A dlaczego ??? :cool:
I jeszcze coś....
Załącznik 89612Załącznik 89613
Printable View
A dlaczego ??? :cool:
I jeszcze coś....
Załącznik 89612Załącznik 89613
A dlaczego? Wara mi po prostu opadła. Żywy ocynk ogniowy na wytrawionej z rdzy stali.... to i bez proszku byłoby prawie wieczne. To tak ocynkowane to nawet z fabryki nie wychodziło. Ile ja bym dał za taką renowację.... (gdybym miał...) Nawet nie zbliżam się z jakością do Ciebie. Przy takim hobby jak nasze to galwanizer i blacharz-lakiernik oraz malarnia proszkowa w rodzinie to więcej niż spełnienie marzeń, to skarb nieoceniony.
Zaciski i prowadnice hamulcowe po cynkowaniu proszkowym :cool:
Załącznik 89732
I jeszcze dwa gotowe elementy :cool:
Załącznik 89836Załącznik 89837
projekt kozak, powodzenia w reanimacji
Temat dzisiejszego poranka - SZLIFOWANIE
Powoli widać koniec potrzebnych prac w komorze silnika, większość już oczyszczona. Został sam przód. A później spawanie dziury i jazda z podkładem :rolleyes:
Załącznik 90459Załącznik 90460Załącznik 90458Załącznik 90457
Dopiero znalazłem ten temat, i co ja widzę, toż to będzie nie dość żę najlepiej odrestaurowana Alfa jaką widziałem, to niemal wieczna :)
Pozdro!
...ciekawe co się tam pozmieniało ;)
Oki oto kilka kolejnych informacji:
1. Komora silnika oczyszczona :)
2. Zabrałem się za nadkola i znalazłem kilka dziurek :( niestety
3. Wyszlifowana dziura w podłużnicy
4. Rozebrany rozrusznik na części pierwsze.
Czyszczenie farby niestety bardzo czasochłonne i niestety w wiele miejsc nie jestem w stanie podejść. Zapadła więc decyzja, że cała buda trafi do piaskowania :)
Przy wekendzie rozbiorę nadwozie do końca, wymontuje cały środek i zdemontuje tylny most i zawieszenie. Tak rozebrane nadwozie w przyszłym tygodniu zawiozę do piaskowania, prawdopodobnie też i tam zostaną wyspawane dziurawe elementy. W między czasie planuje rozebrać cały osprzęt silnika i również dostarczyć do jednej firmy celem wyszkiełkowania.
Oto parę fotek.
Załącznik 91761Załącznik 91763Załącznik 91764Załącznik 91765Załącznik 91766Załącznik 91767Załącznik 91768Załącznik 91770
A i jeszcze jedno, dzisiaj kilka elementów trafiło już do piaskowania i malowania :)
Jest browar, jest robota.