Kap trader mam działa
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Printable View
Kap trader mam działa
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Drugie to KAPTrade, koledze klag3 montowałem. W obu trzeba kupić raczej dobry mikrofon (klag3 montował Pioneer CPM1083 czy jakoś tak za ok 80zł) i dobrze jest kupić sobie slot USB taki do montażu - kolega klag3 montował zamiast ori USB w panelu poniżej panelu klimatyzacji - to po to żeby nie przełączać się z AUX na USB gdyby korzystało się z USB samochodu do odtwarzania muzyki. AA niestety jest rozciągnięty w poziomie w obu, CP działa za to fajnie i jest też po WiFi.
Trzecie rozwiązanie bardzo drogie i ryzykowne, wymiana radia na nowe go typu (nowe nie używki zablokowane), wymiana huba USB na kompatybilny z AA/ACP (niekoniecznie podwójny jak niektórzy piszą), zmiany w proxi a potem do dealera na aktywacje w Witechu. Koszt ok 7-8tyś i ryzyko że np już się nie da aktywować u dealera - wiem bo znajomy w serwisie pracuje, wymieniał na gwarancji w aucie ori z AA/ACP radio na nowe i nie był w stanie aktywować radia do AA/ACP - opcja była niedostępna (błąd w witechu czy coś próbują poblokować)?
Montaż ACC był opisywany na forum, niestety trzeba grzebać. Ja w każdym razie już nie montuję nic, nie mam czasu się bawić, umawiać itp - schodzi za dużo czasu i tylko przerywniki na dogadywanie się, zakupy, robotę itp. Obecnie komercyjnie chyba tylko marekkoczta, może jeszcze majk, moze maly_777, podpytaj ich.
- - - Updated - - -
akurat mi zadzwonili w trakcie pisania posta, Twojego jeszcze nie było jak zaczynałem pisać.
Jak jest sprawdzone i działa, to sam bym się zainteresował. Pytanie na ile skomplikowane jest podłączenie tego do radia? Zakładam, że jedna/dwie wtyczki - gdzieś to tam zmieścić obok radia i powinno działać?
Tutaj jest ten KAPTrader chyba
http://www.kaptrader.co.kr/products/...17&it_4=Giulia
2h roboty tak na gotowo z mikrofonem, instalacją USB, chwilą testów itp.
Podłączenie jest proste, ale kabli w pigułę, potem się to nie chce zmieścić - kabel który idzie pomiędzy radio a wiązkę (od niego odchodzą do urządzenia), jest niezbyt giętki, a trzeba to jakoś zmieścić tak żeby radio się wsunęło na miejsce. Od radia też jest pełno kabli i też nie wszystkie elastyczne. nie ma niczego do zamontowania tego - jakiejś obejmy itp, dajesz koło radia, mieści się ukośnie ledwo co, potem żeby się to nie tłukło to złapałem super długą trytytką i wypychałem gąbkami przy kablach i sam ten unit. 2 anteny płaskie nie ma gdzie przymocować (przecież nie przykleję na obudowę metalową która jest na masie auta), wcisnąłem w gąbki w różnych miejscach. trochę kabli jest, trzeba to wszystko jakoś pozwijać, pospinać. Jak ktoś ma poduszkę kolanową to tym bardziej więcej z tym roboty.
CHciałem wrzucić fotkę, ale forum pisze Upload Failed.
Działa to na AUX, więc rozparowujesz swój telefon od auta a parujesz się z tym urządzeniem tylko.
dla małych ilości o ile pamietam USD250 do tego przesyłka. celnik moze walnąć VAT na wszystko. trzeba do nich pisać, kiedyś zarzekali się że nie sprzedają indywidualnie, ale już zarówno klag3 ich namówił (może przetarł szlaki), jak i potem mój klient w Belgii też bez problemu zamówił i właśnie dostał - wysyłałem mu wskazówki nawet jak ma to instalować w aucie. zapytajcie czy nie mają lokalnego dystrybutora (ja miałem być ale się wycofałem bo warunki były do kitu), zawsze to w razie problemów wysyłka w EU czy PL a nie do Korei.
Kupuje juz to ruski miesiąc na alixepres jak zaczne dyskusje z chinczykiem jak to dziala itp. To przepadł z butami. Koreanczyk u chinczyka nie wystawia..............
gadaj z koreańczykami. kap@kaptrader.com. nie wiem czy jest sens powoływać się na mnie, bo ich wykopałem i odesłałem im 2 demo unity w styczniu - wtedy były niegotowe firmwary z milionem problemów a oni mnie chcieli wykorzystać do doprowadzenia tego do ładu/testowania i mi przyjeżdżać grzebać w aucie.
Spoko, zrozumiałe, zarówno dystrybutor chce mieć produkt dobry, bezproblemowy, a i klient taki chce kupić. Nie wiem na 100% czy KAPTrade już to tak tip top dopracował, ale porównując do tego co przysłali mi w grudniu, do czasu gdzieś ok końca lutego gdy montowałem ten który kupił [MENTION=686]klag3[/MENTION], postęp zrobili ogromny w firmwarze - dostali ode mnie całą listę uwag w styczniu i sugestie wycieczki do Chin i wynajęcia sobie Giulii na dopracowanie. Chyba tak zrobili bo teraz działało to całkiem OK. Kolega klag3 używa od 2 misięcy i z tego co ze 2 tyg temu rozmaiwliśmy jest zadowolony (choć musiał zrobić jakiś firmare update kolejny bo był z jedną rzeczą problem). No i mikrofon trzeba wymienić na dobry, bo to co wysłali to raczej słabe było do rozmowy.