- zna ktos z autopsji ten warsztat, Heinrich-Tuning, ul. Rybnicka 21, boczna Krakowskiej, Opolskiej.
- zakład sie specjalizuje w wałkach rozrządu oraz tuningu silników.
Printable View
- zna ktos z autopsji ten warsztat, Heinrich-Tuning, ul. Rybnicka 21, boczna Krakowskiej, Opolskiej.
- zakład sie specjalizuje w wałkach rozrządu oraz tuningu silników.
ja ten heinrich tuning odradzam. natomiast jesli chcesz zrobic cos z autem daj znac mam 2 magikow;)
Jeśli masz problem ze swoim samochodem zapraszam do kontaktu, dojeżdżamy po samochód, w przypadku dłuższych napraw proponujemy samochód zastępczy. Mamy doświadczenie w naprawach aut włoskich, dzięki porozumieniom z hurtowniami oraz warsztatami oferujemy konkurencyjne ceny usług oraz prowadzimy sprzedaż nowych opon.
- chciałbym zrobić (raczej może skorygować rozrzad) dobrze rozrząd.
- jezdziłem po całym Wrocławiu, po warsztatach tutaj polecanych (nie byłem i nie będe w ASO ) i mam rozrząd ustawiony na super blokadach z HP.
- ale dalej mam na nim wałek wydechowy za pózno się zamykający, wałek ssący otwiera się za wcześnie.
- straty na wydechu to prawie 21 %, a norma to 10 -- 15 % !!!.
- jak widzicie sprawa nie jest prosta, a może tylko tak wygląda.
Witam Wszystkich
Czy jest ktoś na bierząco z cenami usług?..głównie mi chodzi o :
- wymiana filtra oleju + olej
- wymiana filtr paliwa i powietrza
- wymiana płynu hamulcowego
- wymiana tarcz i klocków przód
- wymiana klocków i oczyszczenie zacisków tył
- konserwacja układu klimatyzacji
- wymiana rozrządu + pompy wody
Chodzi o cenę samych usług w przybliżeniu zebym miał jakiś odnośnik :)
Z góry dziekuję za wszelkie info
ja za wymianę wszystkich filtrów, oleju, całego rozrządu za robociznę zapłaciłem 270zł
No to powiem kolego,że bardzo fajna cenę zapłaciłeś..w moim aucie za rozrząd jak sie dowiedziałem w kilku miejscach biorą od 340 do nawet 500zł :/..a jesli to nie tajemnica gdzie go robiłeś?
Pozdrawiam
Pany, gdzie na diagnostykę?
Check engine i historie z dolotem powietrza.
Hej, potrzebuję namiar na dobrego blacharza/lakiernika we Wrocławiu lub okolicach. Do wymiany błotnik i lampa. Części już mam, ale chciałbym, żeby po robocie nie było szpar ani różnic koloru (czarny metalic).
Czy byłby ktoś miły i mi coś polecił? Dzięki z góry.
Brzeziny, p. Marek, tel. 667 388 212
Kawałek za Leśnicą
- byłem , zrobiłem i jestem do tej pory zadowolony z tego warsztatu.Kod:- zna ktos z autopsji ten warsztat, Heinrich-Tuning, ul. Rybnicka 21, boczna Krakowskiej, Opolskiej.
- a tak błakałem sie po warsztatach i tylko forsa uciekała z kieszeni, polecam
- korekta rozrządu, po ustawieniu za pomoca blokad..
- mechanik miał tylko czujnik zegarowy, patrzył na krzywki i popychacze 4 cylindra.
- odsłonił także wziernik pod termostatem.
Witam
Koledzy szukam dobrego warsztatu do montaży nowego wydechu..głównie chodzi mi o dobrego spawacza nie jakiegoś czarodzieja ;)
Z góry dzięki za info
Witam. Jestem po niedawno robionym remoncie silnika do alfy romeo 156 ,1.8 l , regeneracja głowicy , wymiana uszczelek , rozrządu. Niestety od pewnego czasu ucieka mi litrami olej - który potem znajduje w rurze wydechowej :( ... obstawiam ze do wymiany sa pierścienie, chce sie wybrać na paprotna aby tamci magicy mi pomogli. Dodam jeszze ze auto przy obrotach do 3 tys dławi sie niemiłosiernie i nie chce ruszac. Bede wdzieczna za wskazówki.
Zerwany pasek rozrządu, w tym jakies zawory poszły i uszczelki, a auto dalismy do gówno nie mechanika, który chyba nie mial bladego pojeci jak sie robi alfy. Nie sprawdził nawet pierścieni, mimo ze miał wymienic wszystko co jest do wymiany i co wzbudza wątpliwosci. Olej zaczął uciekać po remoncie (ok.dwoch miesiecy po) wiec ewidentnie cos przeoczył mechanik badz HUZAR od głowic ... niestety nie znam sie na tyle. Do tego auto straciło swoje przyspieszenie - nie daje w palnik jak kiedys ( mechanik obstawiał wariator) ale juz nie chciałam u niego nic robić i odpuściłam.
Moim zdaniem masz krzywy (1 lub więcej) korbowód przez co tłok nie pracuje w takim położeniu jak powinien a przez to obciąża ścianki jednej strony cylindra i przez to drugą leje się olej do komory spalania. Poza tym krzywy korbowód to niżej tłok = mniejsza kompresja = mniejsza moc...
Jak robiłem remont u siebie to też to odkryłem. Co prawda robiłem remont z powodu przekręconej panewki ale jak rozebrałem cały silnik to ewidentnie znalazłem ślady wcześniej zerwanego paska rozrządu i nieumiejętnej naprawy - krzywy jeden korbowód, ktoś zrobił głowicę i nawet na korby nie zaglądał...
Co do Huzara, miałem z nimi kiedyś do czynienie i to nie raz i o te kilka razy za dużo - nie przykładają się zbytnio do roboty a co za tym idzie jakość ich wykonania daje dużo do myślenia
Czy orientujesz sie ile taka naprawa może kosztowac? Z cześciami i robocizna ?? Bo nie wiem , na ile mam sie szykować przy naprawie.
Co mogę Ci polecić to warsztat na ul. Góralskiej ( Autoserwis który jest po prawej stronie - wjazd w ,,betonowym murze" i widoczny z ulicy banner AUTO SERWIS) może warsztat nie wygląda profesjonalnie ale chłopaki są w porządku i co najważniejsze znają się na robocie, sam do nich jeżdżę ze swoja Alfa i nie narzekam, telefonu p. Jarek nie odbiera tylko w tedy jak jedzie samochodem / skuterem. Co do kosztów ciężko jest określić podjedź pogadaj przedstaw sytuację i dostaniesz info o cenie +/- a konkretnie to się dowiesz w trakcie / po naprawie bo z tego co piszecie trzeba by było ,,rozebrać" silnik zdiagnozować przyczynę i dopiero będą znane koszty naprawy robota + część
Z ceną jest różnie tak jak sebawroc napisał - zależne to jest od warsztatu który będzie zajmował się tym a poza tym trzeba najpierw rozebrać silnik i zobaczyć co go z nim jest nie tak, dopiero wtedy można mówić o kosztach ale tak czy inaczej koszt na pewno będzie zbliżony do kosztów poprzednio wykonanego remontu, no chyba że ktoś Co to zrobi po znajomości ;)
Polecam naprawdę świetnego fachowca: http://www.pkt.pl/s/wroclaw/10046266..._tlumiki.html- Jest to jedyny mechanik którego mogę naprawdę polecić, i do którego nigdy nie miałem nawet najmniejszych zastrzeżeń.
Ja zawsze jeździłem do http://www.pkt.pl/s/wroclaw/1584536/..._tlumikow.html Polecam.
co do tłumików to także na długopolskiej we wrocku tj. boczna borowskiej
Ja polecam serwis z Potokowej 46.
Namiary tutaj
No bo jakiś dziwny to warsztat, który musi na forach w kółko wklejać nędzną reklamę. Wynika z tego, że nie macie zbyt wielu klientów, skoro macie czas na takie rzeczy i musicie to robić.
Witam.
Mam problem z obrotami i chcialem sie dowiedziec czy mozecie mi kogos polecic we wroclawiu zeby naprawic ta przypadlosc ? czy tylko irbis polecacie ?
Ok. Sprostuję wszystko. Nie jestem właścicielem. (powinienem był wybrać inny login)
Warsztat ma się bardzo dobrze, klientów jest sporo, mocy przerobowej jeszcze więcej.
Jestem ich klientem i jestem wdzięczny za miłe traktowanie i skuteczność, za to że zawsze można na nich liczyć i są w porównaniu z konkurencją tani..
Nie raz mi się zdarzyło przyjechać do nich z jakąś drobnostką, czasem nawet naprawiali mi coś za darmo i z uśmiechem na twarz zapraszali ponownie.
Jestem zdumiony, że tacy ludzie jeszcze działają w firmach i chciałem w zamian, chociaż trochę zareklamować ich w internecie, żeby mieli kolejnych zadowolonych klientów.
I żeby też inni mieli szansę dotrzeć do prawdziwych fachowców, którzy nie będą oszukiwali tak jak to często bywa u innych mechaników.
Także nie namawiam, nie śmiecę. Po prostu czasem skrobnę o tym, że istnieją.
Być może ktoś skorzysta i sam się przekona tak jak ja.
może jednak pora dać sobie na luz, bo takimi zagraniami to nawet na neutralny odbiór nie nazbierasz :lol:
post 306
świadczy o tym tak bardzo, że oczy bolą :rolleyes:
- - - Updated - - -
:lol:
Jakimś dziwnym trafem tylko Ty ich tutaj zachwalasz, a skoro są tacy wyjątkowi to powinno o nich wszędzie aż huczeć. A nic takiego nie dzieje się.
Może masz jakiś rachunek do odpracowania? Co? :lol: