Hmmm, chyba nie, albo o czymś nie wiem... ;)
Printable View
Hmmm, chyba nie, albo o czymś nie wiem... ;)
Takie rzeczy też robimy przecież ;) Więcej w dziale usługi, nie będę tu bruździł Belfrowi w temacie :D
Nie chodzi o możliwości ale o cenę ;)
Wiadomo- więcej= taniej ;)
oki:) Czyli zaraz założe temat o lampach soczewkowych Proxima tutaj i zatytułuje to " Soczewki proxima, czyli co potrafi nasz foumowy kolega" i będzie wszystko git wg Ciebie:)
Fajny znalazłem myk:)
Ja mam Ci go zamknąć? :)Ty masz do tego uprawnienia przecież:)
Przenieś temat do bazaru i handluj na równi z innymi:) Nie zrozum mnie zle ,ale jakieś zasady chyba musza panowac na tym forum. Jak chcecie to dajcie mi "uprawnienia" to ja tu k...a porządek zrobie w dwa dni:butcher: na Tym forum:deal:
Panowie ale ten temat powstał znacznie wcześniej niż Belfer został Moderatorem wiec w czym problem?
Już żałuję, że dodałem ostatnie zdjęcia :)
Proxim i inne chlopaki z działu " usługi" tez w sumie jeszcze modami nie sa:D Wiec moga sobie na wzajem pozakladac takie tematy o koszulkach, naklejkach, polerowaniu , masturbacji i innych tego typu uslugach na forum ogólnym:) I wszystko będzie cacy:)
Panie jaja jak berety:)
PS belfer obszywa naprawde bardzo ladnie i tutaj nie mam wątpliwosci. Ale to jakas usługa co nie:)
Zresztą co mnie to:) Niech Wam sie powodzi :beer:
Widać niektórzy wolą robić dym zamiast sprawdzić i przeanalizować.
Dodano po 2 minutes:
Tego, że jestem moderatorem w dwóch innych działach a nie tutaj też nie widzisz? Naprawdę polecam najpierw sprawdzać co masz do napisania, zanim kolejny raz się miniesz z realiami.
Pisze tu bo nie wiem czy masz skrzynke zapchana czy co . Pilnir potrzebuje galki do 159 :) pisałes, ze masz jakas na wymianke :)
Belfer obszywasz jeszcze czy już nie ?
tak dokładnie chodzi mi o GT
Belfer i stworzy jak mu kierownice oddam bo na tym weekendzie zapomniałem:rolleyes:
Ale teraz nie zapomne :D
Panowie,
jakiś pomysł na obszycie kierownicy na beżowo w AR166, która w standardzie z beżowym wnętrzem miała zawsze czarną kierownicę, co pomimo umiłowania tego samochodu dalej gryzie mnie w oczy? Samo obszycie nie jest problemem, co zrobić jednak z poduszką? Jak żyć? ;)
Poduszkę malujesz farbą z "plastyfikatorem" i masz problem niejako z głowy. Kolor Ci dorobią bez problemu. Widziałem takie coś po ponad 2 latach użytkowania w E-klasie i nie było widać szczególnych śladów zużycia.
Kilka zdjęć gałki i kierownicy od 159. Gałka przyjechała w stanie mocno nadwyrężonym a kierownica też wymagała nowej skóry. Na gałce różnicę widać chyba dość dobrze:) Została obszyta na nowo, elementy plastikowe pomalowałem na srebrno lakierem identycznym z oryginałem a ramka z której schodził chrom okleiłem folią termokurczliwą. Zobaczymy, jak to się będzie sprawdzało w praktyce.
Tutaj kilka opcji gałki do 159. W sumie oryginał to czerwone szwy ale mam kilka kolorów i retusz pomoże coś wybrać.
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2015/02/65.jpg
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2015/02/66.jpg
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2015/02/67.jpg
Mam pytanie. Czy ktoś już może próbował obszyć skórą i ewentualnie zrobić coś na kształt mieszka, jak w ręcznej skrzyni, ale w automacie (obszycie skórą lewarka i podstawy). Generalnie bardzo by mi się podobało coś takiego, bardziej niż plastik, który mam standardowo. Byłoby cos takiego możliwe? Pzdr.
Belfer ...jak zawsze...wysoka półka!!!
Belfer z ciekawości zapytam zamszem lub alcantarą też obszywasz czy tylko klasyczna skóra?
Tak szybko go zjada?
Coś za coś ale jak wyglądem nadrabia ;)
Znalazłem takie zdjęcie :)
http://www.eleryk.pl/upload/images/3519c6b766a0cb.jpg
Belfer, pytanie do Ciebie jako do speca od "regeneracji". Masz jakiś pomysł, sposób żeby odnowić "górę" kluczyka od 159 obdartą ze "srebrnego" przez kółko breloczka?
Są dwie możliwości:
- nie ma wybuchnąć bo jej nie ma
- nacięcia w skórze
Z tym, że tylko jedna z nich jest możliwa i chodzi o tą pierwszą. Nacięć się nie stosuje. Można tylko zrobić szwy z nici o dokładnym momencie zrywania.
Dodano po 5 minutes:
Ciężki temat. Można to usunąć kwasem do wytrawiania płytek ale niestety trzeba to wówczas rozebrać całkowicie, żeby zamoczyć na kilka godzin. Potem oddajesz do miedziowania/metalizowania próżniowego i masz nówkę:) Tyle zachodu, że lepiej kupić używany w ładnym stanie. Kiedyś wyrwałem 2 nowe kluczyki ze spalonej 159 o przebiegu 5000 za 250 zł.