Trochę się wtrące do tematu ale czy do 166 przypasuje ten zestawik?
http://allegro.pl/orginalne-felgi-to...532014652.html
Printable View
Trochę się wtrące do tematu ale czy do 166 przypasuje ten zestawik?
http://allegro.pl/orginalne-felgi-to...532014652.html
zdecydowanie nie
Nie....
Oj, nie rób tego :) szukaj innych.
Nie lepiej poszukać 18" z polifta? Wydaje mi się to najrozsądniejszym wyborem.
Gonzo - nie mam konkretnych felg które chce kupić - jedyne co mnie ogranicza to budżet. Chciałbym do 1800 zł znaleźć felgi z oponami letnimi, na których jeszcze troche polatam.. Zdaje sobie sprawę, że to trudne zadanie..
5J 5x108 oraz otwór centrujacy 42 - czy to są optymalne rozmiary koła do 166?
W jakim zakresie mogę się poruszać aby znależć inne felgi, które przypasują np z forda?
Z forda moga nie pasowac, et jest inne i fele beda wystawac mocno poza blotniki. Do 166 generalnie et 38-42 ale te trzeba mierzyc bo to roznie bywa.
Sent from my C6603 using Tapatalk 4
dokładnie 58,1
Tak czytam i czytam opinie oraz przeglądam forum.
Wiem, że 18 fajnie wyglądają ale komfort jazdy jest chyba średni - mam racje?
Jakbyście mieli do wyboru 17, a 18 - to jakie koła polecacie, biorąc pod uwage wszystkie za i przeciw?
Na temat 17 się nie wypowiem, nie jeździłem, natomiast zmieniałem z 16 na 18, i powiem Ci że moim zdaniem dużej różnicy w komforcie nie ma, za to jazda (zakręty) i wygląd zdecydowanie na +. Do minusów zdecydowanie trzeba zaliczyć ceny opon.
18" - wygląd. Jakbym chciał mieć miękko to bym założył 15"
Dokładnie jak miałem 16" i profil 55
a potem 17" i 45 albo 40 juz nie pamiętam to w komforcie róznica była spora- a nawet wielka!
na tym małym baloniku 16" z profilem 55 nie było czuć nierówności drogi jak na profilu 45
Aczkolwiek jazda bardziej sportowa to tylko niższy profil :)
No i 18 juz się prezentuje :)
Mi tam 17" oryginalne w zupełności do przed FL wystarczały :)
Et to nie jest wielkość otworu centrujacego. Ja jedzielem na 16 17 i 18 . różnica między 16 a 18 jest dość znaczna szczególnie jak się obniżone i utwardzone zawieszenie. Kompromis to 17, wygląda nieźle i jedzi się przyzwoicie.
Sent from my C6603 using Tapatalk 4
Może się już przyzwyczaiłem do 18, bo ze 3 lata nie jeździłem na 16, stąd piszę, że różnica niewielka ;D
Największa różnica na 16" i balonie nie musisz zbytnio zwalniać na niewielkich wybojach bo tego nie czuć
Na 18" juz trzeba spokojniej :P
ja jeździłem na 16, 17 i 18 przy obniżonym i utwardzonym zawiasie, tu kopromis komfort-prowadzenie to 17, na 18 nie było komfortu, ale auto było przyklejone do asfaltu, w trasie dawało radę, w mieście męczyło, 16 to tylko do zimówek,
przy normalnym, sprawnym, podkreślam sprawnym zawiasie, szczególnie dobrych amorach, polecam 18":P
Ja przy tym obniżonym zawiasie nie czułem jakiejś istotnej różnicy między 16" a 17". Na 18" się nie kulałem.
tez jezdzilem na 16 17 i 18 i na 17 bylo najlepiej, niestety przy 18 trzeba troche uwazac ale niestety wyglad bierze gore i jezdze na 18.. Fakt faktem ze te nasze oryginalne felgi w alfach sa wykonane jakby z masla, bardzo szybko sie wyginaja..
Na naszych drogach każde 18" się wyginają :) nie uważam aby felgi oryginalne były gorsze od ogólnie dostępnych - wręcz przeciwnie.
I chyba właśnie wygląd tu robi robotę. Jest głównym kryterium.
I tak najbardziej do naszych przed FL pasują 17" telefony, masz je zresztą Marku u siebie :) myślę, że to najlepszy kompromis.
Ja nie wiem jak wogole ktokolwiek jezdzi JTD z obnizonym zawiasem i w dodatku na 18 felgach po naszym pieknym kraju. Sam sie kiedys napalalem na 18 cali póki nie zaczalem jezdzić w dalsze trasy moja 166. Mysle ze 18 jest fajna o ile sie jezdzi wokol komina i zna sie kazda droge jak wlasna kieszen, bo nocny wypad w nieznane na takiej feldze moze sie brzydko skonczyc. Mandziel mnie tez bardzo podobaja sie fabryczne 17 calowe felgi w 166. Jak bym mial siano to chyba bym w tym kierunku szedl. Ewentualnie cos w stylu bbs rs w 17 calach.
Chociaż mogły by być te z większymi otworami :P lepiej brembo by było widać, a tak to nie mam motywacji pomalować. Ale fakt że trudno coś dopasować nie oryginalnego.
Moim zdaniem najładniejsze są te felgi, zwykłe telefony 17" są ładne, ale nie powalają
Załącznik 108581
Właśnie. Są zajedwabiste.
- - - Updated - - -
Chętnie przygarnę od kogoś :P
Kupić to zawsze i każdy może. Ale ja bym się zamienił :P
hm, muszę zrobić najpierw tył bo mam zaczynający się luz na jednej z tulei tylnego prawego wahacza, a potem pewnie coś innego się znajdzie :) może kiedyś... te bbs rs też zacne :cool:
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2013/09/93.jpg
a tak całkowicie po bandzie to gdyby mnie nic nie ograniczało to kupiłbym leon hardiritt bugles 19"
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...013/01/155.jpg
jeździć na tym u nas to nie da rady :) ale nie przeszkadzało by mi to bo kocham na nią patrzeć nawet jak stoi :).
Witam,
chodzi o felgi Mercedes Alphard o poniższych wymiarach czy podejdą pod 166 ?
przód 18x8.5 ET 35
tył 18x9.5 ET 46
rozstaw 5x112
Załącznik 109542Załącznik 109543
wiem, że inny rozstaw śrub itd. ale interesuje mnie czy byłaby jakakolwiek szansa założenia ich na Belle.
czy śruby pływające dałyby radę ? jakiś dystans ? czy 9,5 cala weszłoby w ogóle na tył ?
Dzięki z góry za odpowiedzi.
jeśli chodzi o rozstaw to pływaki mogą nie dać rady... alfa ma 5x108 te np ze 159 które mają 5x110 są ok
ale 5x112 to juz może być gorsza sprawa...
Dalej widzę ze masz 2.4 JTD czyli prawdopodobnie nie masz BREMBO??
więc odpada Ci jeden problem czy spasuje sie i brembo nie będą przypadkiem obcierać...
Ja bym się nie odważył. Na 5x110 ok, ale 5x112 to już bym się bał..
nie, nie mam. A jakoś inaczej nie idzie tego rozwiązać zamiast śrub pływających ?Cytat:
Dalej widzę ze masz 2.4 JTD czyli prawdopodobnie nie masz BREMBO??
a tak poza tym to czy te felgi nie są za szerokie do 166 ?
Moim zdaniem będą wystawać jak walec. Zwłaszcza że aby zamontować na takim rozstawie śrub będzie potrzebny jeszcze adapter z dwoma zestawami otworów na śruby. Pomijam już fakt takiej rzeźby (odradzam) to generalnie będzie pokracznie. Auto chyba wyjdzie karykaturalnie.
Mandziel nie masz co z kasą robić? Odkładaj na zlot lepiej :P
zrób adapter i będzie hulać:) co do szerokości z tyłu to wyjdziesz delikatnie za obrys, ale efekt może być ciekawy, ja bym spróbował jeśli nie jesteś mega konserwatywny
Trochę? :) Przód szerszy o cal tył o 2 cale, ET tu niewiele zmienia w tej skali :) :) będzie niezły walec z błotem zarzucającym na dach :P a gdzie adapter??? :)
166 ma słabo wypełnione nadkola, dopiero telefony 17" z polifta jakoś wygladają bez dystansów, reszta jest za bardzo zapadnięta, więc zależy jakie ET mają te felgi z fotki i może być całkiem ładne auto,
swietne felgi ale nie do 166 niestety... adaptery to moim zdaniem juz za duze przeciazenia przy takich walcach, wogole nawet nie ma takich dostepnych z odpowiednimi atestami a samemu rzezbic cos przy piastach to juz niestety ryzyko...
Załącznik 109580
mnie ostatnio takie wpadly w oko do 166