Polecam wypróbować Cartech na ul. Nazaretańska 71. Jeden gość sam robi, ale czysto i schludnie. Ma doświadczenie
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka
Printable View
Polecam wypróbować Cartech na ul. Nazaretańska 71. Jeden gość sam robi, ale czysto i schludnie. Ma doświadczenie
Mam pewne zdanie na temat "belwederczyków". Byłem tam kilka razy w 2018 i też mam daleko ;)
W Krakowie mechanicy to same żydy, raz że nie umieją dobrze robić, dwa że zdzieraja jak za zboże, ja jak mam coś zrobic to wolę zawieść auto kilkanaście km stąd byle tym kut... nie dac zarobić;D
Moto Mio Zakopiańska 171A - tam mają serwis i store chyba teraż też. Goście głównie zajmują się włoskimi motocyklami Ducati, Aprilia, Vespa. Kiedyś byli zlokalizowani koło Galerii Kazimierz.
https://motomio.pl/serwis/
No tak. ASO to MotoMio na Zakopiance. Mój przyjaciel tam jest kierownikiem salonu. Jakbyś coś potrzebował to daj znać.
Polecam Motokes ulica Tadussza Śliwiaka 53D, oferują mechanikę, instalację intercoolerów,turbo,klimatyzacja itp, I najważniejsze CONMIR jest tam. Jeżeli kraków to tylko do tam, super obsługa i naprawa sterowników. Jeszcze raz polecam
Panowie, Mam do ogarnięcia rozrząd w Brerze TBI + olej, filtry, płyn hamulcowy i czyszczenie hamulców. Co polecacie w Krakowie i okolicach?
Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
Tak jak kolega criss wspominał, polecam motokes, sam ogarniałem tam ostatnio rozrząd i kilka rzeczy w swoim tbi. Ważne żeby mieć trochę cierpliwości, bo kontakt to ich właściwie jedyna wada ;)
U mnie problem pojawił się z dogadaniem kiedy będę mógł odebrać samochód, musiał sprawdzać jedną część z Włoch i samochód stał prawie 2 tygodnie, wtedy też dwa razy przewalił ustalony termin odbioru (część już była u niego) i kontakt był słaby. No ale to mocno specyficzny przypadek, nikt nie spodziewał się że robota na 1 max 2 dni, zajmie prawie 2 tyg i na pewno rozwaliło mu to harmonogram.
Mimo wszystko jak najbardziej polecam, bardzo dokładnie przejrzał samochód i dostałem czarno na białym (łącznie z fotkami) co proponuje wymienić i dlaczego, bez żadnego naciągania. Sumaryczny koszt za części i robociznę również na plus.
Czy korzystał ktoś z usług Dream Car (Orawska, Kraków) ?
Mam rekomendację do dobrego mechanika z Myślenic ktory od lat robi auta FCA - przetestuję i podzielę się wrażeniami.
Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
Robiłem tam sprawdzenie i napełnianie klimy z groupona, nie mam zastrzeżen.
Jedyne do czego mógłbym się przyczepić to to, że nie wzięli ode mnie numeru telefonu i wymienili mi filtr kabinowy bez mojej zgody bo był już mega zapchany, sam miałem to robić i nawet woziłem go w bagażniku, ale dogadałem się tak, że ten filtr sobie wzięli a za wymianę nie zapłaciłem nic.
Koledzy, gdzie w Krakowie zabralibyście na sprawdzenie przed zakupem 156 2.5 V6? Zwłaszcza zależałoby mi żeby mechanik był w stanie z grubsza ocenić czy silnik chodzi poprawnie, bo dużo się mówi ze większość Busso ma rozrząd składany 'na czuja' i potem chodzą koślawo...
Na FB polecano mi Saską 4 ale ma mocno mieszane recenzje w internecie...
Nazaretańska 71, polecam
Gdzie w Krakowie jest opcja wgrania aktualizacji do ECU( 1.75 TBI) i skrzyni biegów(auto, tf80)? Mam Lancie Delte z początku produkcji i fabryczny soft, a wiem ze pojawiło się kilka aktualizacji które rozwiązują pomniejsze problemy.
Dla ogólnej informacji chciałem powiedzieć, że pojechałem w rezultacie do Polinaru na Ofiar Dąbia i z wykonanych oględzin jestem dość zadowolony!
Wysłane z mojego HAMMER_ENERGY przy użyciu Tapatalka
No byłem w Polinarze i mówili,że byłeś. Kupiłeś w końcu to auto?
W temacie przewinął się już Conmir na ul. Śliwiaka. Ja również polecam to miejsce. Mimo, że infrastruktura dość specyficzna to znają się tam na rzeczy.
Pytanie. Prawdopodobnie pada mi półoś w 159, dokładnie łożysko podpory półosi i przegub wewnętrzny (czuć wibracje). Czy ktoś mógłby polecić mi warsztat gdzie mi to sprawdzą i ewentualnie naprawią w akcepowalnej kwocie? Byłem na belwederczyków ale usłyszałem od nich że obie półosie do roboty w cenie 1100 za regenerację jednej, plus robocizna. Regenaracja kosztuje 500 zł za półoś więc nie wiem skąd pozostałe koszty. Poza tym nie mam żadnych objawów zużycia przegubów zewnętrznych i chciałbym zasięgnąć drugiej opinii. Oczywiście jeśli faktycznie trzeba zrobić całe półosie to ok, ale ta kwota w autkach mnie zaskoczyła. Może ktoś coś polecić w Krakowie?
Kilka postów wyżej polecałem chłopaka u którego ja wszystko robię....
Mój mechanik z Kłaja mi to zdiagnozował i wymienił przegub za grosze. Facet jest starszej daty i bardzo rzetelny. Poza tym zjadł zęby na alfach i fiatach.
Jeśli chodzi o "Belwederczyków" to w mojej alfie przy przyśpieszaniu coś zgrzytało a zaczęło się po tym jak włożyli skrzynię i nową poduszkę. Też mi zaproponowali regenerację obu półosi za ok. 2600 pln. Nie zgodziłem się i zacząłem szukać pomocy u innych mechaników. Diagnozę postawił serwis w Zatorze nie związany stricte z Alfą - RM AUTO-SERWIS S.C Tomasz Mol. Powodem była za miekka poduszka włożona pod skrzynie. Przy przyśpieszeniach silnik ze skrzynią sie za bardzo odchylał i flansze półosi ocierały o elementy zawieszenia. Wymieniłem podzuszkę na ori u Kuby Niedzielskiego w Czestochowie i po problemie a tak byłbym 2600 w plecy i dalej z nierozwiązanym problemem. Słyszałem już wcześniej opinię,że lubią wymienić pół auta zanim znajdą problem i niestety to się potwierdziło.
Jak chcesz to dam Ci numer mojego mechanika w Kłaju.
[USUNIĘTE]
Przy okazji czy ktoś z Was zna, był, widział, słyszał coś na temat tych serwisów:
Spec Auto Service SC
https://www.google.com/maps/place/Sp...1!4d19.9803731
Auto - Serwis Krzysztof Podstolak
https://www.google.com/maps/@50.0178...7i13312!8i6656
Klimończyk Marian, inż. Zakład mechaniki pojazdowej
https://www.google.com/maps/place/Kl...14!4d19.963384
Są to najbliżej mnie położone warsztaty które nie mają takich złych opinii. Gdyby ktokolwiek coś o nich wiedział byłoby super :)
Od siebie polecam Kuro Mechanic.
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów.
Ostatnio dołączyłem do szczęśliwych posiadaczy Alfy. Chciałbym zapytać czy jesteście w stanie polecić jakiś warsztat w Krakowie który podejmie się 4 czynności serwisowych:
1) wymiana rozrządu i ewentualnie pompy cieczy
2) naprawa uszkodzonej wiązki tylnej klapy (wycieraczka tylna świruje)
3) zdiagnozuje problem z nie działająca klimatyzacja (według sprzedawcy winna jest mała ilość czynnika, ale sprężarka podobno pompuje do ok 10 bar zamiast okolic 15)
4) zlokalizuje źródło drgania płatników we wnętrzu. Plastiki drgają tylko przy określonych obrotach, na wolnych obrotach i luzie nie występuje problem. ASO sprawdzało poduszkę i twierdzi, ze jest ok.
Jeśli ktoś miał któryś tych problemów u siebie i jest zadowolony z warsztatu, dajcie proszę znać co polecacie i jaka była przybliżona cena naprawy.
Dzięki za pomoc.
1) zrobi kazdy ogarniety serwis, Darek z saskiej (przeniósł sie i rozdzielili warsztat na dwa niezależne osobno Darek osobno Romek), albo serwis Tomka na belwederczyków
2) sam naprawialem 3 razy, w koncu wymienilem wiązki... (zestawem naprawczym) and guess what.... znow nie dziala :D
3) https://allhappy.krakow.pl/ -> osobiscie polecam, mechanik z zacięciem a nie wymieniacz części
4).. przy okazji 1) pewnie ktoś sprawdzi
[QUOTE=Suzumushi;2260531]1) Darek z saskiej (przeniósł sie i rozdzielili warsztat na dwa niezależne osobno Darek osobno Romek), albo serwis Tomka na belwederczyków
Też zauważyłem że saska przestała istnieć. Tak z ciekawości to w jakie miejsca się przenieśli. A co Tomka to wg mojej wiedzy nie ma już warsztatu na belwederczyków, na belwederczyków został warsztat ale bez Tomka.
...a polecilibyście coś w Krakowie zamiast CONMIR? Kogoś kto włączył by mi w ALFIE MITO Multiecuscanem tempomat? Fizycznie go zamontowałem i podpiąłem ale nie mam czym włączyć..... :(