Pewnie, ale z BMW to zawsze jakaś większa satysfakcja, a z Alfy to zawsze niby trochę swój :D
Printable View
Ja kiedyś po trasie stwierdziłem, że nie muszę się obawiać o fotkę z fotoradaru ;)
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2013/04/29.jpghttp://www.forum.alfaholicy.org/imag...2013/04/29.jpghttp://www.forum.alfaholicy.org/atta...1&d=1365199007
PAnowie jest WIOSNA:) ten tematu powinien juz trafic jakiś czas temu z 1 strony do archiwum i leżakowac tam do grudnia a tu taki ZONK.
Nie wiem jak wy , ale ja już nie moge patrzec na to białe pier...e ścierwo :sarcastic:
Wiosnę mamy jedynie w kalendarzu :P
Do tej "pełnoobjawowej" jeszcze troszkę brakuje niestety :sarcastic: ale trzeba być dobrej myśli i może w 3 dekadzie kwietnia coś z tego będzie :lol:
Hmm... a to ciekawe... :lol:
Kiedyś nawet słyszałem, że miało być 18 stopni od 25 marca :sarcastic:
Może w jakimś miejscu w Polsce będzie taka wysoka temp. ale nie wszędzie :P
Mi chodzi o w miarę zrównoważoną i stałą temp. w całym kraju - na poziomie tych chociażby 15 stopni CELSJUSZA! ;)
Nawet 10 żeby było...
U nas chyba zawitała w końcu wiosna :D oby już na dobre, a spóźniała się, bo niby miała romans z bałwanem :D
Mimo wszystko ze zmianą kół na letnie wstrzymam się jeszcze kilka dni :P
Na wyspach już wczoraj było 13,5'C do was też w końcu zawita :)
Koniec zimy w tą środę ma być i zmieniamy wątek na wiosenny!
- - - Updated - - -
Ostatecznie bez odwołania kto za?
Wiosna będzie krótka :)
Ale lato długie hurra!
Normalnie jesteście nie możliwi zero optymizmu!
Ale na pewno to się zmieni już w tym tygodniu!!
- - - Updated - - -
A wiem to bo jestem wróżka czarodziejką!
Jakbyś powiedziała że góralką, to może bym łyknął.... a w wróżki nie wierzę :P ;)
A to też dobrze trafiłeś urodziłam się w Krynicy Zdrój!
- - - Updated - - -
Czyli w pewnym sensie jestem góralką!
Cholera, a u mnie jeszcze śnieg!!! :(
Gdzie jest Wally, czyli moja Bella na feriach w Salzburgu.
Załącznik 91491
Oj Salzburg- piękne miasto. :) A 159 ładnie wygląda na tle tych budynków. :D
Już koledzy dziś miałam wiosnę zamykamy temat?
- - - Updated - - -
Może jak to zrobimy odejdzie wreście!
po co zamykać temat? może w przyszłym sezonie zimowym się przyda :)
myślicie, że można już zakładać letni zestaw? ;) u mnie w niedzielę było 8 stopni na plusie, a w poniedziałek pruszył śnieg, po czym było 3 stopnie i śnieg z deszczem, a następnie słońce :D Zastanawiam się, czy nie wstrzymać się jeszcze z tydzień
Chyba można spokojnie zakładać.
Jeśli masz głowę na karku to nawet w razie jakiegoś delikatnego opadu śniegu dasz sobie radę.
Ja od początku marca śmigam na letnich gumach, zrobione blisko 3 tysiące kilometrów w tym czasie i raz utknąłem w zaspie - na własnym podwórku, gdy przeceniłem wysokość zawieszenia w Belli.
Ja będę myślał na tym zabiegiem gdzieś w połowie przyszłego tygodnia. W nocy są jeszcze - temp. a i z tą pogodą nic nie wiadomo...
w ostateczności nie wyjadę po prostu. Nie użytkuję auta aż tak koniecznie. Pracuję u siebie w domu, a na uczelnię jadę dopiero za 2 tygodnie, więc w ostateczności zrobię sobie mroźny spacer :) Czyli w weekend pewnie założę (po raz drugi już :D ) letnie gumy
Skopiuję z innego forum:
A co najlepsze, to jedyną podbramkową sytuację tej zimy miałem właśnie na zimówkach (pozdro Ruzwelt :P).Cytat:
(Opony) Zmieniłem 2 marca. Od tego czasu tylko jeden raz i tylko rano miałem drogę do pracy inną niż czarna - nic z czym odrobinę ostrożniejsza jazda w okolicach 80km/h nie dałaby rady. Resztę miesiąca non-stop czarny, klejący się jak głupi do opon nawet przy -5 stopniach asfalt. Przestrzeliłem przy pierwszym powiewie wiosny (po tygodniu +10 stopni zmieniałem), fakt i w przyszłym roku pewnie poczekam dłużej, ale nie żałuję specjalnie bo wielkiej różnicy mi to nie zrobiło - do jazdy trzeba mieć głowę a nie opony.
Zima odeszło bez powrotnie hurra!!!
- - - Updated - - -
Przynajmniej do listopada/przynajmniej tak mi się wydaje/!
starzy wiekiem i w maju pamiętają śnieg sypiący:))