Bez przesady. Co zrobi? Skieruje cię na stację diagnostyczną? Kto zapłaci za bezpodstawne demontaż i montaż lamp. Teraz auta mają takie wynalazki fabryczne ze ciężko nadążyć... Ledy, CCFL i inne lasery...
Printable View
Bez przesady. Co zrobi? Skieruje cię na stację diagnostyczną? Kto zapłaci za bezpodstawne demontaż i montaż lamp. Teraz auta mają takie wynalazki fabryczne ze ciężko nadążyć... Ledy, CCFL i inne lasery...
O jakim Wy demontażu lamp piszecie? U mnie jest homologacja wybita na czarnej plastikowej osłonie chromowanych "tub", między górnymi śrubkami, zresztą pisałem już to wcześniej:)
Widać nie widać, jest homologacja...
Panowie jest jeszcze inna opcja świateł dziennych niż te przedstawione?? interesowałem się tym by z halogenów zamontowanych w aucie stworzyć światła dzienne, czyli zamontowanie dwóch przekaźników obniżyło by moc świecenia żarówki o 50% a światła postojowe zostały by w tym momencie odłączone,oczywiście przy załączeniu świateł mijania halogeny się wyłączają, lub ta sama wersja tylko że nie zmniejszamy mocy żarówki tylko wymieniamy ją na H1 LED. Wiem tyle że pierwsza opcja podlega zatrzymaniu dowodu rej. ze względu na brak homologacji halogena ale czy druga opcja jest dozwolona?? albo czy są może normalne halogeny z homologacją do jazdy dziennej bez tych ringów ledowych...
Pozdrawiam
No ale ten ledowy ring jest właśnie do jazdy dziennej a halogen dalej jest i to na Ledzie . Nie widziałem innych halogenów do jazdy dziennej no i nie bardzo by mi się widział jakiś dzielony halogen na 2 częsci ze zwyczajną żarówką do jazdy dziennej jak np.w Octavii 2 bo wygląda to jak znicze z maxpola a nie światła ( ledwo się żarzą te żarówki ) no ale co kto lubi . Ja czekałem na jakieś sensowne rozwiązanie bo paski ledowe nie mają bytu w 159 , okrągłych ledów nie ma gdzie zamontować ( chyba ,że wywalisz halogny ) no a te osobne "oczka" z samsunga do dowolnego rozmieszczenie to już wogóle pomyłka . Szykuje zmiane car audio na coś mocnego i na czymś trzeba zaoszczędzić by aku wytrzymał z 2 sezony więc Duolighty mi spadły jak grom z nieba :D
[QUOTE;1629384]Panowie jest jeszcze inna opcja świateł dziennych niż te przedstawione?? interesowałem się tym by z halogenów zamontowanych w aucie stworzyć światła dzienne, czyli zamontowanie dwóch przekaźników obniżyło by moc świecenia żarówki o 50% a światła postojowe zostały by w tym momencie odłączone,oczywiście przy załączeniu świateł mijania halogeny się wyłączają, lub ta sama wersja tylko że nie zmniejszamy mocy żarówki tylko wymieniamy ją na H1 LED. Wiem tyle że pierwsza opcja podlega zatrzymaniu dowodu rej. ze względu na brak homologacji halogena ale czy druga opcja jest dozwolona?? albo czy są może normalne halogeny z homologacją do jazdy dziennej bez tych ringów ledowych...
Pozdrawiam[/QUOTE]
Można jeszcze kupić moduł do świateł długich. Zmniejsza natężenei świateł drogowych do 30%. Miałem to założone w Volvo I moim zdaniem wygląda to bardzo naturalnie choć niektórzy twierdzą, że auto ma zeza. Rozwiązanie to stosują seryjnie auta z grupy VW np. Audi sprzed ery ledów albo golfy serii V i VI. Ciekaw jestem jak by to wyglądało w alfie 159
[/QUOTE]Ciekaw jestem jak by to wyglądało w alfie 159[/QUOTE]
Na którymś z filmików z biciu rekordu zarejestrowana została taka 159.