Dylemat Giulietta 1.4MA czy QV?
Witam. Zaznaczając po raz pierwszy swoją obecność na tym forum (muszę przyznać, że ucieszył mnie wysoki poziom kultury rozmów) jednocześnie przyznaję się, że jestem młodym człowiekiem, który prawdopodobnie otrzyma auto zakupione przez ojca. Nie, nie będzie to mój pierwszy samochód. Przechodząc do sedna sprawy - kieruję prośbę do posiadaczy QV, która może trochę wnikać w informacje poufne, ale mam nadzieję, że się ze mną nimi podzielą. Mianowicie chodzi o ceny, jakie udało wam się wytargować za dobrze wyposażone Giulietty QV i jeśli to możliwe w jakich salonach tego dokonaliście. Potrzebny mi jest punkt odniesienia w razie pertraktacji ze sprzedawcami. Druga sprawa: prosiłbym o potwierdzenie różnicy (podobno 2L?) w spalaniu pomiędzy 1.4TB a 1750. I nie chodzi mi tu o różnicę z katalogów, tylko o faktyczną. Będzie to samochód użytkowany na co dzień (W-wa) więc ta kwestia jest dla mnie dość istotna. I tak, wiem, że nie ma co szukać kwadratowych jaj w silniku z QV, jeśli chodzi o ekonomię :) Ostatnią kwestią będzie prośba o podanie mi krótkich, ale treściwych i racjonalnych argumentów za kupnem QV lub 1.4TB. Dylemat ciężki, lecz i tak ostatecznie decyzja będzie należeć do ojca do czego się przyznaję. Za każdą merytoryczną i konstruktywną odpowiedź będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam :)