźbienia wiązek? Mam telefon+navi i nie mam pojecia co jest w wiązce która zamówiłem, nie chciałbym tego tracić.