Ale ja mam 8v CF3, do tej pory było okej chyba. Pełna zaślepka w moim silniku może być. Mogę spróbować wyciągnąć zaślepkę i sprawdzić.
Printable View
W roczniku 2004 nie można całkowicie zaślepić zaworu EGR, ani odłączać wtyczki.
A to tego nie wiedziałem. Czyli potrzebuje blaszki z otworami tego typu.
Załącznik 98619
Już sam nie wiem co tam jest bo zawsze robili to mechanicy. Muszę sam zajrzeć.
Wyciągnąłem blaszkę, była pełna. Jednak nie miało to znaczenia, że była pełna. Już tam siedziała od dawna i było ok. Mimo braku zaślepki błąd świeci się cały czas. W FES zrobiłem test "Strategia otwarcia EGR" i wartość się nie zmieniała było cały czas 1%.
Czy to znaczy, że padł całkiem elektromagnes?
Ile kosztuje nowy EGR do mojego silnika?
Wygląda na unieruchomiony sadzą elektromagnes. Zdemontuj wyczyść moze się ruszy
Witam czy posiada ktoś instrukcje krok po kroku jak zaślepić AR 156 jtd 8V 105km. Dokładnie gdzie się znajduje zawór egr czy to jest ten grzybek na kolektorze wydechowym czy gdzieś z tyłu dolotu. Jakie zaślepki kupić nr:katalogowy itd. Bo powiem szczerze oczytałem się w necie takich bzdur ze już zgłupiałem.
To jeszcze raz przeczytaj pierwszy wpis w tym temacie....
Juz sie zamotalem. Czy w 1.9 110km mozna zaslepiac cala pelna blaszka bez gdzebania w ecu czy jednak trzeba auto do kompa poppinac?
Wystukane z komórki :D
właśnie jak to jest z tym elektromagnesem....jeżeli nam powiedzmy padnie ten elektromagnes (np. przy jtd 8v 115km) to zaślepka nic nie daje? trzeba rozebrać i czyścić lub wymienić na nowy egr?i dopiero zaślepiać?