no jednak się mylisz ;) chyba że producent tak tylko sobie napisał na jednej zaślepce ^^ bo jest tak 2 na desce, 2 nad szybą boczną ,2 na słupku oraz 2 z samego tyłu ^^
Printable View
no jednak się mylisz ;) chyba że producent tak tylko sobie napisał na jednej zaślepce ^^ bo jest tak 2 na desce, 2 nad szybą boczną ,2 na słupku oraz 2 z samego tyłu ^^
10.000zł otwarcie stawiam że masz 6 poduszek max
jedną - w kierwonicy
jedną - w desce na przeciw pasażera
jedną - w fotelu kierowcy
jedną - w fotelu pasażera
jedną - kurtyna prawa ( idąca od przodu aż do tyłu , oznaczona kilkoma zaślepkami z napisem airbag )
jedną - kurtyna lewa ( idąca od przodu aż do tyłu , oznaczona kilkoma zaślepkami z napisem airbag )
koniec
wchodzisz w zakład ?
przyjmę nawet ofertę z twojej strony na poziomie 100zł vs moje 10.000zł
nie piszesz nic o air w fotelach - jak byś to zobaczył to pewnie byś napisał że masz 10 :-)
nigdy się nie zakładam gdy wiem że i tak przegram ;) dzięki za wyjaśnienie bo na prawdę nie wiedziałem o tym więc w temacie już poprawiłem :D
PS: no ale tym co się nie znają będę gadał teraz że mam ich 10 hehe a niech widzą jakie Alfy są fajne :)
mam pewien problem a mianowicie co jakiś czas świeci mi się kontrolka ABS oraz ! w takim kółku co to oznacza ?? i ile kosztuje wymiana oleju w serwisie :) ?
( ! ) to ręczny
albo czujnik abs w którymś kole niedomaga
komp wskaże w którym
albo pierdoła - czyli po przeszkodzie się pierdzieli i wywala błąd
a potem wsio ok
pokazuje Ci się pewnie komunikat ABS VDC. sprawdź lepiej czy masz porządnie dokręcone klemy przy akumulatorze ;) a ponadto czy nie zaśniedziały :) jak zaśniedziały to przeczyść. przy niedokręconych może wyskakiwać takowy komunikat. Kiedyś mi wyskoczył- winna była poluzowana klema minusowa przy aku. pzdr
100P ile kosztowała Cię wymiana oleju bo już śmignołem te 7 tyś i pasuje wymieniać a co do tego akumulatora to możliwe bo jest luz :) jutro dokręcę a co do tego wykrzyknika to nie jest ręczny bo świeci na żółto ;)
mi ze 2 razy też sie pojawił komunikat abs vdc ale zawsze po dokreceniu klemy na akumulatorze było ok. alfa jest bardzo czuła na zaniki prądu także zadbaj o to ;) te fabryczne klemy przy akumulatorze są imho do du..... słabo sie trzymają. dobrze by było założyc jakieś inne. ja olej wymieniałem zawsze sam. koszt oleju to niecałe 200zł. filtr oleju mann-a cos około 35 zł. robocizna mnie nic nie kosztowała. opis wymiany (co i jak) masz w elernie ;)
sam może nie będę się za to brał bo szkoda zepsuć ;)