Zielona rozpuszcza opilki metalu/rdzy dzieki czemu jest idealna do czyszczenia zapieczonego brudu z klockow hamulcowych. Czerwona jest z kwasem.
Gesendet von meinem HTC 10 mit Tapatalk
Printable View
Zielona rozpuszcza opilki metalu/rdzy dzieki czemu jest idealna do czyszczenia zapieczonego brudu z klockow hamulcowych. Czerwona jest z kwasem.
Gesendet von meinem HTC 10 mit Tapatalk
Dzięki alcapne154. Zakup się sprawdził. Co prawda nie jest to efekt taki jak po malowaniu ale zaciski już wyglądają o niebo lepiej. Jeszcze parę razy tym specyfikiem potraktuję zaciski i może będzie jeszcze lepiej. Nie pamiętam już jakiej firmy mam farbę na zaciskach ale na pewno nie hammerite. Zauważyłem małe ubytki farby na zaciskach i moje pytanie jest takie. Czy można hammeritem pomalować zaciski? Musi być jakiś specjalny ten hammerite?
Awj ja malowałem czerwonym hammeritem juz jest 3 lata. Wczoraj przy zmianie opon wymylem pkynem do szyb i ściera; )tak szczegółowo co pół roku w trakcie zdjęcia kół. A tak normalnie myjnia bezdotykowa. Zrobię foty to zobaczysz jaki efekt. Fakt widać już gdzie niegdzie ubytki farby ale jest oki. Puszka koszt około 15 zl.
Napisane na Commodore C64..;)
Dejon a zdejmowałeś zaciski czy malowałeś na ucie? Przykładałeś się do oczyszczenia zacisków z brudu, rdzy czy resztek innej farby?
Nic nie zdejmowalem. Malowałem ma aucie. Czyscilem szczotka potem benzyna ekstrakcyjna , resztek farby nie bylo , co trzeba zabezpieczylem taśma i pędzelkiem malowałem 3 warstwy.
Tak jak obiecałem dzisiaj fota zaciski malowane 3 lata temu ..ostatnio tylko umyte przy wymianie opon na letnie. . Sorki trochę fele brudne tylko :)http://www.forum.alfaholicy.org/imag...017/04/113.jpg
Napisane na Commodore C64..;)
Ja polecam farbę do zaciskow OPTIMA tanszaniz hammerite bez utwardZacza super kryje juz za 1 razem ladny polysk i wytrz. Moim zdaniem jakość zestawu motip a cena 1/6 tego
Załącznik 226067
Jak bym malował na czerowno, to farba lepsza by była połysk czy mat? Przy malowaniu pędzlem
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Zastanawiałem się nad odejściem od normy i przemalowaniu moich Brembo na fiolet - co do odcienia jeszcze nie zdecydowałem.
Co myślicie?
No albo wrzos .
Może być ciekawie.
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Fiolet, wrzos jest trochę zbyt ekstrawagancki.
Wrzos byłby idealny pod Nero Vulcano :)
Oba dobrze by współgrały ze złotawymi felgami... ale do 166 mi złotawe nie podchodzą :P
https://goo.gl/C6G8nX
coś takiego mi się podoba, myślę że by pasowało :)
Wysłane z mojego LG-H960 przy użyciu Tapatalka
Jaki kolor proponujecie do granatowej 159? Czerwony odpada :D
Ja co prawda mam już swojego faworyta, ale chętnie posłucham propozycji.
A moze granat dopasowany pod karoserie z naklejka Alfy?
Żółty:).
Czarny z naklejka zrobi robote ewentualnie zolty. Ale duzo zalezy od koloru felg.
Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka
Co prawda to nie Brembo, ale po odnowieniu zacisków jestem naprawdę zadowolony z efektu- malowane na aucie.
Długo zastanawiałem się nad kolorem, ale taka czerwień w stylu Ferrari robi robotę z napisem, jak dojdą felgi szprychy 17 albo 18 calowe to będzie już naprawdę fajnie to widać.
Na pewno szkoda, że na tych zaciskach napis trzeba kleić na samym kraju i nie wygląda to tak efektownie.
Załącznik 228473
Załącznik 228474
Załącznik 228475
Widzę ze pojechales na maxa :)bo i klocki poszły na czerwono :)ale spox tez tak miałem :)po wymianę będzie jeszcze lepiej:)
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Jeśli uda mi się dorwać farbę, która zostały pomalowane te zaciski: Załącznik 228490
To właśnie takie będę miał w swojej granatowej 159 ;)
Jest to farba VHT Burnt Copper - w Europie niestety nie do kupienia :(
A jak mi się nie uda to nie wiem jak pomaluję. Myślałem o włoskiej fladze, ale już mi chyba przeszło :D
A wlasnie, co z klockami? Dużo wykonań widziałem z zarówno czarnym klockiem jak i z pomalowanym. A ewidentnie pomalowany klocek dużo daje bo usuwa czarna plamę z centrum zacisków.
Można malować wtedy bardziej z daleka wygląda masywniej:)
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Dokładnie, jak pomalujesz to z daleka wygląda to jako taka spójna całość ;)
ja prdle
gadacie jak baby o paznokciach :-)
amarant z domieszka wczesnego burgundu i z lekka nuta połysku lazuru
czy tam inny czarny :-)
facet ma znac 3 kolory
fajny
chujowy
pedalski
Ja wale xD a jak zna więcej to co? Nie jest już facetem? :D
Hahaha :))
Ja wybrałem ori kolor czyli czarny.
Załącznik 229461
Przymierzam się do odświeżenia zacisków i mam pytanie co do hammerite. Widzę, że prawie wszyscy go polecają, ale czy potem powierzchnia jest w miarę gładka i nie widać pociągnięć pędzla? Zależy mi żeby wyszło idealnie. Ewentualnie jaka farba w sprayu byłaby dobra? Zastanawiam się też nad kolorem. Czy wszystkie na czerwono to nie będzie przesada? Może czerwony tylko z przodu, a z tyłu na srebrno? Czy lepiej wszystkie srebrne lub czarne? Co myślicie?
Co do hammerite to powierzchnia wychodzi gladka pod warunkiem odpowiedniego jej przygotowania(oczyszczenia).
Kolor rzecza gustu, co kto lubi.
Ja po pomalowaniu ostatniej czyli drugiej warstwy lekko nagrzewalam opalarką.Fajnie sie wtedy rozpływala i nabierała polysku
Załącznik 232474Załącznik 232475
Panowie,polecacie jakiś kolor zacisków pod kolor karoserii, czy nie cudować i walić na czarno? ;)
Dobra małe pytanie. Jak to jest z dużym Brembo w 159? Do 20 strony wszyscy krzyczą to je amelinium, nie pomalujesz , później ktoś wrzucał fotki że sprayem czy tam pędzelkiem pomalował. Trzeba malować proszkowo czy nie? Jeśli ktoś pomalował normalnie to czy się trzyma?
Przecież hammeritem dasz rade
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
ja malowałem w VW hammereite, a że w 159 mam z przodu już org polakierowane to tył dałem srebrnym pod kolor przodu sprayem. Osobiście lepiej maluje się pedzlem na aucie