Ale CC jest już 2+3 ;).
Printable View
Ale CC jest już 2+3 ;).
niestety, Mikelos, możesz mieć rację. Widać tutaj tylko jeden minus: jak wejdzie do grupy VW zaczną je kraść częściej:) a za kierownicami pojawią się karki.
Może jednak już lepiej przetrwać jakoś szaleństwa Sergio?
Spokojnie saroo...po co te docinki? ja tez widziałem juz na zdjeciach 300c z logo Lancii.
Nie w tym istota jednak: raczej w tym podboju Ameryki. Auta będa robione pod ten rynek, a to zwiastuje bardzo nieciekawe czasy dla stylistyki alfy romeo.
I te nieciekawe elementy zobaczysz już w Giulii.
Czy zobacze, czy nie zobacze to się jeszcze okaże, przypuszczam że tak jak ja jasnowidzem nie jesteś ;). Patrząc na stylistykę 4C nie bedzie źle a ona przecież rónież będzie powstawała z myślą o USA. Podbój Ameryki to nic innego jak walka o pieniądze, jak wszędzie dzisiaj.
A Thema to naprawdę ładne auto, świetnie wykończone. Na próżno szukać czegoś tej klasy w salonach Alfy :)
Tyle, że Thema to nie Thema a nowe 300C ze znaczkiem Lancii. Widziałeś ją na żywo czy bazujesz na zdjęciach? Bo jeśli tak, to Twoje zdanie znaczy tyle co nic.
Panowie, spokojnie. Nie robcie tutaj zadymy. To tylko rozmowa o nieistniejącym jeszcze samochodzie, a nie o waszych matkach, żonach czy klubach sportowych.
Jakieś zdjęcia szpiegowskie są na alfa news
http://www.alfanews.pl/2011/06/07/gi...+Romeo+News%29
, tyle że to buda od julki ze wspawaną blachą
prostacka próba wzbudzenia zainteresowania modelem... tak bedzie teraz do konca roku i dłuzej pewnie, a Giulii nie zobaczycie do konca przyszlego roku albo dłuzej.
W zasadzie się zgadzam choć taki manewr to akurat nie nowość( no i trochę ciężko wzbudzać zainteresowanie pokancerowaną julką z wspawanymi paskami blachy). Przed nami cały cykl przecieków rysunków konstrukcyjnych, "tajne" testy na balocco itp bzdety.
chyba Sergio traci kontrolę nad działem PR i marketingu w swojej firmie:)
W najnowyszm Auto Świat jest wizualizacja - podobno ma być prezentacja w 2012 w Detroit , a produkcja w 2013. Mi się zdecydowanie podoba
W Detroit mają także pokazać Giuliette po facelift
Sporo tez piszą o wizualizacjach SUV (podobny do Kamal) - na bazie Jeepa Liberty - konkurencja dla BMW x1 lub audi q3, lub coś większego na bazie Jeepa GrandCheereke.
Widać mocno się nastawiają na amerykański rynek
Jeżeli Giulia i SUV beda wyglądały tak jak na wizualizacji z Auto-Świat to będzie strzał w dziesiątkę. Po prostu coś pieknego szczególnie SUV niesamowity, jak ktoś ma niech wrzuci skany.
znalzlem suva:
Załącznik 29181
Co do skanów gazet będących aktualnymi radził bym się powstrzymać ze względów czysto prawnych. Poza tym jakoś dla mnie Auto Świat nie jest czasopismem opiniotwórczym...
W "Auto Świat" pojawiają się wizje podawane jako najbliższe oryginałowi ale często są rysowane przez nadwornego designera AUTO BILD - p.Huckfeldta i choć fajne - późniejsza rzeczywistość mocno weryfikuje projekty pokazywane na łamach tych gazet. Niemniej, barzdo fajna koncepcja,bez fajerwerków i mająca cechy wspólne ze 156 i 159 - dla mnie to zaleta.pozdrawiam.
Zgadzam się, że skanów nie powinno się pokazywać dopóki gazeta na półce, ale okładka jest ogólnodostępna :)
http://www.e-kiosk.pl/issue,13873,auto_swiat
O ile się nie mylę to większość, jeśli nie wszystkie te wizualizacje pojawiły się na AlfaNews i to dawno temu.
A mnie się wydaje że Alfa Romeo nas jeszcze zaskoczy. Ta grafika z AutoŚwiata za bardzo przypomina mi Mitsubishi Lancera zmiksowanego z BMW. W mojej opinii za mało delikatności, zwiewności i powabu w tym projekcie z okładki żeby to mogła być następczyni 159.
Wszystkie pieknie ladnie, ale produkcja w 2013...?! Chyba naprawde poprzedni projekt byl do dupy skoro jeszcze dwa lata kaza sobie czekac - czyzby caly projekt od nowa? ;)
A po cichu liczylem, ze pod koniec tego roku bedzie mozna ja juz kupic...
Sergio kazał przerobić praktycznie skończony projekt pod standardy amerykańskie. Czyli będzie kibel.
Są jakieś wieści nawiązujące do planu produkcyjnego:
http://translate.google.pl/translate...eproduceerd%2F
Zrozumiałem tylko tyle, że Giulia ma być składana w Detroit :) Czy to źle? Koszty produkcji w Stanach prawdopodobnie będą niższe, a jakość powinna też być lepsza niż na południu Włoch (po tym co się na forum czytało).
159 jest składana pod Neapolem i nie słychać narzekania, owszem, w modelach z 2005 i 2006 troszkę było ale pozniej już nic.
Niby czemu Detroit ma być lepsze?? Tuti, wiesz chyba, jako fan motoryzacji, ze własnie największą bolączką wozów amerykańskich jest niestaranny montaż desek rozdzielczych i ogólnie trzeszczące badziewiactwo?
A co do Sergia, zgodze się z moim kumplem, Radziem: Sergio puści pawia pod Amerykę. Będzie kibel. I auto poczeka, podobnie jak Julka, dwa razy dłużej na premierę niż sie wydawało.
Niektóre BMW montują w Stanach, a to przecież wzór jakości w tej klasie. Według tego co mi udało się wyczytać to Amerykanie na swoich rynkach montują gorsze plastiki. Nam Polakom też to raczej nie powinno przeszkadząc, ale TVN Turbo robi swoje :)
BMW Z4 są montowane tylko w Stanach :)
ale chyba nie w Detroit? To upadłe miasto, jak kiedys Neapol:) Ludzie masowo emigrują, pozamykane fabryki, bandytyzm masakryczny.
Biedna Julia.
Aj marudzisz jak zwykle :P
Detroit - Jeden z najważniejszych w świecie ośrodków produkcji samochodów. W Detroit znajdują się siedziby trzech koncernów Ford Motor Company (1903), General Motors (1916) i Chrysler (1925).
to wiemy ale połowa tych zakładow jest zamknięta, podobnie jak ciężki przemysł. Populacja w Detroit spadła o około 25 procent w ciągu 10 lat! W mieście jest niebezpiecznie, bezrobocie i pustostany rodzą bandytyzm.
Część z tych ludzi będzie składała Julie.
A w postkomunistycznej Polsce to kto składał Pandę? Bez urazy dla tych, którzy tam pracują.
Majkel, coś zle zacytowałeś:)))
Dobrze... Z4 składane sa w Spartanburgu. Nie w Detroit gdzie pustostany i chwasty itp. :)
aaa to rozumiem:) w tym burgu pewnie jest rajsko:)
poważnie mówiac: Detroit to jedno z najbadziej ponurych miast w USA. Wolałbym, żeby Julie robili we Frisco, albo w Bostonie, tudzież może nawet w hmmm no może w Dallas.
szkoda, ze nie wyczuwasz lekkiej ironii. Warto wyczuwać klimaty. Dziewczyny zwracają na to uwagę:)
a poważnie mówiąc: plany montazowe Julii w USA to już niemal pewna stylizacja na kanciaka amerykańskiego z wielkimi kołami i tyłkiem. Pewnie dlatego Sergio nadal mlaska, co tu zrobić, aby alfa pozostała alfą ale przy okazji pokochał ją amerykanski grubas?
Podbijamy Amerykę. No zobaczymy.
Alfa Romeo Gulia Copue Concept (nie do końca pasuje do tego tematu):
http://www.alfanews.pl/2011/07/16/al...coupe-concept/
to już widać wpływ amerykańskiego rynku