Kurcze to albo leciał na oryginalach, albo padło mu wszystko po kolei ;) Wydaje mi sie ze 145/6 jest tansze w utrzymaniu niz 156. Ale DeeS nad czym Ty myslisz, przeciez szukasz 145/6 wiec czemu temat sie sprowadzil do 156????Cytat:
Napisał DeeS
Printable View
Kurcze to albo leciał na oryginalach, albo padło mu wszystko po kolei ;) Wydaje mi sie ze 145/6 jest tansze w utrzymaniu niz 156. Ale DeeS nad czym Ty myslisz, przeciez szukasz 145/6 wiec czemu temat sie sprowadzil do 156????Cytat:
Napisał DeeS
Bo 156 tez mi sie podoba w sumie jak kazda alfa a jest troszke drozsza niz 145/146 tylko boje sie ze nie bedzie mnie stac na jej utrzymanie.Cytat:
Napisał showtime
Znalazlem pare ladnych alf na allegro ale chyba sie wstrzymam az ta zima troche minie bo co to za radosc z auta jak nie mozna wytestowac nowej fury no chyba ze znajde jakas super okazje :D
Na Twoim miejscy wolałbym zakupić zadbaną i wychuchaną 145 lub 146-stkę od miłośnika( a za "tą" kwotę napewno coś takiego znajdziesz :D ) aniżeli 156-stkę w "dobrym" stanie. Prawda jest taka, że i tak musisz wpakować trochę kasy po zakupie autka- wiadomo jakieś drobiazgi ale się uzbiera...A teraz jak się patrzy na allegro to wyjdzie, że niektóre 156-stki chodzą taniej od 145/146 :D- nic tylko pozazdrościć nowemu właścicielowi. Ja osobiście znam typa co kupił sprowadzoną 156-stkę z "dojczlandu" za 8 patyków. Po 2 tyg. silnik się posypał i Alfka stoi bo nie ma na naprawę. A teraz pieprzy, że Alfa to syf i psuje reputacje- śmieszą mnie tacy ludzie :D . Także musisz się dobrze zastanowić. Pozdrawiam
Ciezko o taka a moj budzet troche sie skurczyl niespodziewany wydatek i mam teraz 13 tys na alfe :cry: w tym musze liczyc cale oplaty i mechanika chyba ze wstrzymie sie do lutego z kupnem ale chcial bym auto do swiat kupic.Cytat:
Napisał wojtek7551
Macie jakies ciekawe oferty to prosze o info ogladalem pare alf ale niestety same trupy.
Zrob sobie prezent na swieta ;)
Glupia pora na kupowania auta :wink: ale coz alfke chce sie miec :lol:
Hehe, ja swoją pierwszą 145-tke kupilem w wigilie zeszlego roku :D
Pojechalem i nikomu nic nie mowiac przyjechalem alfą, robiąc kupe szumu pod domem :D bo mialem w bokserku wydech Ultera, a poza tym byly jaja bo nie moglem podjechac pod dom, bo próg pod brama byl za wysoki :D (zawiecha eibacha)
I tak milo wlasnie wspominam zakup pierwszej Alfy.
Teraz to moja trzecia 145-ka, pierwszy diesel i zdecydowanie najlepszy zakup ;P
A co sie stalo z twoimi alfami ze w ciagu roku to juz 3cia??
Pierwszy boxer 1,6 - sprzedalem bo mnie zżerało utrzymanie niestety przy mojej ciezkiej nodze. Drugi boxer 1,4 - padl silnik, sprzedalem chyba za 1500 zł :D a teraz dieselek sie kreci jak oszalały, wszystko powymieniane - wlozylem w nią juz kupe kasy i wiem ze mam pewne auto. Poza tym teraz juz pracuje, wiec stac mnei na utrzymanie furki.
DeeS, Poczytaj sobie tez opinie pod tym linkiem:
http://www.autocentrum.pl/oceny/alfa_romeo/145/
Niekoniecznie jest różowo.