Twoje dziecko Misia, bez obrazy, ale jak powiesz że ma trzy, nikt się nie skapnie.
Moje ma trzy i wzrost po rodzicach, musimy kupować ciuchy dla 5latki.
Printable View
Twoje dziecko Misia, bez obrazy, ale jak powiesz że ma trzy, nikt się nie skapnie.
Moje ma trzy i wzrost po rodzicach, musimy kupować ciuchy dla 5latki.
Po niełatwych negocjacjach, udało mi się podnieść wiek o 1 rok. Uwierzcie mi, że zrobiłem co mogłem :) Więcej się nie dało.
Dzieci do lat 4 - nieodpłatnie
Dzieci powyżej 4 roku życia nie wymagające osobnego łóżka - 35zł/dobę (śniadanie + koszty energii i wody)
Może coś ustalmy
1.Organizator wynajmuje całe domki.
2.Kto zapłaci za puste łóżko/ Matka Teresa?/
3.Jeżeli jest puste łóżko to logiczne ,że organizator dokoptuje tam jedną osobę.
4.Rodziny z dzieckiem niech sie dobrze zastanowią czy chcą mieć ,,obcego,, w domku.
5.Myślę,że jak dziecko będzie spało razem z rodzicami to nie będą płacić / patrz punkt 1/
6.Malin w temacie organizacyjnym dopisał mozliwośc wynajęcia 3 osobowego pokoju w hotelu/ na tym samym ośrodku
7.Jest równiech apartament jak ktoś ma chęć.
Akurat w tym roku mnie to nie dotyczy ale zawsze było tak ze jak dziecko nie potrzebowało osobnego łóżka to nie płaciło się za nie ale niestety widzę ze pazerni ludzie tam urzeduja :)
cholera...zastanawiam sie powaznie nad tym...ale prom z Irlandii w tym okresie jest cholernie drogi :/
no to flugcojgiem od razu na lotnisko :D
1. organizator ma rowniez w cenniku
Domki campingowe Cena
domek 1 osobowy 120 zł ze śniadaniem
domek 2 osobowy 170 zł ze śniadaniem
domek 3 osobowy 230 zł ze śniadaniem
domek 4 osobowy 260 zł ze śniadaniem
2. wali mnie puste lozko, jesli rezerwuje sobie domek 2 osobowy to taki chce dostac
3. nie bo ja chce domek 2 osobowy zgodny z cennikiem (pomijam ze one wszystkie sa 2 osobowe)
4. jakbym byl rodzina z dzieckiem to chcial bym domek 2 osobowy + doplata za dziecko
6 i 7 Skoro mozna pokoje apartamenty , skoro z cennika wynika ze super rabatu na domki nie dostalismy (420x4)/6 = 280zl (rozumiem ze czesc kasy to jakies organizacyjne tematy) i skoro osrodek ma w ofercie na codzien domki 2-3 osobowe a nawet 1dno :) to sie pytam dlaczego przy mega duzej grupie mamy wszystkie domki wynajac jako 4 osobowe ?
Nie zebym sie czepial organizatora, ale osrodek chyba zatrzymal sie w czasach prl-u , rozumiem ze zarowno domek 2 jak i 4 osobowy to po prostu 1 duzy salon z lozkami ?
Domki 4 os wychodzą najtaniej na osobę, dlatego są rezerwowane. Chcesz to we własnym zakresie ogarnij sobie 2 czy 3 osobowy domek. Proste.
zwazywszy ze jak malin2k5 napisal: Ilość miejsc to 144 (w domkach 4 osobowych)
oraz
strona osrodka : Zapraszamy do korzystania z 36 wysokiej klasy 2, 3 i 4 osobowych domków kempingowych z łazienkami położonych nad samym jeziorem.
Zakladam (byc moze blednie) ze wszystkie domki rezerwowane sa jako 4 osobowe na potrzeby zlotu
Co za tym idzie ;) jak sama widzisz ogarniecie 2 domkow 2 osobowych we wlasnym zakresie moze nie byc proste ;)
Naprawdę się nie czepiam, ale staram się zrozumieć tok myślowy właścicieli, bo z tego wynika, że normalnie domek dla 3-osób dorosłych wychodzi 230zł, a dla zorganizowanej grupy ten sam: 255zł...
Z normalnego cennika wynika, że domek dla 2-osób: 170zł, i tyle samo przy dziecku do 3 lat.
Po grupowej zniżce dzieci do 4 lat nic nie płacą, a powyżej 4 lat: 35zł/dzień.
Biorąc domek dla 2 osób (170zł) + dziecko 4 letnie (35zł) właściciele powinni krzyknać max 205zł...
Rozumiem, że dla wynajmującego super opcją jest jak z każdego domku skorzystają 4 osoby...
Malin2k5 full respect dla Ciebie za organizację jeżeli oni tak kalkulują ceny, a wiadomo, że ceny to nie wszystko
Cennik na stronie jest na rok 2013.
Wszystkie domki na terenie ośrodka są 4 osobowe (2 pokojowe)! - w każdym domku można zamieszkać w 2,3 osoby lub samemu, ale zwiększa się koszt. Dlatego na zlot została obrana opcja domków 4 osobowych, z uwagi na najniższy koszt w przeliczeniu na osobę.
Jest możliwość rezerwacji oraz opłaty domku/pokoju hotelowego we własnym zakresie.
Jeżeli komuś nie odpowiada przedstawiona oferta, może skorzystać z takiej możliwości.
- - - Updated - - -
Na ośrodku jest 36 domków 4 osobowych (identycznych) i nie są rezerwowane jako 4 osobowe na potrzeby zlotu.
Zaraz zrobi się straszny bałagan wiec muszę tu wkroczyć.
Po pierwsze primo. Peter 220 wszelkie ustalenia kto z kim zrobimy juz w podforum do którego dostęp będą mieć tylko zlotowicze którzy powpłacali. W tym temacie nie ustalajmy kto z kim śpi bo wyjdzie że ktoś jest zgodny z gender a ktoś nie
"Po drugie primo ultimo"
Jak cie wilku lubie i piwo z toba chetnie wypije o 3 nad ranem tak pierd... :P O
Z tego co mi wiadomo to organizatorzy wynajmują tylko domki 4 osobowe - chyba ze malin coś pozmieniał i o tym nie wiem :) Ktoś chce sobie wynająć inne, w innej niż my proponujemy cenie - no problem. Droga wolna, na zlocie też będzie mile widziany ale my za jego noclegi nie bierzemy odpowiedzialności. Układ rozsądny dla obydwóch stron. Nie blokujemy nic nikomu bo chodzi o jak największą liczbę osób.
Co do podejścia Polaków czerpiących zyski z branży turystycznej, to mam takie same odczucia jak Ty. Dla nich nie istnieje coś takiego jak negocjacja ceny. Dokładnie tak samo było rok temu i dokładnie tak samo zostaliśmy potraktowani z buta - bierzesz Pan albo spier... Nie podoba się to wypad.
Mógłbym przetoczyć parę przykładów, powiem tylko o jednym abyście zrozumieli, z jakiego rodzaju ludźmi mamy do czynienia. Rok temu na tydzień przed zlotem kobieta powiedziała mi, że jednego domku mi nie udostępni, bo ma w nim ludzi i że muszę sobie jakoś z tym radzić... Na szczęście dzięki pewnym wcześniejszym ruchom i zabezpieczeniom, udało mi sie jakoś przemówić jej do rozsądku i dostaliśmy tyle za ile płaciliśmy.
Niedowiarkom sugeruję zastanowić się jeszcze nad faktem, że jest to środek sezonu, dlatego nie chcą schodzic z cen nawet pomimo wynajmowania dużej ilosci noclegów.
Poza tym nie da się negocjować z kimś kto nie chce rozmawiać.
Dlatego jak rok temu powtarzam. Mamy dla was taką ofertę jak w temacie zlotowym. Nie jesteście nia zainteresowani to organizujcie się we własnym zakresie - nie blokujemy wam takiej możliwości.
I zaczynają się wyliczenia matematyczne i to na starym cenniku..
Co roku to samo..
Na pewno organizator/zy robi/ą co mogą, żeby było jak najlepiej.
Za drogo? Nie pasuje? Nie musicie jechać. A jeśli potraficie zrobić lepiej/taniej TO ZRÓBCIE!!
Natomiast jeśli macie zamiar tylko krytykować i narzekać, a na koniec nie pojechać to polecam skorzystanie z opcji w prawym górnym rogu: "Wyloguj się"
LIGAR ja się tylko grzecznie pytam pod kątem ew wcześniejszego przyjazdu (gdzieś tam na wcześniejszych stronach jest mój post o co konretnie chodzi) ;) wiem, że jeszcze kupa czasu, masa problemów etc
Ta opcja na domki 1,2,3 osobowe jest dopiero od dzisiaj
Wg mnie robimy tylko w domkach 4 osobowych. Ktoś chce inny -> recepcja ośrodka zaprasza!!
Wszelkie wyliczenia i tak nie mają sensu bo ja tu księguję a za coś na wakację jechać trzeba. Wiec jeśli ktoś sie jeszcze zastanawia czy robimy to za darmo to mu powiem że oczywiście że nie. Malin ma już bilety na księzyc ja na atlantyde a piotrix podobno jedzie na weekend na połów dorsza w pobliskim stawie...
ja słyszałem ze malin ma dostać AR 4C za zorganizowanie zlotu więc ligar masz stare info chyba :v
I git, nie chcę zaglądać nikomu do kieszeni ale ludzie jeżdżą autami po kilkadziesiąt tysięcy PLN a żydzą dopłacić 5zł więcej za noc do zlotu, pojadę klasykiem - sorry, takich mamy organizatorów...;)
Jak komuś nie pasuje to można sobie samemu ogarnąć nocleg, dziwnym trafem ludzie którzy są zawsze na zlocie mają gdzieś różnicę w cenie +/-5% czy ileś tam - zapisują się, wpłacają, przyjeżdżają i bawią się nie marudząc a najwięcej krzyczą Ci których nie było/nie ma/nie będzie.
4C to jedno na głowę załatwili nam ludzie z autexu.... oczywiście za zyski które będą mieli ze sponsorowania.
Sprostuję to Piotriix ;) Ofertę którą przedstawiłem dotyczyła pokoi hotelowych, nie domków. Miała ona być udogodnieniem dla rodzin z dziećmi i tzw. "wolnych strzelców" (pobyt na weekend, lub kilka innych dogodnych dni).
Przy takim obrocie sprawy, tak jak LIGAR wspomniał... "recepcja zaprasza" :)
Tak myślałem że organizatorzy to sitwa:D ale co tam niech stracę, jadę
Organizator to nie biuro podróży!!
To jest nasz kolega z forum ,który ma chęć zmarnować swój czas i nerwy aby jakoś ten zlot ogarnąć .
A co matematyki to proponuję czytać ze zrozumieniem.
Malin napisał w temacie zapisy
Cena
koszt pakietu zlotowego: 420 zł od osoby (domki)
W skład pakietu wchodzą:
- pakiet powitalny (garść gadżetów m.in koszulka, identyfikator)
- noclegi (6 noclegów) + śniadanie
- wieczorna biesiada z zewnętrznym cateringiem na terenie ośrodka
- niespodzianki :)
Czyli liczymy
6 noclegów za 65 zł w domkach 4 osobowych =390 zł
Cena podana przez organizatora 420 zł
Czyli
420-390=30 zł
Co oraganizator proponuje nam za 30 zł
- pakiet powitalny (garść gadżetów m.in koszulka, identyfikator)
- wieczorna biesiada z zewnętrznym cateringiem na terenie ośrodka
- niespodzianki :)
Czyli co za mało za te 30 zł?
To co kochani matematycy by za te 30 zł jeszcze chcieli
może pełny bak?
dziewczynę na noc?
masaż?
serenadę co wieczór?
Flaki już mi sie wywracają:mad:
Chcecie jeszcze jednego organizatora?? Za 4C chętnie się skuszę, mogę np. być podawaczem piwa jak w Auto Reaktywacji:)
Dobra bo panowie co 3 minuty zmieniacie zdanie wiec proste pytanie...
Osrodek ma 36 domkow ktore to wszystkie zarezerwowano jako 4 osobowe.. czy ma jeszcze dodatkowe domki ktore mozna sobie zarezerwowac jako 2 osobowe bo sami organizatorzy co rusz pisza inaczej ?
Pytam bo na przekór wstawiajacym 3 grosze o kasie i marudzeniu nie chce oszczedzic ani marudzic;) chce konkretna informacje jakie sa opcje i doplacic glownie po to zeby mi kobity nie marudzily ze laduje sie do domku i wszystkich budze po 15 piwie z Ligarem o 6 rano ;)
Wszystkie domki na terenie ośrodka są 4 osobowe (dwupokojowe)! - w każdym domku można zamieszkać w 2,3 osoby lub samemu, ale zwiększa się koszt w przeliczeniu na osobę (trzeba zapłacić za cały domek czyli za 4 osoby/łóżka). Dlatego na zlot została obrana opcja domków 4 osobowych, z uwagi na najniższy koszt w przeliczeniu na 1 osobę.
Jest możliwość rezerwacji oraz opłaty domku/pokoju hotelowego we własnym zakresie kontaktująć się osobiście z recepcją ośrodka.
ok to jutro z teddym badamy czy da sie zarezerwowac 2 domki 2 osobowe w osrodku ;)
Heheh badzmy dobrej mysli ;) w tym roku mam nadzieje bedzie mogl pozwolic sobie na wiecej ;)
A ja mam pytanko odnośnie tej sobotniej trasy turystycznej zaplanowanej na sobotę. Na zlot niestety raczej nie przybędę w pełnym zakresie ze względu na zwierzaka ale jak rajd będzie jechał w okolice Kołobrzegu to mogę dołożyć swoją Alfinę i przy okazji przejadę się do rodziców :) I czy wtedy mógłbym dorzucić trochę kasy żeby załapać się na koszulkę i gadżety (ktoś wcześniej wyliczył że to 30zł, jak się mylę to mnie poprawcie)? ;)
Niestety nie. Koszulki i pamiątki złotowe tylko dla uczestnikow. Nie można ich kupić za 30 zł - wyciąganie takich wniosków to nadinterpretacja. Jedynie będąc na zlocie jako "pełnopakietowy" uczestnik można wejść w posiadanie unikalnych gadżetów złotowych. Zwykle koszulki można kupić w sklepie alfaholickim.
Co do pojawienia sie na zlocie to zapraszamy, niemniej nie rozwijamy dla nowoprzyjezdnych czerwonych dywanów - bo już i takie byly wymagania i zarzuty ;-)
Spoko, żadnych dywanów nie oczekuję. Chciałem tylko przy okazji wizyty u rodziców powiększyć ilość aut w rajdzie po województwie i poznać osobiście nowych ludzi :)
Co do gadżetów to jak najbardziej rozumiem. Ale kto pyta nie błądzi ;)
wystukane paluchem z telefonu ;)
To wyliczenie było takie patykiem na wodzie - licząc na cenach ośrodka na rok 2013.
Generalnie to co będzie w tych pakietach na bank kosztuje więcej i chodziło o uzmysłowienie ludziom, że organizatorzy robią co mogą i nikt tu nikogo nie chcę naciągnąć.
Nie licząc biletów na księżyc i apokalipsę. I jeszcze coś o Alfach 4C było - ale należy im się jak psu buda ;)
Nabazgrane z Xperia Z przy pomocy Tapatalk & SwiftKey
Za 4C to i ja bym się podjął organizacji zlotu. Nawet mógłbym do niego dołożyć :p
Co do pytania to bardziej mi chodziło o to czy będzie opcja kupienia tych gadżetów, a nie za ile, bo przy kwotach rzędu do 100 nie robi mi to różnicy ile dam za pamiątki ;) Ale odpowiedź już dostałem więc wszystko wiadomo :)
wystukane paluchem z telefonu ;)
Tak w sumie.. LIGAR ale nie ma i nie będzie opcji wykupienia garści gadżetów?
Nawet dla osób, które będą ale nocleg sobie sami załatwiają?
Brzmi jak helikopter (ew samolot) - tak trochę z Niemca ;)